Oma jaksaminen ja opiskeluhuolto

Nuori nainen kiven päällä koulun edessä

Opiskeluhuollon tehtävänä on huolehtia opiskelijoiden terveydestä ja hyvinvoinnista. Hyvinvoiva ja terve opiskelija jaksaa paremmin myös kouluarjessa. Opiskelijana saat muun muassa terveydenhoitajan, psykologin ja kuraattorin palveluja. Opiskeluhuollossa tehdään yhteistyötä myös seurakuntien, nuorisotoimen ja muiden sidosryhmien kanssa. 

Opiskeluhuolto on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää työtä: haluamme huomata avun ja tuen tarpeen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja päästä vaikuttamaan siihen. Opiskeluhuollon palvelut ovat kotikunnasta riippumattomia eli ei ole väliä, missä asut. Voit tutustua opiskeluhuollon suunnitelmaan (pdf) ja opiskelijoiden päihdeohjelmaan.

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollon tehtävä on huolehtia opiskelijan fyysisestä ja henkisestä jaksamisesta. 

Terveydenhoitajan ja lääkärin palvelut kuuluvat lukio-opiskelijoille. Opiskeluterveydenhuolto on alle 18-vuotiaalle maksutonta. Sen jälkeen osa palveluista muuttuu maksullisiksi. 

Opiskelijaterveydenhuolto vastaa asioita kuten

 • opiskeluyhteisön ja -ympäristön terveellisyyden ja turvallisuuden edistäminen,
 • kokonaisvaltainen terveys ja hyvinvointi,
 • mielenterveys ja päihdeongelmat,
 • ehkäisy ja muut seksuaaliterveys,
 • suun terveys ja
 • muut terveyden- ja sairaanhoitopalvelut.

 

Varkauden lukion opiskeluterveydenhuollon käyntiosoite on Osmajoentie 75, ovi D1. 

Terveydenhoitaja Sini Pulliainen puh. 044 743 6694
Puhelinaika on maanantaista perjantaihin klo 11.30-12.30

 

Kuraattori

Kuraattori vastaa oppilaitoksen sosiaalityön palveluista ja hän tukee opiskelijoiden hyvinvointia. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja vapaaehtoisia. Ajan kuraattorille voit varata itse puhelimitse. Voit myös pyytää apua ajan varaamiseen oppilaitoksen henkilökunnalta tai huoltajaltasi.

Kuraattorin puoleen voi kääntyä mm. seuraavissa asioissa:

 • itsenäistyminen, asuminen ja toimeentulo
 • motivaatio ja poissaolot koulusta
 • jaksaminen ja mieliala
 • arjenhallinta
 • perhe- ja ihmissuhdeasiat

 

Varkauden lukion kuraattori Elina Rossi, puh. 044 461 0670

Kuraattorin huone D-319 (tavoitettavissa ti, ke, to)

Seurakuntien tuki

Opiskeluaika on monen nuoren elämässä aika, jolloin elämässä tapahtuu myös muita uusia asioita ja mullistuksia. Maailma voi olla tuulinen. Elämässä tulee vastaan niin uusia haasteita kuin mahdollisuuksia. 

Oman elämän tutkiskelu voi aiheuttaa sekä iloa että ahdistusta. Näitä asioita ei tarvitse miettiä yksin, vaan tukenasi on myös kirkon oppilaitostyöntekijöitä. Evankelis-luterilaisten seurakuntien oppilaitostyöntekijät palvelevat opiskelijoita, opettajia ja oppilaitosten henkilökuntaa. Heidän kanssaan voit keskustella ehdottoman luottamuksellisesti kaikenlaisista sinun elämääsi liittyvistä asioista. 

Olemme läsnä kouluissa, pidämme vastaanottoja, järjestämme oppitunteja, illanviettoja ja monenlaisia tapahtumia. Toimimme yhteistyössä koulujen terveys- ja hyvinvointiryhmien, oppilaskuntien ja muiden ohjaus- ja auttamistahojen kanssa. 

Saat heihin yhteyden helposti ja luottamuksellisesti puhelimitse, sähköpostilla tai Yhteishenki-sivuston kautta. Samalta sivulta saat ajankohtaista tietoa tapahtumista.

Varkauden seurakunnan nuorisotyönohjaaja on Tiina Taavitsainen (puh. 040 523 7962 | tiina.taavitsainen@evl.fi).