Millaisia uusia herkkuja saa pohjoissavolaisista raaka-ainesta?
Tervetuloa tutustumaan pohjoissavolaisiin lähituotteisiin Ravintola Savonian tiloihin torstaina 9.12. klo 12–13.30. Tapahtumassa pääsee maistamaan Savon ammattiopiston opiskelijoiden loihtimia uutuusreseptejä, joiden pääraaka-aineena on lähituotteita Pohjois-Savosta. Esittelemme tapahtumassa myös alueemme lähituotteita: mitä kaikkea Pohjois-Savossa tuotetaan, mitä raaka-aineista voi valmistaa ja mistä niitä voi ostaa?
Reseptikilpailu opiskelijoille
Savon muan herkkuresepti -kilpailu on Savon ammattiopiston opiskelijoille suunnattu kilpailu. Jokainen osallistuja on valinnut itselleen 1–2 lähituotteita sisältävää ruokakassia. Kassien tuotteita tulee hyödyntää uudenlaisen herkkureseptin kehittämisessä.
Kilpailun päätapahtuma on torstaina 9. joulukuuta Savon ammattiopiston Ravintola Savoniassa, jolloin opiskelijat valmistavat ruokalajit tuomariston ja yleisön maisteltavaksi. Tuomarit kiinnittävät huomiota annoksen makuun, ulkonäköön, reseptin toimivuuteen, pohjoissavolaisten lähi- ja luomuraaka-aineiden innovatiiviseen käyttöön sekä hyvään tarinaan annoksen ja raaka-aineiden ympärillä. Tuomaristossa ovat:
- Anna Ronkainen, toimittaja, Yle
- Teemu Kotiniemi, keittiömestari, Koivumäen Kartano Oy / Savon keittiömestareiden edustaja
- Jari Kauhanen, toiminnanjohtaja, MTK Pohjois-Savo
- Miia Eskelinen-Fingerroos, Kuopion kaupungin valtuusto
- Kimmo Pousi, koulutuspäällikkö, Savon ammattiopisto
Tapahtuma on osa Savolaisuus on makuasia -hanketta.