Kansainvälisyys Varkauden lukiossa

Kaksi nuorta opiskelijaa ja opettaja pöydän äärellä.

Lukiovuodet ovat oiva mahdollisuus myös kansainvälistymiseen, kielitaidon kartuttamiseen ja kulttuureihin tutustumiseen.

Leirikoulut

Varkauden lukiossa on aktiivista leirikoulutoimintaa. Lähes joka lukuvuosi kieltenopiskelijat suuntaavat harjoittelemaan oppimaansa kieltä kohdemaahan, ja tutuiksi ovat tulleet niin Välimeren rannikot kuin Euroopan suurkaupungit. Kansainvälisyyttä toteutetaan myös muissa oppiaineissa kuin kielissä. Maantieteessä on osallistuttu kulttuurimaantieteen kenttäkurssille Pietarissa, yhteiskuntaopissa on tutustuttu Euroopan parlamenttiin Strasbourgissa ja fysiikassa on matkattu tiedeleirille Sveitsin CERN -tutkimuskeskukseen.

10 nuorta seisoo selin kameraan ja pitävät toisiaan hartioilta kiinni, ilta-aurinko.

Yhteistyökoulut

Teemme myös vastavuoroisia opiskelijavierailuja saksalaisen yhteistyökoulumme Erich-Bracher-Schulen kanssa. Opiskelijat majoittuvat paikallisissa perheissä Stuttgartin kaupungin lähettyvillä sekä majoittavat vastavierailulle saapuvia saksalaisia opiskelijoita ja tutustuttavat heitä Varkauden lukioon.

Oppilasvaihto

Varkauden lukiosta lähtee vuosittain vaihto-oppilaita eri puolille maailmaa. Vaihdon aikana tutustutaan aitoon elämään kohdemaassa ja ollaan osa paikallista perhettä. Kielitaito karttuu kuin itsestään, kun opiskellaan paikallisessa koulussa ja tutustutaan uusiin ystäviin. Lisäksi vaihdossa voi tutustua muihin vaihto-oppilaisiin ympäri maailmaa!

Vaihto-oppilaita saapuu myös Varkauteen, joten jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus tutustua erilaisiin kulttuureihin, harjoitella kielitaitoaan ja solmia kansainvälisiä ystävyyssuhteita.

Lisätietoja

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Tolonen Anna-Kaisa
opettaja
Varkauden lukio
kielten opetus (saksa
espanja)
PL 113 (Osmajoentie 75)
78201 Varkaus