Lähiesimiestyön ammattitutkinto antoi lisää rohkeutta toimia

15.11.2023 -
Laura Hallikainen lähiesimiestyön ammattitutkinto

Laura Hallikainen valmistui Savon ammattiopistosta lähiesimiestyön ammattitutkinnosta. Laura työskentelee Juankoskella Iivolan palvelukeskuksessa. Iivola tarjoaa ympärivuorokautista tehostettua palvelua ikäihmisille.

Koulutuksen kaikki osa-alueet kiinnostivat

Kiinnostuin koulutuksesta, kun näin siitä tietoa työpaikkamme Intrassa. Koulutuksen kaikki osa-alueet kiinnostivat minua. Olin ollut hoiva-alalla jo 18 vuotta, niin uusi koulutus tuli sopivaan hetkeen minulle. Opiskelin ensimmäistä kertaa Teamsin kautta. Vähän oli jännitystä alussa, kun kaikilla opiskelijakavereilla ei ollut kameroita käytettävissä. Totuin kuitenkin nopeasti opiskeluun Teamsin kautta ja se opetustapa sopi minulle erittäin hyvin.

Iivolan palvelukeskuksessa on tällä hetkellä töissä 40 henkilöä ja asiakkaita meillä on 44. Olin halukas saamaan koulutuksesta lisäosaamista mm. työhyvinvoinnin ja henkilöstön osallistamisen kehittämiseen. Kaikki koulutuspäivät olivat mielenkiintoisia ja sain hyvää oppia itselleni.

Valinnaisista tutkinnon osista heti hyötyä työyhteisöön

Valitsin itselleni neljästä valinnaisesta tutkinnon osasta henkilöstötyön ja kehittämissuunnitelman. Kehittämissuunnitelmani aihe oli Intervalliasukkaan hoidon konkreettinen ohje. Tämä tuli selkeään tarpeeseen meidän työyksikköön. Nyt olemme perehdyttäneet henkilöstön siihen sekä ottaneet ohjeen käyttöömme.

Henkilöstötyön tutkinnon osa sisälsi mm. työhyvinvointia sekä henkilöstötyön analysointia ja kehittämistä. Työhyvinvoinnista sain paljon käytännönohjeita ja vinkkejä työyhteisöömme. Olemme muuttaneet käytänteitä, henkilöstöä on kuunneltu kehittämisessä sekä olemme osallistaneet heitä samalla entistä enemmän työyhteisön kehittämisessä.

Työtehtävät ovat muuttuneet ja vastuut lisääntyneet

Koulutuksen aikana minulle tuli uusina työtehtävinä työvuorosuunnittelua, lääkehoitovastuuta & lääketilaukset, perehdyttämistä, työyhteisön palaverien organisointia sekä ohjeistuksien yhtenäistäminen että selkeyttäminen. Lisäksi tilaan esihenkilöni kanssa apuvälineitä.

Koulutuksen ansiosta katson nyt asioita enemmän työnantajan näkökulmasta. Kokonaisnäkökulma on selkeytynyt toiminnasta ja miten asiat vaikuttavat toisiinsa. Työvuorosuunnittelussa otan huomioon riittävän henkilöstömitoituksen sekä kokonaisuudessaan työntekijöiden työhyvinvoinnin huomioimisen. Koulutus lisäsi osaamistani ja antoi lisää näkemystä mm. perehdytyksen suunnitteluun ja kehittämiseen.

Laura Mielonen lähiesimiestyön ammattitutkinto

Suosittelen lähiesimiestyön ammattitutkintoa kaikille.

Itse sain koulutuksesta paljon vinkkejä työyhteisöön. Koulutus toi lisää rohkeutta toimia ja vahvisti omaa osaamistani.

Satu Ahonen tutkintovastaava lähiesimiestyön ammattitutkinto

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on suosittu koulutus

Tutkintovastaava Satu Ahonen ”Lähiesimiestyön ammattitutkinto tarjoaa erinomaisen hyvän perustan käytännön esihenkilö- ja johtamistehtäviin. Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittanut voi toimia päivittäisjohtamisen tehtävissä erilaisissa toimintaympäristöissä esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan lähiesihenkilönä tai työryhmänsä vetäjänä.

Työelämässä lähiesimiestyön ammattitutkinto tunnetaan, sitä arvostetaan ja sille on tarvetta. Meillä on tällä hetkellä noin 300 lähiesihenkilöä suorittamassa tutkintoa. Tutkinto soveltuu kaikille ammattialoille ja toteutamme koulutuksen Teamsillä. Koulutukseen on jatkuva haku. Lisätietoa ja haku koulutukseen www.sakky.fi/lahiesimies

Lähiesimiestyön ammattitutkinto sosiaali- ja terveydenhoitolalalle alkaa 20.3.2024 oppisopimuksella. Lisätietoa ja hakeutuminen koulutukseen www.sakky.fi/lahisote

Samalta kirjoittajalta

Uutta osaamista johtamiseen

Aluepäällikkö Sanna Moilanen, VeliMark Oy, kiinnostui johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta, kun e

8.1.2024