Johtamiskoulutuksesta lisää osaamista tehtaan johtamiseen

25.1.2023 -
Kirsi Grahnt, Scantarp

Kirsi Grahn päätti aloittaa syksyllä 2021 Savon ammattiopistossa johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon opinnot, kun sai tietää, että hänen työnkuva laajenee tehtaanjohtajaksi Scantarp Oy:ssä. ”Haluan kehittää itseäni jatkuvasti ja koin että tästä koulutuksesta saan sellaista uutta osaamista, jolla voimme kehittää meillä asioita.”

Tiivistä opiskelua työn ohessa

Koronatilanteen vuoksi opiskelu tapahtui kokonaan etäopetuksena.

”Minulla oli ennakkoluuloja opiskeluun Teamsin kautta, mutta koulutusaiheet toteutettiin tosi hyvin. Opettajat olivat osallistavia ja opiskelijoilla oli pienryhmäkeskusteluja päivän aikana. Ryhmäkeskusteluista sain hyviä vinkkejä työhön ja oli mukava huomata, että toimialasta riippumatta haasteet olivat samanlaisia. Keskustelut olivat tosi antoisia. Minä keskityin koulutuspäiviin kokonaan ja en tehnyt silloin muuta työtä samanaikaisesti. Koulutuspäivän taukojen aikana pystyin sitten hoitamaan myös kiireellisiä työasioita. Minulle tällainen malli toimi hyvin.”

”Minä opiskelin aika tiiviillä tahdilla. Kun aloitin syksyllä 2021, sain tutkintoon liittyvät koulutusaiheet kasaan jo keväällä 2022. Viimeinen näyttö oli sitten syksyllä 2022. Halusin suorittaa tutkinnon hyvin. Käytin useampia tunteja ennakkomateriaalien sekä johtamiskirjojen lukemiseen. Olisin ehkä vähän vähemmälläkin päässyt, mutta tapani työskennellä on myös tarkka ja huolellinen. Luin oikeastaan enemmän johtamiskirjoja kuin mitä koulutuksessa olisi tarvinnut. Kirjat liittyivät mm. työhyvinvointiin ja työilmapiiriin. Minun valinnaiset tutkinnon osat olivat henkilöstön ja osaamisen johtaminen sekä työyhteisön kehittämisen johtaminen, joihin lukemani kirjat liittyivät.”

”Koulutuksen materiaalit olivat laadukkaita. Minusta oli hyvä, että koulutuksessa on ennakkotehtäviä ja asioita pitää miettiä jo etukäteen sekä soveltaa omaan työympäristöön. Jos vain kuuntelet luentoja, se ei välttämättä anna riittävästi ymmärrystä uuteen asiaan.”

Sain koulutuksesta juuri sitä mitä lähdin hakemaan. Koulutuskokonaisuus oli laadukas. Suosittelen koulutusta esimies- ja johtavassa asemassa oleville.
Kirsi Grahn

Uusia työkaluja henkilöstöjohtamiseen

”Sain koulutuksesta uusia työkaluja henkilöstöjohtamiseen. Olen toiminut aikaisemmin mm. työsuojelupäällikkönä 18 vuotta ja sen johdosta olen ollut paljon henkilöstön kanssa tekemisessä. Olen aina pyrkinyt olemaan osallistava sekä kehittävä esihenkilö. Sain koulutuksesta niihin osa-alueisiin selkeästi hyviä vinkkejä ja uusia työkaluja.”

”Myös palautteen antamiseen sain uusia toimintamalleja. Opettaja Jaana Piipon tunneilta jäi käteen myös muita työkaluja, joita olemme jo täällä yhdessä henkilöstön kanssa käyttäneet. Haastaviin johtamistilanteisiin tuli erilaisia toimintamalleja, jotka ovat hyödyllisiä. Pidin paljon Jaanan opetusaiheista ja hänen opetustyylistään.”

Kirsi Grahnt, Scantarp

Scantarpilla tehtaanjohtajan työtehtävät sisältävät pääasiassa tuotannon, ostojen ja tuotekehityksen johtamista.

Kirsin vastuualueella ovat myös laatu, turvallisuus, ympäristö sekä vastuullisuuteen liittyvät asiat.

Scantarp työllistää tällä hetkellä 46 henkilöä.

Henkilöstön kanssa yhdessä kehittämistä

”Meillä Scantarpissa osallistavaa johtamista käytetään yhä enemmän. Otamme henkilöstön mukaan mm. työympäristön kehittämiseen ja toivomme, että he rohkaistuvat kertomaan enemmän omia näkemyksiään.  Käymme yhdessä läpi kehittämisasioita ja tavoitteita usein ryhmätyöskentelynä. Olemme saaneet tosi hyvin kehittämisideoita varsinkin tuotannon puolelta.”

Scantarp logo

 

 

Suomalainen Oy Scantarp Ab on teknisten kankaiden valmistukseen erikoistunut yritys, jonka toimipaikka sijaitsee Kuopiossa Sorsasalossa. Scantarpilla on yli 60 vuoden kokemus päällystettyjen teknisten kankaiden kehittämisestä ja valmistuksesta. Oma tuotekehitys- ja tutkimustyö auttavat vastaamaan asiakkaiden vaativimpiinkin tarpeisiin ja Scantarp onkin Pohjois-Euroopan johtava teknisten kankaiden valmistaja.

Scantarpin vahvuuksia ovat olleet jo vuosikymmenten ajan tuotteiden korkea ja tasainen laatu.

Tuotteiden pitkä elinkaari takaa säästöjä asiakkaille ja vähemmän kuormitusta luonnolle. Scantarp on kehittänyt useita ääriolosuhteisiin soveltuvia erikoiskankaita. Scantarpilla on sertifioitu ISO 9001:2015 -laadunhallintajärjestelmä.

Vastuullisuus on keskeinen osa Scantarpin toimintaa ja sen kehittämistä. Vuosittain asetettavat strategiset ympäristötavoitteet muodostavat ISO 14001:2015 standardin mukaisesti perustan ympäristöasioiden kehittämiselle.

www.scantarp.fi

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto 

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti sinulle esihenkilö, yrittäjä tai yritysjohtaja. Koulutukseen voit osallistua työn ohessa (Teams) ja sen kesto sekä sisältö räätälöidään sinulle henkilökohtaisesti. Koulutus on maksuton oppisopimuksella niin opiskelijalle kuin työnantajallekin. 

Koulutuspäivät ovat käytännönläheisiä ja rakentuvat monipuolisesta työskentelystä: luennot, harjoitukset ja pari-, ryhmä- ja yhteiskeskusteluista. Koulutuspäivien tehtävät liittyvät suoraan sinun omaan työhösi ja sinun osaamisen kehittämiseen. 

Lisätietoa koulutuksesta www.sakky.fi/jyeatkuopio 

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Lehtoranta Petri
suunnittelija
liiketalous
yritysyhteydet
asiakkuuksien hoitaminen
myynti ja markkinointi
räätälöidyt työyhteisövalmennukset ja koulutukset
liiketalouden tutkintokoulutukset
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat