Uskallamme väittää että Savon ammattiopiston majoitus- ja ravintola-alan opiskelijat oppivat alan taitoja Suomen hienoimmassa ja moderneimmassa oppimisympäristössä. Joutsenmerkki-kriteerein rakennettu Savilahden kampuksemme valmistui syksyllä 2022. Opiskelijoita on kampuksella kirjoilla 3 500 joista muutama sata opiskelee majoitus- ja ravintola-alalla.
Mara-alan uudessa oppimisympäristössä on muun muassa studiokeittiö ja baariluokka joissa opiskelijat saavat tuntumaa aitoihin työelämän tilanteisiin. Työskentelytasot ovat siirrettäviä moduuleja sähkökalusteineen joten tilat ovat muunneltavissa ja rakenteet siirreltävissä.
– Pystymme perustamaan drinkkibaarin tai valmistamaan ruoka-annoksia erilaisiin tapahtumiimme. Liikuteltavat moduulit mahdollistavat monenlaista kertoo koulutuspäällikkö Kimmo Pousi.
Majoitus- ja ravintola-alan lisäksi ammattiopistolla on monipuolista elintarvikealan koulutusta. Savon ammattiopiston opiskelijat henkilökunta ja vieraat saavatkin päivittäin nauttia tulevien ammattilaisten valmistamista ruoista ja muista herkuista.
Työnantajien on mahdollista tavata tulevia ammattilaisia muun muassa alan rekrymiiteissä joita järjestetään Savilahden kampuksella aina lokakuisin ja helmikuisin. Osaajat kannattaa kiinnittää itseensä jo heidän opiskeluaikanaan tarjoamalla heille esimerkiksi työelämässä oppimisen paikkaa.
Opintojen kautta uutta henkilökuntaa tai lisäoppia ammattilaisille
Savon ammattiopistossa on mahdollista opiskella mara- ja elintarvikealan ammatillisia perustutkintoja sekä täydentää olemassa olevaa ammattitaitoa ammattitutkinnoilla erikoisammattitutkinnoilla tai niiden osilla. Tarjolla on myös kortti- ja lyhytkoulutuksia. Opintoihin on jatkuva haku joten opiskelun voi aloittaa useampana ajankohtana vuodessa.
Yritysten on mahdollista kouluttaa omaa henkilökuntaansa oppisopimuksella. Oppisopimus on työssä tapahtuvaa oppimista jota tuetaan tarpeen mukaan lähi- ja verkko-opinnoilla. Henkilöstön kehittäminen oppisopimuksella on työnantajalle edullista ja työnantajalle jää pääsääntöisesti maksettavaksi vain palkkakulut.
Majoitus- ja ravintola-alan sekä elintarvikealan perustutkinnot:
- kokki
- matkailupalvelujen tuottaja tai vastaanottovirkailija
- tarjoilija
- leipuri-kondiittori tai elintarvikkeiden valmistaja
Ammattitutkinnot (at) ja erikoisammattitutkinnot (eat):
- ravintolakokki tai suurtalouskokki (at)
- erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto
- kondiittorikisälli tai leipurikisälli (at)
- kondiittorimestari tai leipurimestari (eat)
- majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto (eat)
Poimintoja kortti- ja lyhytkoulutuksista: