Vuoden koru 2023- finalisti Savon ammattiopistosta

5.1.2023 -
nainen esittelee koruja

Usko ensin itseesi- sen jälkeen Sinuun uskovat myös muut!

Näin sanoi Savon ammattiopiston artesaaniopiskelija Hanna Mangström, laittaessaan suunnittelemansa ja valmistamansa korusarjan ”Rosa” Vuoden koru – kilpailuun. Ja kertaheitolla esiraati valitsi hänen korunsa finaalijoukkoon. Voittaja valitaan yleisöäänestyksen kautta 5.2.2023. 
 

Mikä kilpailu?
Vuoden koru -kilpailun tarkoituksena on tuoda näkyväksi upeaa suomalaista korumuotoilua ja alan osaamista sekä lisätä tietoisuutta alan tarjonnan monipuolisuudesta ja laajuudesta. Kilpailussa koruja katsotaan kultaseppäkulttuurin silmin. Kilpailu on keskittynyt arvokoruihin. Tärkeässä osassa kilpailua on korujen käytettävyys sekä yhdistäminen tyyliin ja pukeutumiseen. 

Osallistuminen kilpailuun oli vain ajan kysymys

-Olen seurannut kilpailua vuosittain ja miettinyt osallistumista, Hanna kertoo. - Joskus kun saan oman mieleisen oman korusarjan tehtyä, niin kyllä osallistun. Sain sellaisen nyt tehtyä. Ja uskalsin sen jopa sinne lähettää arvioitavaksi. Rosa- korusarjan luonnosteluun ja toteutukseen meni noin kaksi kuukautta. Kun tekee ensimmäisen kerran uniikin tuotteen, se on hidasta ja tarkkaa harkintaa tarvitaan missä järjestyksessä työvaiheet tehdään. 
 

Itseensä ja omaan tyyliin ja työhön pitää itse uskoa. Eihän sinuun muut usko, ellet ensi itse usko itseesi.

En yhtään odottanut, että pääsisin esiraadista läpi finaaliin, josta yleisö päättää voittajan. Paljastin opettaja Kati Lyralle osallistumisen kilpailuun ja saavutetun finaalipaikan vasta siitä tiedon saatuani.

Voit tutustua Hannan Rosa-korusarjaan tästä.

Suomalainen käsityöläis- ja kansanperinne verenperintönä

Hanna valmistuu keväällä Varkauden kampukselta artesaaniksi. Hän on myös aloittamassa korualan valmistukseen keskittyvää omaa yritystä. Nettisivut, verkkokauppa, logot ja kaikki ovat jo ajatuksen tasolla valmiina. Ja tämä finaalipaikka Vuoden koru- kilpailussa on myös yksi markkinointikeino. Sitä kautta saa hyvää julkista näkyvyyttä.

 

Täällä Varkaudessa koulutus on todella laadukasta ja hyvin perinpohjaista. Halusin oppia jalometallin käsittelyn ja korujen teon tekniikan. Valmistan tulevaisuudessa suunnittelemiani, laadukkaita, aitoja suomalaisia koruja myyntiin. Perustan syksyyn mennessä korualan yrityksen. Minulla on paljon jo koruja ja uniikkeja korusarjoja jo valmiina.

Suomalainen kansanperinne ja käsityöläisyys ovat minulle hyvin tärkeitä. Kansanperinteestä saan paljon ideoita, jotka tulevat näkyväksi suunnitelluissa ja valmistetuissa koruissani.

Äänestä suosikkiasi Vuoden koru  -kilpailussa
Voit käydä äänestämässä Vuoden koru- kilpailusta suosikkiasi. Linkki finaalikoruihin ja äänestykseen on tässä. Voittaja julkistetaan Tampereen häämessuilla 5.2.2023

 

Hae alan koulutukseen!

Taideteollisuusalan koulutukseen (artesaani) voi hakea jatkuvan haun kautta. Linkki hakuun on tässä. 
Esittelyvideolinkki

 

Samalta kirjoittajalta