Käytännönläheistä IWS-koulutusta

4.3.2021
kuvassa opetellaan hitsausmenetelmiä.

IWS-koulutuksen suorittaminen pätevöittää kansainväliseksi hitsausneuvojaksi ja hitsauskoordinoijan tehtäviin. Hitsauskoordinoija on yrityksen todellinen asiantuntija, joka vastaa hitsauksen laadusta ja sen kehittämisestä. Koulutuksen suorittanut osaa ylläpitää hitsausohjeita, valvoa menetelmäkokeita ja valmistusta sekä toimia yrityksen hitsausasiantuntijana.

Kahdeksan opiskelijaa aloitti tammikuussa IWS-koulutuksen Savon ammattiopistossa. Koulutusta koskee tarkat säännökset opiskeltavista asioista ja läsnäolosta, mutta meillä Savon ammattiopistossa ryhmän opinnot on suunniteltu niin, että asioita opitaan paljon käytännössä.

  Olen rakentanut opintojen alun niin, että puolet opinnoista on teoriaa ja puolet käytännössä tekemistä. Opiskeltavat moduulit ovat selkeitä ja kattavia, mutta sisällöt voi oppia videoita katsomalla, kalvosulkeisissa tai sitten, kuten meillä. Tekemällä käytännössä, testaamalla ja kokeilemalla, kertoo opettaja Miika Räsänen.  

Opiskelijat IWS-koulutukseen ovat saapuneet talousalueen eri kokoisista yrityksistä.
Koulutuksesta haetaan ”näkemystä, kokemusta ja osaamista”, ja bonuksena koulutukseen on saatu niin hyvä porukka, että yhteyttä pidetään varmasti myöhemminkin. Yhteinen ammatillinen kiinnostus asioihin ja uuden oppimiseen huokuvat ryhmästä. Opiskelu on mieluista ja opittuja asioita peilataan omaan yritysten arkeen porukalla.

 

Joka päivä oppii uutta

 

Koulutuksessa tulee paljon uutta tietoa, jota jalostetaan käytännön harjoituksissa. Opinnot on pyritty jaksottamaan kahden viikon välein, ja lähipäiviä  samalla viikolla on enintään kolme. IWS-koulutuksessa moduulit rakentuvat neljään osaan.  Opiskelun aikana tutustutaan erilaisiin hitsausmenetelmiin, eri materiaalien hitsattavuuteen ja rakenteiden suunnitteluun sekä hitsauksen laadunvarmistukseen. Kansainvälisen hitsausneuvojan koulutus onkin monipuolista osaamisen täydennystä hitsaajille, työnjohdossa, tarkastustoiminnassa, neuvonta- ja suunnittelutehtävissä tai myyntitehtävissä toimiville henkilöille.

IWS-koulutus hitsausalan ammattilaisille

 

Kansainvälisen hitsausneuvojan koulutukseen osallistuakseen on oltava vähintään toisen asteen ammatillinen koulutus tekniseltä alalta ja kolme vuotta työkokemusta joko hitsauksesta tai hitsauksen suunnittelusta, työnjohdosta tai tarkastuksesta. Vaihtoehtoisesti taustalla voi myös olla toisen asteen koulutus esim. kaupalliselta alalta ja lisäksi vähintään neljä vuotta työkokemusta kone- ja metallialalta.

Koulutuksessa on mukana opiskelijoita erilaisista yrityksistä, aina metallialan työntekijöistä voimalaitoksen kunnossapitopäälliköihin. Teollisuudessa tarvitaankin entistä monipuolisempia hitsausalan ammattilaisia, ja kouluttautuminen nähdään ennen kaikkea sijoituksena tulevaisuuteen.

–  Itseäni IWS-tutkinnon suorittaminen innosti jatkamaan opiskelua insinööriksi. Sama kurssi hyväksi luetaan nykyisin myös osaksi hitsaustekniikan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa, Miika pohtii. 

 

Mies hitsaa.

Katso tästä linkistä kaikki alan koulutukset, meille voi hakea opiskelemaan jatkuvasti

Innostuitko? Haluatko lisätietoja? Kysy rohkeasti lisää asiantuntevilta opettajiltamme: 

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Räsänen Miika
kouluttaja
kone- ja tuotantotekniikka
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio
Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Saastamoinen Jukka
kilpailupäällikkö/Taitaja 2024
Taitaja2024
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio

Tuoreimmat