Pst! This event was already.

Mahdollisuuksia maahanmuuttaneille -päivä

Mahdollisuuksia maahanmuuttaneille -kuva, jossa on samat tiedot kuin tekstissä.

Mahdollisuuksia maahanmuuttaneille -tapahtuma järjestetään Savon ammattiopiston Savilahden kampuksella tiistaina 27.9.

Tapahtumapäivän tavoite on tarjota aika ja paikka ammattiin opiskelevien maahanmuuttaneiden opiskelijoiden ja alueen työnantajien kohdata toisensa, ja tätä kautta edistää maahanmuuttaneiden työllistymistä.

- Haluamme kannustaa maahanmuuttaneita olemaan rohkeammin yhteydessä työelämään sekä yrityksiä rekrytoimaan maahanmuuttaneita. Siihen maahanmuuttaneille suunnattu oma rekrytapahtuma on yksi keino, sanoo maahanmuuttajaohjaaja Minna Rissanen Savon ammattiopistosta.

Tapahtumapäivän ennakkopajoissa maahanmuuttaneet opiskelijat ovat saaneet konkreettisia vinkkejä työnhakuun ja kohtaamisiin työnantajien kanssa. Suomalainen työnhaku ja sen nyanssit voivat olla maahanmuuttaneelle haasteellisia tietää ja osata.

- Opiskelijat ovat tapahtuman ennakkopajoissa muun muassa sanoittaneet omaa ammatillista osaamistaan: Missä minä olen hyvä? Missä kaipaan vielä kehitystä? Lisäksi moni maahanmuuttanut kuvasi itsestään videoesittelyn, kertoo Rissanen.

 

Tapahtumaan odotetaan noin 100 maahanmuuttanutta

Mahdollisuuksia maahanmuuttaneille -tapahtumaan odotetaan osallistuvan noin 100 maahanmuuttanutta opiskelijaa ravintola- ja catering-, elintarvike-, matkailu-, puhdistuspalvelu- ja kiinteistöpalvelualalta. Työnantajista paikalla on Sanskriti, Koivumäen kartano, PeeÄssä, The Golden Dome, Servica, ISS, RTK palvelu, Lassila & Tikanoja ja Mestar.

Tapahtuma jakautuu kahteen osaan: Aamupäivällä (klo 8.30–11.00) toisensa kohtaavat ravintola- ja cateringalan, elintarvikealan ja matkailualan osaajat. Iltapäivällä (klo 12.45–15.15) vuorossa on puhdistus- ja kiinteistöpalvelualan työnantajat ja opiskelijat. Maahanmuuttaneet kiertävät ryhmissä tutustumassa työnantajiin.

Tapahtuma on osa Ammattiosaajat maailmalta – moninaistuva työelämä (AMOS) -hanketta.

 

Lisätietoja

Kuva yhteystiedosta Rissanen Minna
Rissanen Minna
maahanmuuttajaohjaaja
maahanmuuttajakoulutukset
maahanmuuttajatiimi
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio
Kuva yhteystiedosta Lantto Juhani
Lantto Juhani
opinto-ohjaaja
opinto-ohjaus
maahanmuuttaneiden hakuasiat
Talent Hub Eastern Finland -hanke
maahanmuuttajatiimi
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio

Muita tulevia tapahtumia