Fursuit -maailma mukana Uskalla Yrittää kilpailun finaalissa

3.5.2022 -
tyttö seisoo pöydän takana eläinhahmo on vieressä

Lumin Long Cats Studios NY- yritys

Lumi Olkinuora on fursuit-pukujen taitava tekijä. Fursuit- asut ovat kankaista tehtyjä eläinhahmoja, joita voi pukea päälle esim. cosplay- tapahtumiin.

Hän on myös liiketoiminnan opiskelija ja valmistuu tänä keväänä merkonomiksi.

- Olen vuodesta 2015 tehnyt näitä pukuja harrastusmielessä. Näin silloin Youtubessa cosplay-tyylisen fursuit-tapahtuman. Se vaikutti mielenkiintoiselta. Kiinnostuin ja aloin harjoitella puvun tekemistä. Ensimmäisen pukuni tein  V 2017. Se oli nimeltään Bubblegum. Tämä kuvassa oleva Daisy- asu on toinen oma tekemä fursuit-puku.

 Olen muilta pukujen tekijöiltä oppinut kuinka näistä puvuista tehdään mahdollisimman autenttisen näköisiä. Tosin monet keksivät ns. hybridi-eläimiä kuten esim. Lohikäärmekissoja tai muita erikoisia omanlaisia eläinhahmoja.  

Long cats studios NY - yrityksen alkuhetket ja liikeidea

Ny- yritys aloitti syksyllä 2021, kun kuulin, että tällainen toiminta on mahdollista opiskelun aikana. Opettaja Leenalle kerroin yrityksen perustamistoiveistani. Häneltä sain hyviä vinkkejä mm. hinnastojen tekemisistä, liikeideoista ja tavoitteista. Hän kannusti minua alusta alkaen. Sain ideoita ja rohkeutta eri ideoiden toteuttamiseen ja NY- yrityksen perustamiseen. Osaan tehdä asiakkaan toiveiden mukaisesti hänen voimaeläimensä fursuit-hahmon. Suunnittelemme puvun yhdessä ja teen hahmon valmiiksi noin viikossa. Tekemiseen ja hintaan vaikuttavat mm. valitut kankaat ja tehdäänkö hahmolle oheistuotteita.

tuolissa istuva eläinhahmo

Mukaan Uskalla Yrittää- kilpailu ja finaaliin!
Uskalla Yrittää yrittäjyysfestivaali liittyy Vuosi Yrittäjä -ohjelmaamme! Festivaali pitää sisällään 10 tapahtumaa eri puolella Suomea ja huipentuu Helsingissä pidettävään Uskalla Yrittää -finaaliin! Lähdin mukaan kilpailuun opettaja Leena Laakso- Seppälän innoittamana ja pääsin yllätyksekseni finaaliin saakka. Sain siellä esitellä yrityksen liikeidean ja taustoja. Markkinoin siellä yritykseni tuotteita ja verkostoiduin. Fursuit-asujen tekijöitä ei vielä paljon ole yritysmaailmassa. Sain siksi paljon kiinnostuneita kyselyjä yrityksestäni ja liikeideasta.

 

tyttö pitää eläinhahmon päätä kädessä

Yrittäjyys kiinnostaa myös valmistumisen jälkeen

Valmistumiseni jälkeen haluaisin jatkaa yritystoimintaa edelleen. On todella ihanaa nähdä kuinka onnellisia asiakkaani ovat saadessaan fursuit-asunsa.

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat