Antin unelmana oli oma elokuva

24.3.2023 -
Elokuvaohjaaja puhuu mikrofoniin.

Lattialla on punainen matto. Valaistus ja savukoneet luovat hämyisen tunnelman. Tarjoilut on katettu valmiiksi ja juomat on kaadettu korkeisiin laseihin. Sankoin joukoin paikalle saapunut yleisö etsii paikkansa. Enää hetki näytöksen alkuun.

Elokuva on tehty kaikille, tykkäsitte siitä tai ette.
Elokuvaohjaaja Antti

AH Filmiteollisuus on yhden miehen tuotantoyhtiö, jonka elokuva esitettiin yksityisnäytöksenä maaliskuisena tiistaina Savon ammattiopiston Savilahden kampuksella. Hullun puvussa ja vähän hulluttarenkin on elokuvaohjaaja Antin esikoisteos ja puolentoistavuoden projektin tulos. Mykkäfilmi on aikalaiskuvaus virkamiehen vaiherikkaasta päivästä vuonna 1813.

- Elokuva on tehty kaikille, tykkäsitte siitä tai ette, toteaa ohjaaja Antti.

Työhön ja itsenäiseen elämään valmentavassa koulutuksessa TELMAssa opiskeleva Antti oli saanut kokoon Savon ammattiopiston eturivin näyttelijäkaartin, jonka kyvyt ohjaaja oli saanut upeasti soimaan yhdessä.

Elokuvan toteutus ja ohjaajan oma olemus muistuttavat vahvasti akikaurismäkeläistä lähestymistapaa. Vahva tunne välittyi myös kutsuvieraisiin, joiden joukossa näkyi useampi liikuttunut katsoja.

- Sitä ei tiedä kukaan muu kuin minä, kuittasi Antti kysymykseen seuraavasta elokuvasta.

Ohjaaja näkyy valkokankaalla.
Elokuva sisälsi myös making of -pätkiä.

Yleisö istuu penkeillä.
Elokuva ei jättänyt yleisö kylmäksi, vaan monen silmäkulma kostui.

Neljä näyttelijää ja ohjaaja punaisella matolla.
Upea näyttelijäkaarti koostui Savon ammattiopiston henkilökunnasta ja opiskelijoista. Kuvassa Pekka Lehto (vas.), Toni Taskinen, Reija Vartiainen, David Lira de Oliveira ja Antti.

Tarjoilupöytä, jossa on punaista mehua laseissa ja keksi ja karkki lautasella.
Väliaikatarjoilut olivat priimaa.

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat