Savon ammattiopiston kone- ja tuotantotekniikka tarjoaa yrityksille osaamisen kehittämistä

21.1.2023 -
Metallinen koneistustuote sorvauksen jälkeen.

Savon ammattiopisto järjesti yhteistyössä Sandvik Coromantin kanssa 19.1.2023 koneistuksen demopäivän, johon osallistui yli 20 alan asiantuntijaa ja ammattilaista. Koneistuksen uusia menetelmiä ja työkaluja esiteltiin kone- ja tuotantotekniikan uusissa tiloissa Savilahdessa. Osallistujat saivat mittavan tuote-esittelyn ja verkostoituvat samalla alan toimijoiden kanssa. 

- Kun meillä on uudet tilat ja laitteet, niin haluamme olla yhteistyössä alan yritysten kanssa ja palvella alueen työelämää ja teollisuutta. Meillä on aito win-win-win tilanne. Kaikki demopäivässä mukana olevat voittavat. Hyötyjä saavat yritykset, oppilaitokset ja opiskelijat. Sandvik ja Wihuri saavat varmasti myös jotakin mukaansa, sanoo koulutuspäällikkö Ilkka Kemppainen.  

Koneistustapahtuman yleisöä hallissa.

Mitä mieltä vierailijat olivat päivän annista ja yhteistyöstä?

SK-Worksin Erkki Valjus on toiminut alalla pitkään ja näkee hyvin yhteistyön arvon. Oppisopimukset Sakkyn kautta ovat tärkeitä SK-Workissa. 

- Hienoa on nähdä uudet tilat, tavata tuttuja sekä viedä täältä saatua tietoa eteenpäin yrityksiin. Erkki toimii myös kevytyrittäjänä ja käy auttamassa maakunnassa useissa yrityksissä mm. koneiden käynnistyksissä.

Auvo Puumalainen Outokummun Metallista pitää tärkeänä oppilaitosyhteistyötä. 

- Kaksi ammattiopiston työpaikalla oppijaa on työllistynyt yritykseemme vakituiseen työhön valmistumisen jälkeen viime vuonna. Näistä nuorista on löytynyt meille ”helmiä”.  Tässä päivässä isossa osassa on verkostoituminen. Lähiaikoina on tarkoitus ottaa yhteyttä ainakin yhteen täällä olevista alan ammattilaisista. Keskustelua löytyy siitä miten heidän yrityksessään asioita tehdään ja miten meillä tehdään.

Juho Saastamoinen Timacolta on valmistunut Savon ammattiopistosta puolitoista vuotta sitten koneistajaksi ja suorittaa työn ohessa tällä hetkellä kone- ja tuotantotekniikan ammattitutkintoa. 

- Hyvää tässä päivässä on ainakin, että tutustuu uusiin alan ihmisiin. Timacolla suoritin perustutkinnon kaikki työelämässä oppimisen jaksot ja sain sinne ”jalkaa oven väliin”. Juho oli useamman Timacon työntekijän kanssa demopäivässä verkostoitumassa ja saamassa uutta tietoa.  

- On ollut ihan mielenkiintoinen päivä, kun on saanut nähdä uudet sorvausmenetelmät käytännössä. Aiemmin on nähnyt menetelmistä videot ja perehtynyt niihin teoriassa. Samoin päivän aikana on päässyt vaihtamaan ajatuksia yritysten henkilöiden kanssa, sanoo Savonia ammattikorkeakoulun TKI-asiantuntija Jari Lipponen.

Koneistaja työssä.

Järjestäjät tyytyväisiä tapahtumaan

Johtoajatuksena päivän aikana oli alan toimijoiden yhteistyön tiivistäminen, koska työelämä, oppilaitokset ja tavarantoimittajat ovat periaatteessa ”samassa veneessä”.

- Tarkoituksena että, kaikki olemme kilpailukykyisiä nyt ja varsinkin tulevaisuudessa, nostaa lehtori Mauri Lukkarinen.  

- Tämä oli erittäin hyvä tilaisuus saada kontakteja ja tuoda uusien työkalujen ja menetelmien tietoja asiakaskenttään, kertoo Sandvik Coromant Account Manager Pasi Harvima.

Koneistuksen työkalujja pöydällä.

Yritykset voivat ottaa yhteyttä kaikissa koulutusasioissa Savon ammattiopiston yrityspalvelujen asiantuntijoihin, niin lähdemme viemään yhdessä asiaa eteenpäin. Kyse voi olla esim. käyttökoulutuksista, rekrykoulutuksista yhdessä Te-palvelujen kanssa tai yrityksen osaamisen lisäämisestä henkilökuntakoulutuksilla, oppisopimuksilla tai ammatti- ja erikoisammattitutkinnoilla.  Oppisopimukset saadaan nykyisin alkamaan missä vaiheessa vuotta tahansa.

 

Kiitos yhteistyökumppaneille ja vierailijoille!

- HT LASER 

- Industria Center Varkaus

- Outokummun Metalli 

- Oplatek 

- Hanza Toolfac 

- Hydroline 

- SK-Works 

- Kuopion Konepaja 

- SK-Tools 

- Timaco 

- JotWorks 

- Sandvik Coromant 

- Wihuri Oy

- Savonia ammattikorkeakoulu
 

Ota yhteyttä Savon ammattiopistoon!

Sakky yrityspalvelut

044 785 3700 | yrityspalvelut@sakky.fi

Olemme yhden puhelun tai viestin päässä.

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat