Maarit Koivikko ja Viktoriia Vasileva
**
Viktoriia Vasileva 32 on kiehtova esimerkki miten innostuneisuus ja päättäväisyys avaavat uusia ovia. Pietarissa fysiikan ja matematiikan opettajaksi opiskellut Vasileva on Suomessa edennyt rohkeasti kohti uusia työelämän mahdollisuuksia.
Vasileva valmistui kokiksi Savon ammattiopiston Varkauden kampukselta vuonna 2018 minkä jälkeen hän aloitti työskentelyn vuoro- ja palveluvastaavana Hesburger-ravintolassa paikallisella ABC-liikenneasemalla. Vasileva halusi jatkaa alan osaamisen vahvistamistaan sekä tarttua uusiin haasteisiin ja jatkuvaan itsensä kehittämiseen. Hän aloitti Savon ammattiopistossa majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinnon opinnot oppisopimuksella. Samalla Vasileva eteni rohkeasti esihenkilön tehtävissä Pieksämäen Hesburger-ravintolan ravintolapäälliköksi.
Oppisopimusopiskelu tarjosi hänelle täydellisen tavan yhdistää työ ja opiskelu. Lähiopetuspäiviä kampuksella oli kerran kolmessa viikossa ja ne olivat hänelle arvokkaita tilaisuuksia oppia uutta ja ennen kaikkea jakaa ja saada vertaistukea. Lähipäivissä käytiin asioita läpi asiakkuuksista ja ajanhallinnasta ristiriitatilanteiden hallintaan ja esihenkilön rooliin. Jokainen lähipäivä tarjosi arvokasta oppia jota hän pystyi välittömästi soveltamaan työssään.
– Oli mukavaa vaihtaa kokemuksia ja huomata ettemme ole ajatuksiemme kanssa yksin. Opettajamme Sari Tarvainen auttoi ja oli meidän tukenamme koko opiskeluajan.
Yhteistyö on ollut mutkatonta ja tavoitteet asetettu korkealle
Vasilevan oma esihenkilö Maarit Koivikko on osoittautunut arvokkaaksi tueksi hänen urapolullaan. Koivikko on ohjannut lukuisia oppisopimusopiskelijoita ja hän kertoo että oppisopimusyhteistyö on ollut mutkatonta ja saumatonta:
– Viktoriia on oma valloittava persoona ja istuu hyvin meidän ravintolaketjumme toimintaan. Hän on yrittäjähenkinen ja palveluhenkisyys tuloksellisuus ja tavoitteellisuus ovat hänelle luontaisia ominaisuuksia. Iso kiitos myös sujuvasta yhteistyöstä Savon ammattiopistolle!
Tavoitteet ovat korkealla sillä Vasilevan tavoitteena on saavuttaa oman alueen parhaan Hesburger-ravintolan tunnustus. Hän seuraa tarkasti ravintolan tunnuslukuja ja lähestyvää tavoitetta yhdessä Koivikon kanssa. Vasileva on sitoutunut kehittämään ravintolan toimintaa jatkuvasti ja motivoimaan henkilöstöä kohti yhteistä päämäärää. Hänen henkilöstöönsä kuuluu noin 15 työntekijää joille hän antaa myös sopivasti vastuuta.
– Minulle on tärkeää että olen esimerkkinä omalle henkilöstölleni. Haluan kannustaa heitä opiskelemaan ja olemaan ylpeitä ammatistaan. Minulle on myös tärkeää että henkilöstö viihtyy työssään. Silloin myös asiakkaat viihtyvät Vasileva kiteyttää.
Vasileva on juuri suorittanut Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinnon ja hänen tarinansa kertoo intohimosta oman ammattitaidon kehittämiseen ja jatkuvaan oppimiseen. Tämä ei ole pelkästään tapa hankkia koulutus vaan se on kokonainen polku kehitykseen ja menestykseen työelämässä.
Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto
Koulutus on tarkoitettu henkilölle joka toimii majoitus- ja ravitsemisalan organisaatiossa työhön osallistuvana esimiehenä vuoroesimiehenä yksikön päällikkönä tai majoitus- ja ravitsemisalan itsenäisenä yrittäjänä. Koulutuksen aikana henkilöllä on oltava työpaikka jossa hänellä on mahdollisuus toimia ja kehittyä esimies- ja työnjohtotehtävissä. Lähiopetuspäivät: 1-2 päivää / kk sekä työelämässä oppiminen.
Lisätietoja koulutuksesta täältä.