Miten haet opiskelemaan?

Kaksi opiskelijaa nauraa.

Tältä sivulta löydät tietoa tärkeistä asioista, jotka on hyvä tietää jo ennen hakemista ja hakuvaiheessa.

Savon ammattiopiston verkkosivuilla voit hakea jatkuvan haun eri tutkintoihin ja koulutuksiin. Sieltä löydät myös avoimen hakemuslomakkeen, johon voit kirjoittaa sinun toiveesi kiinnostavasta tutkinnosta tai koulutuksesta. Yhteishakuun voit osallistua Opetushallituksen sivuilla ja työvoimakoulutuksiin voit hakea TE-palveluiden verkkosivujen kautta.

Ennen opintoihin hakemista voit tulla tutustumaan kouluumme ja sen eri tutkintoihin. Voit myös tulla keskustelemaan hakeutumisesta. Apunasi on opinto-ohjaaja Juhani Lantto, joka auttaa maahanmuuttajataustaisia hakijoita. Voit soittaa tai lähettää WhatsApp-viestin Juhanille (puh. 044 785 3355) tai lähettää sähköpostin (juhani.lantto@sakky.fi).

Kielitaito

Jos sinun äidinkielesi ei ole suomi, sinulla pitää olla riittävä todistus suomen kielen taidostasi. Jos kielitodistusta ei ole, kutsumme sinut hakuvaiheessa Savon ammattiopiston kielitestiin. Kielitaitovaatimus vaihtelee haettavan tutkinnon mukaan välillä A2-B2. Katso perustutkintojen kielitaitovaatimukset (pdf).

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä hakupalveluumme soittamalla (puh. 044 785 3078) tai lähettämällä WhatsApp-viesti (puh. 044 785 3079).

Oleskelulupa

Jos haet opiskelupaikkaa Euroopan unionin (EU) ulkopuolisesta maasta ja olet muuttamassa Suomeen, hae oleskelulupaa Suomen maahanmuuttovirastosta / Opiskelijan oleskelulupahakemus (migri.fi). 

Raha-asiat

Varmista jo opiskelemaan hakiessasi, mistä saat rahaa opiskelun aikana. Opiskelun kustannuksista ja mahdollisista rahoituskeinoista voit lukea täältä.

Kansaneläkelaitos Kela voi myöntää opiskelijoille opintotukea. Lue asiasta lisää Kelan sivuilta tai Kelan tietovihkosta (pdf).

Jos olet työtön työnhakija, keskustele Työ- ja elinkeinopalveluiden virkailijan kanssa ennen opiskelemaan hakemisesta.

Kolme opiskelijaa sohvalla tietokoneen kanssa

Yhteishaku 

Voit hakea opiskelemaan toisen asteen yhteishaussa, jos sinulla ei ole ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa. Lue lisää yhteishausta.

 

Kaksi opiskelijaa tietokoneen ääressä; katsovat kameraan.

Jatkuva haku

Jatkuva haku on aina auki. Kaikki tutkinnot ja koulutukset eivät kuitenkaan ole samaan aikaan haussa. Jos tutkinto tai koulutus näkyy meidän koulutuskalenterissamme, voit tehdä hakemuksen heti tai sitten haku on pian alkamassa.

Sinulla voi samaan aikaan olla haussa vain yksi hakemus, jossa voi olla useita eri tutkintoja tai koulutuksia. Jos haluat muuttaa hakemustasi, ota yhteyttä hakutoimistoon (puh. 044 785 3078 | WhatsApp 044 785 3079 | hakutoimisto@sakky.fi).

Kolme opiskelijaa pöydän ääressä ja kaksi kävelee ohi.

Avoin hakemus

Voit tehdä Savon ammattiopistoon myös avoimen hakemuksen, jos et vielä tiedä sinulle sopivaa tutkintoa tai koulutusta tai sinä et sitä löydä Savon ammattiopiston verkkosivuilta. Kirjoita hakemukseesi, mikä ammatti, tutkinto tai koulutus sinua kiinnostaa. Me otamme sinuun yhteyttä.

Kysy lisää: opinto-ohjaaja Juhani Lantto auttaa maahanmuuttaneita hakijoita. Voit soittaa tai lähettää WhatsApp-viestin Juhanille (puh. 044 785 3355) tai lähettää sähköpostin (juhani.lantto@sakky.fi).

Tieto opiskelupaikan saamisesta

Tiedon opiskelupaikan saamisesta ja ohjeet opiskelun aloittamisesta saat sähköpostiviestinä tai kirjeenä. Sinä saat viestissä myös tunnukset oppilaitoksen verkkoon, Wilmaan ja Moodleen. Muista ottaa vastaan opiskelupaikka Wilman nettisivulla, ettet menetä opiskelupaikkaasi.

Jos sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä hakutoimistoon (puh. 044 785 3078 |WhatsApp 044 785 3079| hakutoimisto@sakky.fi).

Tässä vaiheessa sinun kannattaa alkaa etsiä itsellesi asuntoa, jos sinä sellaisen tarvitset. Savon ammattiopistolla on oma asuntola Toivalan kampuksella. Eri paikkakunnilla on myös opiskelija-asuntoja tai kuntien omia vuokra-asuntoja.

Autamme, jos et pääsekään opiskelemaan

Me autamme sinua, jos et saa opiskelupaikkaa. Katsomme yhdessä sinun kanssasi erilaisia vaihtoehtoja tästä eteenpäin. Joku vaihtoehto löytyy yleensä kaikille!

Ota yhteyttä: opinto-ohjaaja Juhani Lantto auttaa maahanmuuttaneita hakijoita. Voit soittaa tai lähettää WhatsApp-viestin Juhanille (puh. 044 785 3355) tai lähettää sähköpostin (juhani.lantto@sakky.fi).

Yhteystiedot

Kuva yhteystiedosta Lantto Juhani
Lantto Juhani
opinto-ohjaaja
AMOS Ammattiosaajat maailmalta -hanke
maahanmuuttajien ohjaus hakijapalveluissa
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio
Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Hakutoimisto, hakutoimisto@sakky.fi
Avoinna arkisin klo 9.00-15.00
hakupalvelut
yhteishaku
jatkuva haku
opiskelijavalinta-asiat
Sähköposti: hakutoimisto@sakky.fi
PL 113 (Osmajoentie 75 A)
78201Varkaus