WelTech-hankeen uusia laitehankintoja

1.10.2019 -

WelTech-hankkeessa perehdytään myös erilaisiin teknologisiin laitteisiin, joita voidaan käyttää sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöissä.

Hyvinvointiteknologia-asentajien koulutuksiin laitteita on hankittu v. 2014 alkaen. Siksi hankeen alussa oli helppo lähteä kouluttamaan sosiaalialan opiskelijoita ja henkilökuntaa niiden käytössä.

Uusimpia tulokkaita ovat.

PadBot P2 Telepresence. Läsnäolorobotti

PadBot P2 Telepresence robottilla voidaan soittaa videopuhelu ja ohjata robottia etäohjauksena.

Videopuhelun avulla on mahdollista seurustella perheen ja muiden ystävien kanssa. Kun robotti nukkuu, se herää myös automaattisesti.  Robotissa on kasvojentunnistusjärjestelmä, joka tunnistaa lähestyvän henkilön.

9Solution hoitajakutsu ja turvapuhelin järjestelmä.

Terveydenhuollon turvallisuus- ja viestintäratkaisuihin erikoistunut 9Solutions Oy toimitti meille Hyvinvointiteknologia-antajan koulutuksiin viimeisintä tekniikkaa edustavan hoitajakutsu- ja henkilöturva- sekä henkilö- ja laitepaikannusjärjestelmän.

9Solutions on saavuttanut vahvan aseman sairaaloissa, terveysasemilla, palvelutaloissa ja kotihoidossa käytettävissä turvallisuus- ja viestintäratkaisuissa.

Asennus ja laitteiston käyttöönottoon saimme hyvän koulutuksen. Mukana oli myös Kuopion kaupungin henkilökuntaa.

Laitteistoa käytetään myös Kuopion kotihoidon koulutustapahtumissa eri paikkakunnilla.

Gyenno Twist -älylusikka

Gyenno Twist -älylusikan avulla itsenäinen, stressitön ruokailu on mahdollista esim. parkinson-potilailla tai muilla liikehäiriösairauksista kärsivillä.

360-stabilaattori tasoittaa parhaimmillaan jopa 85 % käden tahdottomasta vapinasta. Oppiva käyttöjärjestelmä erottaa käden tahattomat liikkeet jopa 7 cm säteellä.

Withings BPM Core -älyverenpainemittari EKG-toiminnolla ja digitaalisella stetoskoopilla

Withings BPM Core on verenpainemittari, jonka avulla voidaan tarkkailla ja tunnistaa yleisimpiä sydän- ja verisuonitauteja korkeasta verenpaineesta kärsivillä henkilöillä. Laitteen EKG-toiminnolla voidaan tarkkailla ja tunnistaa eteisvärinää ja intergroidulla digitaalisella stetoskoopilla yleisimpiä sydämen läppävikoja. Tulokset nähdään välittömästi suoraan laitteessa värikoodattuna palautteena.

 

 

Samalta kirjoittajalta