Maa- ja metsätalousministeriö antoi helmikuussa 2017 Savon koulutuskuntayhtymälle projektin kehittää ammattikeittiöille 15 uutta ja erilaista kasviproteiiniruokaohjetta. Savon koulutuskuntayhtymän Kehittämispalveluihin kuuluva EkoCentria kysyi mukaan projektiin Servicaa jotta lopputuloksesta saataisiin mahdollisimman laaja. Työn tavoitteena on monipuolistaa kasvisruokatarjontaa julkisissa ruokapalveluissa tuoda tunnettavuutta kotimaiselle kasviproteiinille ja saada soijan tilalle vaihtoehtoinen kasviproteiinivalmiste.
Projekti otettiin ilolla vastaan ja tuotekehitystä toteuttavat henkilöt Sakkysta valittiin saman tien.
Suunnittelu tapahtui pienellä tuotekehitystyöryhmällä kivoissa ja idearikkaissa tunnelmissa Presidentinkadulla.
Tuotekehitysannokset /2024/11/tiin Sammakkolammen opetuskeittiössä yhteistyössä Viestintävalkean tuottaja Virpi Kulomaan ja Smile audiovisual:n ohjaaja/kuvaaja Santtu Miikkulaisen kanssa.
Kuvauspäivän annokset oli valmistamassa yksi tuotekehittäjä Jukka Muranen Servicasta. (kuvassa)
Lähdimme projektiin mukaan innolla koska haluamme henkilöstö- ja opiskelijaruokailussa huomioida entistä paremmin kasvissyöjät sekä tarjota uusia monipuolisia vaihtoehtoja.
Toivottavasti mekin pääsemme nauttimaan henkilöstö- ja opiskelijaruokailussamme näistä ihanista herkuista ensi syksynä.
Ohjeet tulevat jakeluun maanlaajuisesti.
Projektin rahoittajana toimii maa- ja metsätalousministeriö.
