Sareni Oy:lle oppisopimus on tuottava investointi

29.11.2017 -

Henri Nissinen aloitti yrittäjyystaipaleen oikeastaan Leppävirran ammattikoulun autopuolelta. 
Sareni Oy:stä ei ollut vielä tietoakaan, ei sen puoleen Susannastakaan. Nuori mies Leppävirran toimi ammattiyrittäjänä opintojensa ohessa. Työkokemuksen kerryttyä, vuonna 2009 tarjoutui mahdollisuus ostaa yritys, jossa oli muutama osaaja töissä ja valmis kalusto.  Työnjako oli selvä heti alusta: Henri etsii työt, Susannan vastuulla ovat yrityksen paperityöt ja rakennusalan ammattilaiset hoitaa työmaat.

– Henri on hyvä myyjä ja minä olin kouluttautunut merkonomiksi. Olimme oikeastaan etsineet jo jonkin aikaa sopivaa yritystä, joka työllistäisi meidät molemmat, Susanna Nissinen kertoo.

Tänään leppävirtalaisella Sareni Oy:llä on 17 vakituista työntekijää ja vuosi sitten ostetut tilat Leppävirran yritysalueella. Töitä riittää ja ylipäätään rakennusalan työtilanne ja työllistyminen vaikuttavat hyvälle. Sareni Oy:n töistä reippaasti yli puolet on kattoremontteja ja lisäksi ulkoverhousremontteja. Työmaat sijoittuvat noin 100 kilometrin säteelle Leppävirrasta. 

– Voisi sanoa, että este kasvulle on työntekijöiden puute. Sopivia työntekijöitä ei tahdo löytyä, taustoittaa Henri.

 

Oppisopimuksesta apua rekrytointeihin

– Meillä oli tarve palkata lisää työntekijöitä, Facebookissa ilmoitimme sitten, että meillä on tarjolla oppisopimuspaikkoja. Saimme kaksi uutta työntekijää ja lisäksi meillä oli töissä ihmisiä, joilla oli puuttuva ammattitutkinto. Tällä hetkellä meillä on 6 oppisopimuskoulutettavaa ja yksi valmistunut. Olemme saaneet koulutuksen myötä hyviä kontakteja ja apua sekä yrityksen kehittämisestä aina käytännön työhön, yrittäjät kertovat.

Tuomas Körkkö on yksi Sareni Oy:n oppisopimusopiskelijoista. Atk-asentajaksi valmistunut Tuomas on tehnyt kattotöitä vuodesta 2003, alkuun isänsä yrityksessä.

– Koulussa opiskelemme asiat käytännössä ja osaamisemme punnitaan näytöissä. Näyttöjen antaminenkin on tehty helpoksi, Edukit mobiilisovelluksella Henri kuittaa tehtävämme tehdyksi. Lähipäivät opiskelemme Turussa, Tuomas kuvailee opiskeluaan.

– Sovellus on selkeä ja arvioinnit pystyy tekemään etänä, kunhan puhelimessa on sijainti ja kellonaika päällä Henri Nissinen kertoo.

Tuomaksen työnkuva on kuitenkin muuttumassa kattoasennuksesta yhä enemmän myyntiin. Uuden osaamisen hankkiminen ja vanhan päivittäminen ei ole haitaksi tässäkään työnkuvassa.

– Ajattelemme, että oppisopimus on investointi, joka sitouttaa työntekijöitä. Meillä ei oikeastaan ollut vaihtoehtoja, ettei oppisopimus olisi onnistunut. Saimme todella hyvin tietoa Savon oppisopimuskeskukselta, Henri ja Susanna Nissinen kertovat käytännön asioista.

– Susanna painottaa huomanneensa, että oppisopimus on keino, jolla nuoret pääsee näyttämään osaamisensa. Kaikki eivät koulussa viihdy ja silloin tämä on pätevä vaihtoehto. Olen myös itse opiskellut oppisopimuksella, Susanna Nissinen kertoo.

 

Kiinnostaako oppisopimus? LUE LISÄÄ TÄÄLTÄ 

KATSO haettavissa oleva oppisopimuskoulutus TÄSTÄ
Tutustu Sareni Oyn: toimintaan TÄSTÄ


Heräsikö mielenkiinto? Kysy lisätietoja oppisopimuksesta:

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat