Uutta osaamista johtamiseen

8.1.2024 -
Sanna Moilanen VeliMark JYEAT

Aluepäällikkö Sanna Moilanen, VeliMark Oy, kiinnostui johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta, kun edellisestä koulutuksesta oli vierähtänyt tovi.

Olin jo pitkään tuntenut, että haluaisin opiskella jotakin. Kun valmistumisestani oli niin pitkä aika ja lapsetkin alkoivat lentää pesästä, niin nyt oli itseni kehittämiseen eri tavalla aikaa. Monet tutuistani olivat opiskelleet yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon ja oma isänikin joskus 2000 luvulla opiskeli Sakkyssa erikoisammattitutkintoa. Paras ystäväni lähti johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa suorittamaan puolta vuotta aiemmin, niin se oli lopullinen suositus. Hän tsemppasi, että tulisin pärjäämään.

 

Valinnaiset tutkinnon osat työyhteisön ja henkilöstön kehittämiseen

Minua kiinnostaa työyhteisön hyvinvointi, ja sen kyllä ensimmäisenä halusin ottaa koulutukseeni mukaan. Toki muutkin aiheet olivat tosi mielenkiintoisia. Myös jännitti, pärjäänkö opiskelussa ja näytöissä, kun aiemmasta opiskelusta oli niin pitkä aika.

Valitsin tutkintooni Työyhteisön kehittämisen johtamisen sekä Henkilöstön ja osaamisen johtamisen valinnaisiksi tutkinnon osiksi.  Halusin lisää tietoa, mitä voin hyödyntää omassa työssäni. Ne kolahtivat juuri ihmisten kanssa toimiessa työyhteisössä. Ymmärtäisin paremmin, ja saisin erilaisia nykyaikaan soveltuvia toimintamalleja.

Alkuun minua stressasi, että miten saan ajan riittämään. Teams sekä lähiopinnot olivat toimivia. Oli tosi kiva tutustua toisiin opiskelijoihin. Se oli parasta! Ja se tunne, kun sai ensimmäisen näytön tehtyä ja pärjäsi mukana. Kun mietin koulutuskokonaisuutta jälkikäteen, niin eniten minua yllätti se, että kuinka kivuttomasti opiskelu sujui siihen verrattuna, mitä ennen koulutusta ajattelin.

Koulutuspäivistä paljon ideoita omaan työhön

Sain koulutuksesta lisää osaamista ja näkemystä esihenkilötyöhön. Oli todella monipuolista tarkastella niin yrityksen arvoja, strategiaa kuin henkilöstöhallintaa. Lisäksi oman työni kannalta oli hienoa katsoa koulutuksen näkökulmasta, kuinka oma organisaatio toimii ja kuinka ollaan ”nykyajassa”.

Koulutusaiheista työhyvinvointi jäi parhaiten mieleen. Lisäksi jotkut opettajat olivat ihanan persoonallisia. He jäivät hyvin mieleen yksinkertaisilla teemoilla. He osasivat poimia laajoista teemoista olennaisia ja tärkeitä asioita johtamiseen. Myös koulutuspäivien yritysvieraat olivat tosi hyviä ja mielenkiintoisia.

Sain opettaja Jaana Piipolta hyviä kirjavinkkejä johtajuuteen liittyen. Kuuntelin äänikirjoja lenkkipolulla ollessani. Jaanan opetusmateriaalit olivat erittäin hyviä ja monipuolisia. Sain niistä uusia ideoita työhöni.

Koulutuspäivien ryhmäkeskusteluista sain myös uusia ideoita. Monet opiskelijat olivat ns. samassa veneessä, ja samanlaisia esimerkkejä oli monella omasta työstä. Parhaiten jäi mieleen kuuntelun tärkeys. Ja parempi on miettiä kuin suin päin sännätä asioihin, jotka vaativat vähän pohdintaa.

Työpaikkaohjaaja tukena koulutuksen aikana

Minulla oli työpaikkaohjaajana oma esihenkilöni. Soittelimme usein ja muutaman kerran tapasimme koulutukseen liittyvissä asioissa. Koulutuspäivien jälkeen minulla oli monesti palava halu päästä jakamaan saatua tietoa. Oli myös tärkeää, että pystyin aina kysymään häneltä, jos koulutuspäivien jälkeen oli jälkitehtäviin liittyviä kysymyksiä. Samalla pystyimme keskustelemaan, kuinka voimme hyödyntää työssä uutta koulutuksesta saatua tietoa.

Koulutuksen alkuvaiheessa jälkitehtäviin meni enemmän aikaa, sillä koin tärkeänä käydä ne läpi heti, etteivät ne jää roikkumaan. Jokaiselle kuukaudelle tuli reilu päivä itsenäistä opiskelua vuoden aikana.

Sanna Moilanen

Kiitos kaikille opettajille. Jätitte jäljen sydämeen, Jaana, Sirpa ja Leena erityisesti.

Suosittelen Sakkyn koulutusta

Suosittelen johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa kaikille esihenkilöille, jotka yhtään miettivät uskaltaako lähteä opiskelemaan.

Koulutuksesta saa aina reppuun uusia ajatuksia ja toimintatapoja. On myös hyvä kirjoittaa muistiinpanoja lähijaksoilta, ja palata niihin ajansaatossa. Kivoja oivalluksia ja muistoja niin tehtävistä kuin opettajista jäi niistä mieleen. Onnistumisen tunnetta, ja opettajien lempeitä kannustuksia. Kannattaa myös vaihtaa ajatuksia, ehkä jo aiemminkin opiskelleen kanssa, tai yhtä aikaa opiskelevien.

Suosittelen Savon ammattiopistoa kouluttajana. Mikä koulutustarjonta teillä onkaan! Silmät avautuivat, kuinka paljon teillä on koulutusmahdollisuuksia.

VeliMark Oy

VeliMark Oy on Suomen johtava puhtaus- ja hygieniatuotteiden sekä henkilönsuojaimien myymäläketju.  VeliMark tarjoaa puhtauden, teollisuuden, hoiva-alan ja HoReCan ammattilaisille laajan valikoiman käyttötarvikkeita.

VeliMark toimii 11 paikkakunnalla Rovaniemeltä Espooseen. Yrityksessä on työntekijöitä tällä hetkellä noin 140 hlöä. Meillä täällä Kuopio - Joensuu akselilla on yhteensä työntekijöitä 10-11. Erilaisia osaajia meidän toimipisteessä on varastotyöntekijästä, autokuskiin, laatupäällikköön, kaupalliseen johtajaan, osto- ja logistiikkapäällikköön, meidän myynnin lisäksi.

www.velimark.com

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto 

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnossa sinulla on mahdollisuus opiskella laaja-alaisesti johtamisen ja kehittämisen aihealueita. Koulutuspäivät ovat käytännönläheisiä ja rakentuvat monipuolisesta työskentelystä: luennot, harjoitukset ja pari-, ryhmä- ja yhteiskeskusteluista. Koulutuspäivien tehtävät liittyvät suoraan sinun omaan työhösi ja sinun osaamisen kehittämiseen.

Tämä koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti sinulle esihenkilö, yrittäjä tai yritysjohtaja. Koulutukseen voit osallistua työn ohessa ja sen kesto sekä sisältö räätälöidään sinulle henkilökohtaisesti. Koulutus on maksuton oppisopimuksella niin opiskelijalle kuin työnantajallekin. 

Tarjoamme johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon opiskelijoille mahdollisuuden maksuttoman 360 johtajuusarvioinnin toteuttamiseen omassa organisaatiossaan opiskelun aikana.

Lisätietoa ja hakeutuminen www.sakky.fi/jyeatkuopio 

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat

Aivojen palautuminen kiireisen arjen keskellä

Nykypäivänä suuri osa tehtävästä työstä on aivotyötä. Aivotyö kuormittaa jaksamistamme, joten tarvitsemme sen vastapainoksi palautumista vapaa-ajalla, mutta myös työpäivän aikana. ”Aivotyö sujuvaksi Sakkyssa” -hanke kutsui aivotutkija, psykologian tohtori Mona Moisalan kertomaan meille, kuinka voimme vähentää aivotyöstä tulevaa kuormitusta sekä palautumaan paremmin.

17.4.2024