Sakky panostaa yritysten palveluihin

17.3.2021
Sakky yrityspalveluiden henkilökunta yhteiskuvassa

Sakky Yrityspalvelut auttaa yrityksiä ja työnantajia uuden työvoiman ja olemassa olevan henkilöstön kouluttamisen ratkaisuilla. Myös yrittäjän osaamisen kehittämiseksi voi hyödyntää vaikkapa yrittäjän oppisopimusta. Lähesty meitä oman tarpeesi kanssa: Sakky Yrityspalvelut, 044 785 3700, yrityspalvelut@sakky.fi.

−Tarvehan sen ratkaisee, millaisia palveluita lähdetään asiakkaan kanssa suunnittelemaan, tuumaa Sakky Yrityspalveluiden yhteyspäällikkö Maija Savolainen. ­–Esimerkiksi nykyisellään erittäin ketterä oppisopimus on paitsi hyvä tapa toteuttaa uuden oppimista, myös erinomainen koulutuksen rahoitusinstrumentti yrittäjän oman koulutuksen hankkimiseen tai henkilöstön kouluttamiseen. Oppisopimuskoulutushan on meillä kokonaan maksutonta. Tämä tahtoo usein unohtua, kun perinteisemmin on keskitytty rekrytointiin oppisopimuksen kautta. Samoin on hyvä muistaa, että lyhyetkin oppisopimukset ovat mahdollisia eli myös tutkintojen osia voi hyödyntää tarpeen mukaan.

−Koronasta huolimatta työvoiman saatavuus näyttäytyy kyllä kenttätyössä monille yritysasiakkaillemme keskeisenä haasteena, pohtii Savolainen viime aikojen tunnelmia. – Tähän meillä onneksi on mahdollisuus pureutua useammallakin välineellä. Paljon kysytään opiskelijoitamme harjoitteluihin. Rekrykoulutus tai oppisopimus ovat myös hyviä vaihtoehtoja.

 

Selkeys ja helppous palveluiden kehittämisen kärkenä

−Yritysten palvelutehtävä on meille Savon koulutuskuntayhtymässä mielettömän tärkeä tehtävä. Siksi olemme halunneet strategiamme mukaisesti kehittää yritysten palvelun malliamme entistä saavutettavammaksi ja selkeämmäksi. Kaikki yritysten palvelut ovat nyt tavoitettavissa Sakky Yrityspalveluiden kautta, kertoo yritysten palveluita johtava apulaisrehtori Jukka Kosunen.

−Yritysasiakkaidemme palvelutarpeet liittyvät lähes aina joko uuden työvoiman saatavuuteen tai henkilöstön koulutus- ja kehittämispalveluihin. Palveluita näihin tarpeisiin tuotamme sekä Savon ammattiopiston tarjonnalla että kuntayhtymän omistaman Savon Koulutus Oy:n kautta. Osakeyhtiön toimintaa ovat esimerkiksi ELY-rahoitteiset yhteishankintakoulutukset kuten Rekry- ja Täsmäkoulutukset. Sakky Yrityspalveluiden palvelukanavalla halusimme tuoda koko palvelutarjontamme erikokoisten yritysten ulottuville aiempaa helpommin. Eli yksi puhelinnumero ja sähköposti palvelee ja asia lähtee etenemään, kannustaa Kosunen yrityksiä aktiivisuuteen.

 –Vuosi 2020 oli koronasta huolimatta meillä oppisopimusten ennätysvuosi lähes 2000 alkaneella sopimuksella ja loppuvuotta kohden myös rekrykoulutuksen kysyntä vilkaistui. Myönteisen vilkas yrityspalveluvuosi näyttäisi alkuvuoden perusteella tulevan tästäkin vuodesta, iloitsee Kosunen.

Sakky Yrityspalvelut
044 785 3700, yrityspalvelut@sakky.fi
www.sakky.fi/yrityksille

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Sakky Yrityspalvelut, yrityspalvelut@sakky.fi
yritysten palvelut
työelämäyhteistyö
täydennyskoulutus
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio

Sakky yrityspalveluiden yhteistiedot ja palvelut

Tuoreimmat