Asu ja opiskele Tahkolla

5.5.2022
Kaksi polkupyöräilijää Tahkon maisemissa.

Tahkon matkailukeskus ja Savon ammattiopisto aloittavat tiiviin yhteistyön. Projektin pisti aluille Break Sokos Hotel Tahkon hotellinjohtaja Anna Hämäläinen ja Savon ammattiopiston ravintola-alan lehtori Maija Rissanen.

“Tuli puheeksi, kuinka Tahkolla on pula usean alan tekijöistä, joita Maija kouluttaa ja siitä se ajatus sitten lähti, että voisimmeko yhdistää voimamme vieläkin tiiviimmin. Olemmehan tehneet aikaisemmin paljon yhteistyötä ja opiskelijoita on tälläkin hetkellä täällä Tahkolla työssäoppimassa. Nyt ajatuksena on, että käytännössä Tahkolla tapahtuu kaikki niin työssäoppiminen kuin mahdolliset opetukseen liittyvät teoriatunnit, jotka suoritetaan paikan päällä Tahkolla tai verkko-opintoina. Tahko kehittyy hurjaa vauhtia ja se mahdollistaa monen alan ympärivuotisia työpaikkoja upeassa ympäristössä. Harrasteet ja huvit löytyvät työpaikan läheisyydestä ja Tahkolla henkilökunta verkostoituu helposti, joten Tahkolla on paljon tarjottavaa myös työntekijöilleen “ kertoo Anna Hämäläinen innoissaan.

Tahkolla voi opiskella kokiksi, tarjoilijaksi, vastaanottovirkailijaksi, toimitilahuoltajaksi, kiinteistönhoitajaksi ja opintoja voi täydentää turvallisuusalan turvallisuusvalvojan opinnoista. Opintojen aikana voi suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Tutkinnot ovat ravintola- ja cateringalan perustutkinto, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto ja matkailualan perustutkinto. Kun hakijalla on alan koulutusta ja/tai työkokemusta, opiskella voi myös yllä mainittujen alojen ammatti- tai erikoisammattitutkinnoissa ja syventää osaamista ammattilaiseksi ja esimiestehtäviin.

“Projekti on osa Tahko Campus -kokonaisuutta, jossa kehitetään yhteistä oppimisen mallia ,sekä palveluiden kehittämistä. Tahko Campus on yhteinen nimike erilaisten osaamisten lisäämisistä Tahkolla työskenteleville” toteaa Smart Tahko -projektin vetäjä ja TAHKOcomin hallituksen puheenjohtaja Pekka Vihma

Opiskelu toteutetaan oppisopimuksella, jossa opiskelija on määräaikaisessa työsuhteessa työnantajaan ja kouluttautuminen tapahtuu työpaikalla ja sitä täydennetään oppilaitoksen tarjoamalla lähi- ja verkko-opetuksella.  Näytöt suoritetaan työpaikoilla. Näytöllä tarkoitetaan toimintaa, jossa opiskelija osoittaa käytännön työtehtäviä tekemällä, miten hyvin hän on saavuttanut tutkinnon perusteissa määritellyn keskeisen ammattitaidon tai osaamisen.

“Koulutuksessa tärkeää on nopeus ja oikea kohdentavuus työelämässä esiintyvin tarpeisiin. Sakky haluaa olla aktiivi toimija vuoropuhelussa koulutuksen ja työelämän kesken. Alueen, kuten tässä tapauksessa Tahkon, tarpeisiin vastaaminen lisää sen vetovoimaa ja kilpailukykyä tuoden hyvinvointia koko maakuntaan. Kumppanuus hyödyntää tällöin kaikkia osapuolia. Kun uusia avauksia tehdään, niin niiden toivotaan jatkuvan ja hakevan uudistavia toimintamalleja koulutuksen kehittämiseksi. Tahkon aktiivisuus ja positiivisuus hyödyntää koulutusta on ilahduttava asia” kertoo Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve

Hakuajankohta koulutuksiin on 2.5.2022 – 31.7.2022. Lue lisää koulutuksista ja hae mukaan!

** 

Lisätietoja medialle:

  • Savon ammattiopiston lehtori Maija Rissanen, puh. 044 785 3322 
  • Break Sokos Hotel Tahkon hotellinjohtaja Anna Hämäläinen, puh. 044 719 7965

Lue lisää