Varkaudesta valmistuu mestareita

6.6.2022 -
Kesäinen kuva Varkauden kampusrakennuksest.a

Voimalaitoksien kattiloiden käytönvalvojat tarvitsevat työssään erilaisia pätevyyskirjoja.
Yhteistyössä Savonia amk:n kanssa järjestettävässä voimalaitoskäyttäjän koulutuksessa opiskellaan alikonemestarin pätevyyskirjaan vaadittavat asiat. Pätevyyskirja on kansainvälisesti hyväksytty dokumentti.

Tällä hetkellä noin kaksi vuotta kestävässä koulutuksessa on voimalaitoskäyttäjiä, kunnossapitäjiä, vuoromestareita ja käyttöinsinöörejä. Heidän työnantajiaan ovat mm. Kuopion energia, Stora Enso, Savon Voima, Imatran lämpö ja sähköyhtiö Helen.

Koulutuksesta osa on simulaattorein järjestettävää lähiopetusta. Suuri osa koulutuksesta tehdään TEAMS- ympäristössä tallenteiden ja etäyhteyksien avulla.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Savonia ammattikorkeakoulun kanssa

Osalla opiskelijoista ei ole voimalaitoskokemusta ennestään. Lähiopetuspäivinä tehdään simulaattoriharjoituksia Savonian oppimisympäristössä ja Energiatutkimuskeskuksessa.

Savonia amk:lla on alan koulutusta varten entuudestaan oppimisympäristö ja Savon ammattiopistolla on koulutuksenjärjestämisoikeus. Koulutus toteutuu siten luontevasti yhteistyössä Varkauden yhteiskampuksella.

Varkaudessa voi myös hakea voimalaitosmestari-koulutukseen. Koulutus on energia-alan erikoisammattitutkinto, joka suoritetaan oppisopimuskoulutuksena. Hae koulutukseen tästä.

mies hymyilee
Kouluttaja Esa Varis, Savon ammattiopisto

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat