Leipuri-kondiittori

Elintarvikealan perustutkinto

Oletko käsityötaitoinen ja näppärä käsistäsi? Haluatko toteuttaa itseäsi leipomusten kautta? Leipuri-kondiittorina tunnet marengit, macaronsit ja tuulihatut. Valmistat erilaisia ruokaleipä-, kahvileipä- ja konditoriatuotteita elintarvikealan laatu- ja hygieniavaatimuksia noudattaen. Leipuri-kondiittorina tunnet niin alkutuotannon, raaka-aineiden koostumuksen kuin elintarviketeknologian. Toimit luotettavasti, vastuullisesti ja oma-aloitteisesti.

Opintojen aikana tutustumme elintarvikealan perusteisiin, erilaisiin raaka-aineisiin, leipomis- ja valmistusmenetelmiin, ruokien viimeistelyyn sekä erityisruokavalioihin. Opit työskentelemään yritystoiminnan periaatteiden ja kestävän toimintatavan mukaisesti.  Valmistuessasi osaat valmistaa taidokkaasti erilaisia leipomo- ja konditoriatuotteita, noudattaa elintarvikealan laatu- ja hygieniavaatimuksia sekä käyttää alan koneita ja laitteita.

opettaja ja opiskelija seisovat leipomossa kyltit kädessään. Kyltissä lukee sakky.
Lisää suosikiksi

Koulutuksen tiedot

Hakuaika

Yhteishaku 2025

Paikka

Kuopio, Savilahti

Opinnot alkavat

Syksy 2025

Koulutuksen kesto

2–3 vuotta

Koulutus

Elintarvikealan perustutkinto

Toimiala

Elintarvike

Tutustu tarkemmin opintoihin