Amisgaala 2024: Yhteisöllisyys tanssien parasta antia

12.4.2024
Nuoret tanssivat juhlapuvuissaan.

Katso Savon ammattiopiston kuvia AmisGaalasta.

Katso lyhyt koostevideo tanssiaisista tai nauti koko tanssiaisten striimi

** 

Alkuun oli jännitys, joka muuttui tanssin ja ystävyyden riemuksi. Lopuksi viikkojen harjoittelu ja odotus vaihtuivat helpotukseen, iloon ja kepeään tunnelmaan. Amisgaala on paljon enemmän kuin tanssiaiset.

Amisgaala tanssittiin toista kertaa Savon ammattiopiston Savilahden kampuksella. Mukana oli 18 paria, jotka tanssivat niin perinteisiä tanssiaistansseja kuin vapaampaa ja jopa itse suunnittelemiaan koreografioita. Tanssijoiden ympärillä oli sankka joukko koulun opiskelijoita ja henkilökuntaa ihailemassa nuorten osaamista, pukuja ja rohkeutta.

Tanssipari, tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat Anette Kuljukka ja Daniiel Jukarainen huoahtivat hetken tanssien ja kuvausten välissä.

- Parhaat tanssit olivat samba ja valssi, joissa sai tanssia koko ajan oman parinsa kanssa.

 

Juhlapuvuissa oleva pari astelee käsi kädessä ruusuisen juhlakaaren ali. Violettisävyiset puvut.
Anette Kuljukka ja Daniiel Jukarainen nauttivat saadessaan tanssia toistensa kanssa.

Jukarainen ei laittanut ensimmäistä kertaa jalalla koreasti, sillä hän osallistui yhdeksännellä luokalla koulun tansseihin ja halusi nyt kokea tanssin ilon uudelleen. Kuljukalle sen sijaan Amisgaalan pyörähdykset olivat ensimmäiset tanssiaiset. Nyt hänellä oli erityisen hyvä syy lähteä mukaan.

- Halusin tanssia hänen kanssaan, Kuljukka sanoo ja katsahtaa vieressään istuvaa Jukaraista.

Oman parin lisäksi parasta tansseissa oli yhteisöllisyys. Kuljukka koki, että tanssiporukka viihtyi hyvin yhdessä, ja tauoilla oli helppo jutustella keskenään. Nuorten tanssijoiden keskinäinen vuorovaikutus ja yhteinen tekeminen nousivat esiin monen tanssijan, mutta myös taustajoukkojen puheissa.

- Nuorten välille syntynyt yhteisöllisyys on ollut hienoa seurattavaa. Heidän kokemansa yhteiset välittävät hetket voivat kantaa monen synkemmän hetken yli, sanoo opinto-ohjaaja, opiskelijakuntatoiminnan koordinaattori Marianne Vainio.

Amisgaala tanssittiin ensimmäisen kerran huhtikuussa 2023. Vainio kertoi tuolloin, että toive Amisgaalasta tuli opiskelijoilta itseltään. Tänä vuonna Amisgaaloja tanssitaan jo menossa ammatillisessa koulussa ympäri Suomea.

- Kun opiskelijat ideoivat ja haluavat vaikuttaa kouluarkeen, me nautimme, sanoi koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve avauspuheessaan.

Amisgaala oli usean alan sekä opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteistyön tulos. Hius- ja kauneusala huolehti kampaukset kuntoon, ravintola-ala tarjoili tanssijoille päivällisen, puutarha-alan loihtivat upeat kukkakoristukset ja liiketalouden opiskelijat tekivät Amisgaalan ohjelmalehtisen. Turvallisuusala vastasi kokonaisturvallisuudesta päivän aikana ja perustason ensihoidon tulevat ammattilaiset pitivät tapahtumassa ensiapupistettä. Logistiikka-ala kierrätti tanssipareja Kuopion keskustassa. Savon ammattiopiston henkilökunnan Hehku-kuoro lauloi valssin, jonka tahtiin parit tanssivat. Amisgaalan juonsivat opiskelijayhdistys Salkku ry:n opiskelijat.

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKEn viestintäverkosto palkitsi Savon ammattiopiston Amisgaalan vuoden 2023 VIMMA-teon kunniamaininnalla. Perusteluina kerrottiin Amisgaalan luoneen positiivista mielikuvaa ammatillisesta koulutuksesta ja innostaneen mukaan niin opiskelijoita kuin koulun henkilökuntaa. Amisgaalassa juhlistettiin toisen asteen tasa-arvoisia mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, minkälaisia kokemuksia ja elämyksiä opiskelu ammattiopistossa voi tarjota.

Nuoret tanssivat juhlapuvuissaan.

Nuoret tanssivat juhlapuvuissaan.

Nuoret tanssivat juhlapuvuissaan.

Nuoret tanssivat juhlapuvuissaan.

Nuoret tanssivat juhlapuvuissaan.

Nuoret tanssivat juhlapuvuissaan ja helmat heiluvat.

Nuoret tanssivat juhlapuvuissaan.

Katso myös

Tanssijoita.
Historian ensimmäinen AmisGaala järjestettiin Savon ammattiopiston Savilahden kampuksella torstaina 13. huhtikuuta. AmisGaalassa juhlistettiin toisen asteen tasa-arvoisia mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, minkälaisia kokemuksia ja elämyksiä amiksella opiskelu voi tarjota.
Lue lisää
Juhlasali jossa tanssii ihmisiä.
Haloo Helsinki laulaa Kun ei suomalaiset tanssi, mutta se ei nyt pitänyt lainkaan paikkansa. Päinvastoin! Nappaskengät takoivat lattiaa ja helmat saivat kyytiä, kun Telma-gaalassa nautittiin tanssin ja elämän ihanuudesta.
Lue lisää

Lue lisää