Digimarkkinoinnin osaajaksi

2.2.2023
Päivi Elomaa ja tet-harjoittelija Lotta

Päivi Elomaa aloitti syksyllä 2022 opiskelemaan digitaalista markkinointiviestintää Savon ammattiopistossa työn ohessa Teamsillä. 

Mikä toi opiskelemaan digitaalista markkinointiviestintää?

Aloin jo vuosi sitten pohtia, että olisi kiva opiskella jotain sosiaaliseen mediaan liittyvää. Olen työskennellyt yksityisessä musiikkiopisto Avonian opintosihteerinä vuodesta 2014. Työnkuva on muuttunut valtavasti näiden vuosien varrella.

Olen peruskoulutukseltani matkailualan yo-merkonomi. Olen myös työskennellyt matkailualaan liittyvällä alalla, kuten matkatoimistovirkailijana ja ennen musiikkiopistotyötäni työskentelin pitkään Ilmailulaitoksen (nykyinen Finavia) palveluksessa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Musiikki on ollut aina hyvin tärkeä osa elämääni, joten olin todella onnekas, kun pääsin työskentelemään taideoppilaitokseen.

Olen ollut aina kiinnostunut sosiaalisesta mediasta ja markkinoinnista, vaikka minulla ei olekaan siihen mitään koulutusta. Olen saanut aktiivisesti kehittää työpaikkani sosiaalista mediaa - ei minua ole siihen mitenkään “pakotettu”, vaan olen sitä omaehtoisesti ja vapaaehtoisesti tehnyt nämä vuodet.

Millaista osaamista lähdit hakemaan?

Työhöni kuuluu paljon tiedottamista, niin opettajille, oppilaille kuin huoltajillekin. Koulutuksen puute on vaivannut minua paljon ja koen ajoittain hyvinkin suurta epävarmuutta. En usko taitoihini ja siihen, että osaan.

En oikeastaan lähtenyt opiskelemaan ainoastaan vain yhtä asiaa, vaan ehkä sitä kokonaisuutta. Sosiaalinen media muuttuu ihan jatkuvasti. Minulla on lasten vuoksi ollut ladattuna Snapchatit ja TikTokin ja kaikki mahdolliset sovellukset. Koen kuitenkin, että olen edelleen kaikesta ihan pihalla. En ymmärrä, että miten joku pystyy hallitsemaan ja sisäistämään kaiken tiedon. Mutta kun katsoo omia lapsiani, niin heille se on jotenkin niin luontevaa. He ovat syntyneet digimaailmaan.

Millaista opiskelu on ollut?

Alusta asti minulle on ollut ihan selkeää se, että en pysty heittäytymään kokopäiväiseksi opiskelijaksi. Tämän vuoksi oli aivan mahtavaa löytää opiskelumuoto, jota voi toteuttaa työn ohella. On ollut kuitenkin yllättävän haastavaa.

Tämä syksy on ollut poikkeuksellinen koko musiikkiopiston työurani aikana. Henkilöstössä on ollut sairauspoissaoloja paljon ja työpäiväni ovatkin menneet pääosin sijaisten hankkimisissa. Lisäksi huomaan “haalivani” joka syksy itselleni kaiken maailman muitakin projekteja. Tämän syksyn aikana olen järjestänyt omalla vapaa-ajalla monta melko suurtakin tapahtumaa. Eli aikapula on yllättänyt. Ja on ollut myös ehkä hieman ikävä huomata ja tajuta se, että vaikka minulla on paljon ideoita ja ajatuksia - niiden koostaminen yhteen on yllättävän vaikeaa.

Opiskelu on ollut todella mukavaa ja antoisaa.
Päivi Elomaa

Mikä on yllättänyt?

Omista opiskeluajoista on todella pitkä aika. On ollut ihana keskustella ja tutustua erilaisiin ihmisiin - vaikkakin olemme ns. ruudun takana. Uuden oppiminen on aina mukavaa. Ja on ollut myös lohduttavaa huomata, että en ole yksin ajatuksineni - kaikilla on samoja haasteita ja mietteitä.

Terveiset koulutusta harkitseville

Opiskelu on ollut todella mukavaa ja antoisaa. Kannustan kaikkia rohkeasti pysähtymään hetken ja miettimään ja pohtimaan sitä omaa polkua, että mistä on kiinnostunut. Löytyisikö omasta työstä jotain osaamisalaa mitä voisi kehittää ja parantaa. Olen saanut tästä koulusta uutta pontta ja mielenkiintoa omaa työhöni.

Digitaalinen markkinointiviestintä (Teams-toteutus, tutkinnon osa)

Koulutus soveltuu henkilöille, joiden työtehtäviin sisältyy markkinointiviestintää. Opetus järjestetään verkkovälitteisesti, joten siihen voi osallistua mistä päin Suomea tahansa.

Koulutus on maksuton oppisopimuksella niin työntekijälle kuin työnantajalle. Oppisopimus soveltuu myös päätoimisille yrittäjille. 

Tämän koulutuksen jälkeen opiskelija osaa:
• suunnitella liiketoimintalähtöistä digitaalista markkinointiviestintää
• laatia suunnitelman digitaalisen markkinointiviestinnän toteuttamiseksi
• toteuttaa digitaalista markkinointiviestintää
• seurata ja kehittää digitaalisen markkinointiviestinnän vaikuttavuutta.

Lisätietoa ja hakeutuminen monipuoliseen koulutukseen www.sakky.fi/digimarkkinointi

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Mönkkönen Tytti
opettaja
liiketalous
digitaalinen markkinointiviestintä (liiketoiminnan eat)
Maahanmuuttajamentori (liiketalous)
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio

Tuoreimmat