Sote-alan yrittäjäksi

2.6.2023
Mia Mustonen ja Laku

Kuopiolainen Mia Mustonen on sairaanhoitaja, joka on työskennellyt viime vuodet lastensuojelun ja aikuissosiaalityön asiakkaiden kanssa.

Osaamistani on ammatillinen tukihenkilötyö, jälkihuoltotyöskentely, syömishäiriökuntoutus, neuropsykiatrinen valmennus, Oma Väylä- kuntoutus, sekä sosiaalisen kuntoutuksen ryhmien vetäminen. Palveluihini kuuluvat myös kokemusasiantuntijan puheenvuorot sijaisvanhempien ja sote-alan ammattilaisten koulutuksissa.”

Yrittäjyyden ammattitutkinnosta yrittäjäksi

”Perustin yrityksen (Tmi Mia Mustonen) vuoden 2023 alussa. Yrittäjyysopintojen aikana sain työkaluja liiketoimintasuunnitelmaan ja rohkaisua yrityksen perustamiseen. Yritykseni kautta harjoitan sairaanhoitajan ammattia ja toimin neuropsykiatrisena valmentajana sekä lastensuojelun kokemusasiantuntijana. Asiakkainani ovat pääasiassa lastensuojelun ja sosiaalialan yritykset.

Yritykseni kautta olen ollut hankkeessa mukana kehittämässä jälkihuollon nuorille eläin- ja luontoavusteista ryhmää. Lisäksi olen ollut mukana nuortenkodeissa päivittämässä hyvän kohtelun suunnitelmaa osallistavasti nuorten kanssa. Lastensuojelun kehittäminen yhdessä nuorten kanssa kiinnostaa minua kovasti."

Laku ja Mia

"Kokemusasiantuntijana toimin ikään kuin siltana nuoren ja ammattilaisen välillä. Käytän omaa kokemustani myös osana ammatillista työskentelyäni. Työ nuorten kanssa antaa minulle paljon. On palkitsevaa avata haastavassa elämäntilanteessa olevan nuoren silmiä ja luoda uskoa tulevaan jakamalla omia kokemuksia. Toimin myös vertaisryhmien vetäjänä.”

Työparina toimii koiramme Laku.
Mia Mustonen

Yrittäjyyden opinnot toivat itsevarmuutta

”Yrittäjyysopinnoista sain kannustusta ja itsevarmuutta, sekä apua asioiden katsomiseen useammalta kantilta. Opettajilta sain kannustusta ja vinkkejä sote-alan lupa-asioiden selvittämiseen ja tietenkin käytännön vinkkejä ja oppeja esimerkiksi markkinointiin ja laskelmien tekemiseen.

Verkostoitumisen merkitys korostui opintojen aikana. Olenkin rohkeasti tuonut yritystäni esiin verkossa ja erilaisissa tapahtumissa. Minuun saa rohkeasti olla yhteydessä puhelimitse 040 832 7300, tai sähköpostilla tmi.miamustonen@gmail.com

Mia Mustonen

Koulutuksessa oli parasta kannustavat ja läsnä olevat opettajat

Heidän ansiostaan "yrittäjän itsetuntoni" on kasvanut ja uskallan rohkeasti myydä omia palveluitani ja osaamistani. Suosittelen koulutusta kaikille jotka harkitsevat yrityksen perustamista tai ovat perustaneet jo yrityksen. Koulutuksen aikana opiskelijat saavat yritysasiantuntijoilta maksutonta sparrausta!” 

Yrittäjyyden ammattitutkinto 

Yrittäjyyden ammattitutkinto alkaa seuraavan kerran 23.8.2023. Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka suunnittelevat yritystoimintaa sekä aloittaville ja toimiville yrittäjille. Käytännönläheinen ja monipuolinen koulutus on iltaisin n. kaksi kertaa kuukaudessa Savilahdessa Kuopiossa.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Savonia ammattikorkeakoulun ja Pohjois-Savo Business Centerin kanssa. Business Center tarjoaa koulutuksen opiskelijoille asiantuntijasparrausta vähintään kaksi kertaa opiskelijan tarpeen mukaan.

Koulutuksesta kiinnostuneille ja siihen hakeneille on infotilaisuus 10.8. klo 17 osoitteessa Microkatu 1. Ilmoittaudu mukaan petri.lehtoranta@sakky.fi. Lisätietoa ja haku koulutukseen www.sakky.fi/yrat

Teksti: Tytti Mönkkönen, kuvat: Mia Mustonen

Tuoreimmat