Henkilöstöpalvelut koulutuksesta päivitystä omaan työhön

19.12.2023 -
Henna Rönkä - ATA Henkilöstöpalvelut

Heippa vaan! Olen Henna Rönkä, 25-vuotias kuopiolainen rekrytointi- ja HR-alan tekijä.

Työskentelen ATA Henkilöstöpalveluilla asiakkuuspäällikkönä. Henkilöstöpalvelualalta minulla on jo kaiken kaikkiaan noin neljän vuoden kokemus. Arkeeni sisältyy paljon HR-työskentelyä, sillä vastuulleni kuuluu vuokratyöntekijöidemme työsuhteiden ylläpitoa ja hoitoa. Lisäksi työnkuvaani sisältyy erilaisia markkinoinnin tehtäviä, kuten sisällöntuotantoa some-kanaviimme ja nettisivuillemme.

Koulutuksesta päivitystä omaan osaamiseen

Sakkyn liiketoiminnan ammattitutkinnon henkilöstöpalvelut -koulutuksesta suoritin tutkinnon osan, joka sisälsi kolme aihetta: lainsäädäntö, perehdytys ja henkilöstöpalvelut. Aikaisempi työkokemukseni ja koulutuspohjani ovat antaneet jo hyvän pohjan nykyiseen työarkeeni, mutta kaipasin omaan tietouteeni päivitystä.

Sakkyn koulutus antoi mainiota lisää osaamiseeni, sillä se painotti kaikissa aihepiireissä HR-näkökulmaa. Koulutukseen sisältyi etäopiskelupäivien lisäksi erilaisia ennakko- ja jälkitehtäviä, joiden vastauksissa oli tarkoituksena hyödyntää työpaikan käytäntöjä. Esimerkiksi perehdyttämisen osa-alueessa pohdittavana oli kehitysideat perehdytysprosessille, josta muotoutui toteutettavaksi videoperehdytysmateriaaleja. Eli koulutuksen myötä saatiin myös työnantajallekin konkreettista hyötyä!

Työnantaja tukee opiskelua

Työnantajani mahdollistaa työn ohessa opiskelua. ATA:lla kannustetaan itsensä kehittämiseen ja uuden oppimiseen. Sakkyn koulutus järjestettiin täysin etäyhteyksin Teamsilla.

Etäopiskelupäivät itse tein toimistomme neukkarista omasta rauhasta, saaden kuitenkin tauoille seuraa kollegoista. Työn ohessa opiskelu mahdollistettiin Sakkyn puolelta riittävän pituisilla tauoilla, jotta päivien aikana ennätti myös hoitaa akuutteja työasioita.

Opiskelijat erilaisista organisaatioista

Ehdottomasti parasta antia koulutuksessa oli verkostoituminen. Ryhmän opiskelijoilla oli monia erilaisia taustoja HR-osaamisen suhteen, joten oli mielenkiintoista kuulla ja keskustella aiheesta eri näkökulmista. Päivien aikana luentomateriaalien lisäksi teimme useita pienryhmäkeskusteluja, joissa jokainen pääsi ääneen.

Meitä opiskelijoita oli Pohjois-Savon alueen isoista, kansainvälisistä yrityksistä sekä paikallisista pk-yrityksistä, joten jo sekin peilasi asioita monesta eri kulmasta.

Suosittelen koulutusta

Suosittelen koulutusta etenkin sellaisille henkilöille, joille HR-asioiden parissa työskentely on ajankohtaista tai haaveissa tulevaisuudessa.

Toki HR-teema on mielestäni sellainen, että lähes jokaisen olisi hyvä tietää ja tuntea henkilöstöasioiden perusteet – eli koulutus on mainio kokonaisuus hyvin monelle eri työkokemustaustalle.

Koulutuksen seuraava aloitus 14.2.2024

Seuraava liiketoiminnan ammattitutkinto, henkilöstöpalvelut alkaa 14.2.2024. Koulutus on maksuton oppisopimuksella ja se toteutetaan Teamsillä. Lisätietoa koulutuksen sisällöstä sekä aikataulusta ja hakeutumisesta www.sakky.fi/hr

ATA Henkilöstöpalvelut

 

ATA Henkilöstöpalvelut on pitkiin työsuhteisiin erikoistunut henkilöstötalo. Sloganimmekin on ” ei mikään yhden pätkätyön juttu”. Henkilöstövuokrauksen lisäksi teemme rekrytointitoimeksiantoja ja suorahakuja sekä tarjoamme yrityksille erinäisiä henkilöstöhallinnon palveluita. Suurimmat toimialamme ovat teollisuus, rakentaminen, toimisto ja asiakaspalvelu, elintarviketeollisuus, kunnossapito sekä toimihenkilörekrytoinnit.

Olemme kuopiolainen yritys, jolla on toimipiste myös Järvenpäässä ja keväällä 2024 aukeaa kolmas toimisto Helsinkiin. Arvoihimme kuuluvat vahvasti avoimuus ja vastuullisuus. Konkreettisina esimerkkeinä näistä meillä on mm. työpaikkailmoitukset, joissa on kattavasti tiedot palkkausta myöden. Verkkosivuiltamme pääset katsomaan koko vastuullisuusohjelmamme. Paremman työelämän puolesta yksi onnistunut rekrytointi kerrallaan.
https://ammattitaitoa.fi/

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat

Aivojen palautuminen kiireisen arjen keskellä

Nykypäivänä suuri osa tehtävästä työstä on aivotyötä. Aivotyö kuormittaa jaksamistamme, joten tarvitsemme sen vastapainoksi palautumista vapaa-ajalla, mutta myös työpäivän aikana. ”Aivotyö sujuvaksi Sakkyssa” -hanke kutsui aivotutkija, psykologian tohtori Mona Moisalan kertomaan meille, kuinka voimme vähentää aivotyöstä tulevaa kuormitusta sekä palautumaan paremmin.

17.4.2024