Miten haet opiskelemaan?

Koulutus tekee hyvää.

Tältä sivulta löydät tietoa tärkeistä asioista, jotka on hyvä huomioida ennen hakemista ja hakuvaiheessa. Opiskelemaan voit hakea joko yhteishaussa, jatkuvassa haussa tai avoimella hakemuksella. 

Ennen opintoihin hakemista voit myös käydä tutustumassa kouluumme ja eri tutkintoihimme. Voit myös tulla keskustelemassa opinto-ohjaajan kanssa. Apunasi on maahanmuuttajien opinto-ohjaaja. Hän on Juhani Lantto. Voit soittaa tai laittaa WhatsApp-viestin Juhanille (puh. 044 785 3355) tai kirjoittaa sähköpostin (juhani.lantto@sakky.fi). 

Kielitaito

Jos sinun äidinkielesi ei ole suomi, sinulla pitää olla kielitodistus suomen kielen taidosta. Jos kielitodistusta ei ole, kutsumme sinut hakuvaiheessa Savon ammattiopiston kielitestiin. Kielitaitovaatimus vaihtelee tutkinnon mukaan. Katso perustutkintojen kielitaitovaatimukset (pdf).

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä hakupalveluumme soittamalla (puh. 044 785 3078) tai lähettämällä WhatsApp-viestin (puh. 044 785 3079).
 

Oleskelulupa

Jos sinä et ole EU-maan, Sveitsin, Norjan tai Liechtensteinin kansalainen, sinulla täytyy olla oleskelulupa. Riittää myös, että olet tehnyt hakemuksen oleskeluluvasta, kun opiskelu alkaa.

Savon ammattiopisto vastaa mielellään kysymyksiisi oleskelulupaan liittyen. Voit laittaa sähköpostin (hakutoimisto@sakky.fi), soittaa (puh. 044 785 3078) tai lähettää WhatsApp-viestin (puh. 044 785 3079).

Raha-asiat

Varmista jo opiskelemaan hakiessasi, mistä saat rahaa opiskelun aikana. Opiskelun kustannuksista ja mahdollisista rahoituskeinoista voit lukea täältä.

Jos olet työtön työnhakija, keskustele Työ- ja elinkeinopalveluiden virkailijan kanssa ennen opiskelemaan hakemisesta.

Kolme opiskelijaa sohvalla tietokoneen kanssa

Yhteishaku 

Voit hakea opiskelemaan yhteishaussa, jos sinulla ei ole ammatillista tutkintoa. Seuraavan kerran yhteishaku on auki 23.2.–23.3.2021. Lue lisää yhteishausta

 

Kaksi opiskelijaa tietokoneen ääressä; katsovat kameraan.

Jatkuva haku

Jatkuva haku on auki ympäri vuoden. Kaikki tutkinnot eivät kuitenkaan ole aina haussa; katso hakukalenterimme. Sinua kiinnostavaan tutkintoon voit hakea, jos tutkinto näkyy meidän koulutuskalenterissamme.

Sinulla voi olla samaan aikaan vain yksi hakemus, jossa voi olla haussa useita eri tutkintoja. Jos haluat muuttaa hakemustasi, ota yhteyttä hakutoimistoon (puh. 044 785 3078 | WhatsApp 044 785 3079 | hakutoimisto@sakky.fi).

Kolme opiskelijaa pöydän ääressä ja kaksi kävelee ohi.

Avoin hakemus

Voit lähettää meille myös avoimen hakemuksen, jos et vielä tiedä sinulle sopivaa tutkintoa tai sinä et löydä sitä Savon ammattiopiston jatkuvasta hausta. Me otamme sinuun yhteyttä. Mietitään yhdessä sinulle sopiva opiskeluala.

Kysy lisää: maahanmuuttajien opinto-ohjaaja Juhani Lantto. Voit soittaa tai laittaa WhatsApp-viestin Juhanille (puh. 044 785 3355) tai kirjoittaa sähköpostin (juhani.lantto@sakky.fi). 

Tieto opiskelemaan pääsemisestä

Tieto opiskelupaikan saamisesta ja ohjeet opiskelun aloittamisesta tulevat sinulle sähköpostiviestinä. Sinä saat viestissä myös tunnukset oppilaitoksen verkkoon, Wilmaan ja Moodleen. Muista hyväksyä eli ottaa vastaan opiskelupaikka Wilman nettisivulla, ettet menetä paikkaasi.

Jos sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä hakutoimistoon (puh. 044 785 3078 |WhatsApp 044 785 3079hakutoimisto@sakky.fi).

Tässä vaiheessa sinun kannattaa alkaa etsiä itsellesi asuntoa, jos sinä sellaisen tarvitset. Savon ammattiopistolla on oma asuntola Toivalan kampuksella. Eri paikkakunnilla on myös opiskelija-asuntoja tai kuntien omia vuokra-asuntoja.

Autamme, jos et pääsekään opiskelemaan

Me autamme sinua, jos et saa opiskelupaikkaa. Katsomme yhdessä sinun kanssasi erilaisia vaihtoehtoja, joita on tarjolla tästä eteenpäin. Joku vaihtoehto yleensä löytyy kaikille!

Ota yhteyttä: maahanmuuttajien opinto-ohjaaja Juhani Lantto. Voit soittaa tai laittaa WhatsApp-viestin Juhanille (puh. 044 785 3355) tai kirjoittaa sähköpostin (juhani.lantto@sakky.fi).

Yhteystiedot

Kuva yhteystiedosta Lantto Juhani
Lantto Juhani
opinto-ohjaaja
Ammattiosaajat maailmalta - moninaistuva työelämä (AMOS -hanke)
Oikeus laadukkaaseen Ohjaukseen (# OLO -hanke)
Maahanmuuttajien ohjaus hakijapalveluissa
PL 87 (Presidentinkatu 1, huone i2097)
70101 Kuopio
Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Hakutoimisto, hakutoimisto@sakky.fi
Avoinna arkisin klo 9.00-15.00
hakupalvelut
yhteishaku
jatkuva haku
opiskelijavalinta-asiat
Sähköposti: hakutoimisto@sakky.fi
PL 113 (Osmajoentie 75 A)
78201Varkaus