Kansainvälisyys Varkauden lukiossa

Kaksi nuorta opiskelijaa ja opettaja pöydän äärellä.

Lukiovuodet ovat oiva mahdollisuus myös kansainvälistymiseen, kielitaidon kartuttaiseen ja kulttuureihin tutustumiseen.

Leirikoulut

Varkauden lukiossa on aktiivista leirikoulutoimintaa, lähes joka lukuvuosi kieltenopiskelijat suuntaavat harjoittelemaan oppimaansa kieltä kohdemaahan. Viimeisten vuosien aikana ovat tutuiksi tulleet niin Berliini, Pietari, Strasbourg kuin Pariisi.

Keväällä 2019 toteutettiin kulttuurimaantieteen kenttäkurssi Pietarissa sekä ranskan opiskelijoiden leirikoulu Pariisissa. Kevään matkoista jäljellä on vielä tiedeleirikoulu Cernissä. Matka toteutetaan yhteistyössä Leppävirran ja Joroisten lukion kanssa.

Keväällä 2019 saamme vierailijoita saksalaisesta yhteistyökoulustamme Erich-Bracher-Schulesta, ja syksyllä 2019 lähtee puolestaan kymmenen opiskelijaa vastavierailulle Saksaan. Syksyllä toteutetaan myös leirikoulumatka Espanjaan.

Kansainvälisyyttä harjoittavat muutkin kuin kieltenopiskelijat. Pietarin matkalla toteutettiin maantieteen kurssi, ja EU-projektin myötä yhteiskuntaopin opiskelijat ovat käyneet tutustumassa Euroopan parlamenttiin Strasbourgissa.

Kaksi nuolta tiessä

Vaihtoon

Leirikoulutoiminnan lisäksi Varkauden lukiosta lähtee opiskelijoita vuosittain viettämään vaihto-opiskelijavuotta eri puolille maailmaa, ja parhaillaan meillä on lukiossamme vaihto-opiskelija Italiasta.

Vaihto-opiskelijavuosi tutustuttaan sinut aitoon elämän menoon ja pääset osaksi toista perhettä. Opit kieltä ja tutustut uuteen maahan. Saat uusia ystäviä niin kohdemaasta kuin muista vaihto-oppilaista ympäri maailmaa!