Koulutuksesta lisää osaamista uuteen työtehtävään

11.1.2023 -
liiketoiminnan at henkilöstö ja taloushallinto

Jenna Sopanen valmistui joulukuussa 2022 Savon ammattiopiston uudesta liiketoiminnan ammattitutkinnosta, joka suuntautui henkilöstö- ja taloushallintoon. Opinnot sujuivat oppisopimuskoulutuksella oman työn ohella Ropo Capitalilla.

Toimin koulutuksen aikana hallintoassistenttina HR-tiimissä ja aloitin nyt tammikuussa uudessa roolissani HR- koordinaattorina. Reilun kolmen vuoden aikana Ropolla tehtäväkenttäni on laajentunut kattavasti. Kaipasin haasteita rooliini ja huutooni vastattiin.

Monipuolinen koulutus työn ohessa

Koulutus antoi lisääosaamista omaan ja tiimin työskentelyyn sekä avasi silmiäni oman osaamiseni suhteen, huomasin miten monessa asiassa olenkaan mukana. Kävimme läpi myös sellaisia asioita, joihin en ole aiemmin kiinnittänyt huomiota tai asioihin, jotka eivät ole tulleet esille. Nämä olivat hyödyllisiä nostoja myös omassa työssäni.

Aihealueita sivuttiin työelämään pohjautuneiden kokemuksien kautta ja olikin mielenkiintoista kuunnella erilaisista yrityksistä ja taustoista tulevien ammattilaisten ajatuksia. Opinnot soveltuvat hyvin tukemaan omaa tehtäväkenttää varsinkin HR-tehtävien parissa työskenteleville omaa opintotaustaa katsomatta. Ryhmässämme oli hyvin erilaisilla koulutustaustoilla olevia opiskelijoita. Minullekin tämä oli jo neljäs tutkinto.

”Suosittelen koulutusta työelämässä oleville, joilla ei ole vielä hr-työtehtäviin soveltuvaa koulutusta sekä henkilöille, joka haluavat tulevaisuudessa työskennellä alalla.”
Jenna Sopanen
Jenna Sopanen

Mielestäni koulutus oli hyvin suunniteltu ja etäopiskelu järjestetty onnistuneesti. Koulutuspäiviä oli kerran kuukaudessa. Opiskeluun kuului ennakko- ja jälkitehtävät sekä opintosuunnitelman mukaiset osaamisen osoittamisen suunnitelmat.

Kouluttajat olivat pitkän alan ammattilaisia ja olikin mielenkiintoista kuunnella heidän omakohtaisia kokemuksiaan työelämästä.

Jenna Sopanen

Jenna Sopanen ja Jenna Kokkonen

Ropo Capital kannustaa työntekijöitä kehittämään itseään

Uuden oppiminen on yksi arvoistamme, joten kannustamme ja tuemme henkilöstöämme kehittämään itseään Ropon strategiaa ja tavoitteita mukaillen. Järjestämme henkilöstöllemme sekä sisäisiä että ulkoisia koulutuksia ja suhtaudumme rohkaisevasti, mikäli omaa ammattitaitoa haluaa täydentää työn ohessa suoritettavilla tutkinnoilla. Aloite kouluttautumiseen voi olla lähtöisin henkilön omasta kiinnostuksesta tai lähiesihenkilön suosituksesta.

Toimin Jenna Sopasen työpaikkaohjaajana hänen oppisopimuskoulutuksessa. Työpaikkaohjaajan rooli oli tehty helpoksi ja yhteistyö oli sujuvaa. Oli ilo seurata Jennan havaintoja oman osaamisen kehittymisestä ja oivalluksia oman tehtäväkentän monipuolisuudesta. Jenna Kokkonen, HR-päällikkö

Ropo Capital

Ropo on kasvava ja kansainvälistyvä organisaatio, jossa keskitytään laskun elinkaaripalveluiden tarjoamiseen ja kehittämiseen yhdessä asiakkaiden kanssa omaa teknologiaa hyödyntäen.

Meillä työskentelee yhteensä lähes 400 liiketalouden ja teknologian ammattilaista Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaita palveluita niin Suomessa kuin muissakin Pohjoismaissa.

Työyhteisömme koostuu tulosorientoituneista, määrätietoisista ja aktiivisista osaajista. Olemme motivoituneita ja työn ilo on meille tärkeää. Meidän mielestämme yksi parhaista asioista työyhteisössämme on positiivinen, rento ja kannustava ilmapiirimme. 

www.ropocapital.fi/fi/tietoa-meista/ura-ropolla

Lisätietoa tutkinnosta

Liiketoiminnan ammattitutkinnon suorittaminen mahdollistaa erilaisten yritysten ja muiden organisaation työtehtävissä toimimisen. Tutkinto antaa valmiudet työskennellä liiketoiminnan asiantuntijatehtävissä valitsemasi osaamisalan ja tutkinnon osien mukaisesti. Tutkinnossa on kuusi osaamisalaa.

Savon ammattiopistossa alkaa seuraavan kerran 6.9.2023 liiketoiminnan ammattitutkinto, joka suuntautuu henkilöstöhallinnon työtehtäviin.

Lisätietoa koulutuksesta antavat tutkintovastaava Satu Andersin ja suunnittelija Petri Lehtoranta. Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@sakky.fi. Tutustu tutkinnon koulutustarjontaan www.sakky.fi/liiketoiminnan

Samalta kirjoittajalta

Uutta osaamista johtamiseen

Aluepäällikkö Sanna Moilanen, VeliMark Oy, kiinnostui johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta, kun e

8.1.2024