Hakeminen

Kaksi opiskelijaa tietokoneen ääressä; katsovat kameraan.

Tule opiskelemaan Varkauden lukioon! Perinteikäs Varkauden lukio sijaitsee Osmajoentiellä, aivan Varkauden keskustan kupeessa. 

Voit hakea lukio-opintoihin, jos olet suorittanut peruskoulun tai olet suorittanut peruskoulua vastaavan koulun ulkomailla. Hae yhteishaussa keväällä 2024.

 

Nuori nainen ylioppilaslakki päässä ja keltainen tausta.

Valintaperusteet

Hae Varkauden lukioon peruskoulun tai vastaavan päättötodistuksella.

Valintavaiheessa katsomme ensisijaisesti päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvoa. Varkauden lukioon hakevien keskiarvo pitää olla vähintään 7,0. Jos useammalla hakijalla on sama keskiarvo, järjestys määräytyy ensin hakutoivejärjestyksen mukaan ja sitten päättötodistuksen kaikkien aineiden keskiarvon mukaan.

Tutustu tarkemmin valintaperusteisiin Opintopolku-sivustolla. 

Hae urheilulinjalle

Sinun on mahdollisuus hakea myös liikuntapainoitteiselle linjalle.

Opiskelijavalinnan yhteydessä valitsemme 10–25 urheilijaa lukion sporttikurssille. Valittavien määrä riippuu tasosta ja hakemusten määrästä. Sporttikursseille hakevat urheilijat käsitellään valinnassa erillisenä ryhmänä. Urheilumenestyksen perusteella lukio antaa 1–7 pistettä. Lisäksi opiskelijan lukuaineiden keskiarvon on oltava vähintään Varkauden lukioon sisään pääsyn oikeuttava 7.0. 

Lue lisää sporttikursseista.

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkinto eli ammattilukio tarkoittaa lukio-opintojen ja ammatillisten opintojen suorittamista samanaikaisesti. Kun valmistut kaksoistutkinnon opinnoistasi, sinulla on kaksin verroin juhlan aihetta: ylioppilaslakki ja ammatillinen perustutkinto. 

Kaksoistutkinto syventää ja laajentaa yleissivistystäsi ja ammattitaitoasi. Kaksoistutkinnon suorittamalla saat laajat valmiudet työelämään sekä parannat jatko-opintomahdollisuuksiasi ammattikorkeakouluissa tai yliopistoissa.

Varkaudessa kaksoistutkinto suoritetaan Varkauden lukion ja Savon ammattiopiston yhteistyössä. Lisätietoja antaa opinto-ohjaaja Esa Valutie.

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Valutie Esa
opettaja, opinto-ohjaaja
Varkauden lukio
Varkauden lukion aikuislinja
yhdistelmätutkintokoulutus
kansainvälisyystoiminta
opinto-ohjaus
PL 113 (Osmajoentie 75)
78201 Varkaus