Haku Savilahden kampuksen englanninkieliseen kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon alkaa ke 14.2.

5.2.2024
Käsi hitsaa ja kipinöitä lentää ilmaan.

Opiskelijahaku Savon ammattiopiston järjestämään englanninkielisen kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon alkaa keskiviikkona 14. helmikuuta ja kestää 21. helmikuuta saakka. Katso englanninkielinen koulutuksen hakusivu (sakky.fi).

Perustutkintokoulutus alkaa Savilahden kampuksella syksyllä 2024. Opintoihin haetaan 18 opiskelijaa, jotka valmistuvat aikanaan levyseppähitsaajiksi.

Luvan englanninkieliseen tutkintokoulutukseen antoi opetus- ja kulttuuriministeriö alkuvuodesta 2023.  Englanninkielisen koulutuksen odotetaan helpottavan alan kansainvälisten osaajien saatavuutta ja sen kautta parantavan yritysten kilpailukykyä Pohjois-Savossa. 

 

Suomen kielen opetus tärkeässä osassa

Ammatillisen osaamisen lisäksi Savon ammattiopisto huolehtii, että maahanmuuttaneet opiskelijat harjoittavat myös suomen kielen taitoaan. Suomi toisena kielenä (S2) -opintoja voi tehdä muun muassa opiskeluvalmiuksia tukevissa opinnoissa eli treeniopinnoissa sekä erilaisissa työpajoissa. Tarjolla on myös yksilöllistä kielenopetusta. Maahanmuuttajaohjaajat tukevat opiskelijoita läpi opintojen. Opetus- ja kulttuuriministeriö velvoittaa myös maahanmuuttaneiden kieli- ja kulttuuriosaamisen, kotouttamisen ja työllistymisen edellytysten varmistamista.

 

Lue myös

Savon ammattiopisto sai kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon tutkinnonanto-oikeuden englanniksi | Savon ammattiopisto (sakky.fi) (21.2.2023)

Englanninkielisen perustutkinnon opinnot alkoivat Varkaudessa | Savon ammattiopisto (sakky.fi)  (31.1.2024)

 

Lue lisää

Yhteishaku 2024 on alkanut

Olisitko tulevaisuuden timanttinen timpuri, trendihiusten leikkaaja, tukkimetsää ison moton kahvo

20.2.2024