Lähiesimiestyön ammattitutkinnosta potkua uusiin esimieshaasteisiin

20.5.2022 -
Nita Ryytty lähiesimiestyön ammattitutkinto Lindex

Nita Ryytty valmistui lähiesimiestyön ammattitutkinnosta toukokuussa 2022 Savon ammattiopistosta. Hän on työssä Lindex Oy:n Matkuksen myymälässä apulaismyymäläpäällikkönä.

Nita on aina halunnut kehittää itseään työssä. Kun hän oli ensimmäisen kerran nuorena vaateliikkeessä harjoittelijana, niin hän sanoi kahden viikon harjoittelun jälkeen, että haluan olla joku päivä myymäläpäällikkö. Nyt hänelle on työkokemusta kertynyt vaateliikkeistä 7 vuotta, joista 5 vuotta Lindexistä. Viimeiset kaksi vuotta hän on ollut apulaismyymäläpäällikkö.

Opiskelua työn ohessa

Minä tykkään opiskella työn ohessa. Kun olin osallistunut koulutuspäiviin, niin seuraavana työpäivänä katsoin asioita heti ns. uusin silmin. Sain koulutuksesta paljon osaamista ja tietoa henkilöstötyön puolelle. Lisäksi sain tietoa, että mikä on yleensä esimiehen rooli, esimerkin näyttämisen ja läsnäolon tärkeys. Toiminnan kannattavuus ja kateasiat olivat minulle tärkeitä opiskeluaiheita ja haluan edelleen oppia niitä lisää. Sain koulutuksesta paljon tietoa ja taitoa esimiehenä toimimiseen.

Teamsillä pidetyissä koulutuspäivissä pystyi ryhmätöissä hyvin keskustelemaan toisten opiskelijoiden kanssa. Koulutuspäivissä oli paljon opiskelijoita useilta eri aloilta ja opiskelijoilla on erilaista osaamista ja kokemusta.

Työpaikkaohjaajani myymäläpäällikkö Anni Lapin kanssa sovimme säännöllisiä keskusteluja koulutukseen liittyen vähintään kerran kuukaudessa. Niiden keskustelujen pohjalta teimme suunnitelmia, kuinka voin näyttää osaamista esimerkiksi perehdytyksissä, palaverien pitämisissä, henkilöstön kannustamisessa ja motivoimisessa. Minulla on ollut onni, kun esimieheni kannusti ja ohjasi minua opiskeluissa koko ajan.

Koulutuksen jälkeen uusia haasteita

Minulla on ollut kaksi upeaa esimiestä urani aikana. Molemmat heistä työskentelevät Lindexissä ja olen saanut heiltä kannustusta ja tukea työssäni. Huomaan, että koulutuksen aikana olen saanut laajemman näkemyksen itselleni esimiestyöstä. Olen koulutuksen ansiosta omasta mielestäni reilu, tasa-arvoinen sekä lempeämpi ja empaattisempi vaikka olenkin napakka työpaikan tavoitteissa.

Siirryn kesäkuun alussa Helsingin Lindex Hakaniemen myymälään myymäläpäällikköharjoittelijaksi seuraavaksi vuodeksi. Nyt on oikea aika siirtyä uusiin haasteisiin ja koen olevani valmis siihen. Eli ne nuorena ääneen sanotut toiveet alkavat nyt toteutua.

Suosittelen koulutusta

Suosittelen Savon ammattiopiston lähiesimiestyön ammattitutkintoa kaikille, jotka haluavat kehittyä esimiestyössä sekä myös heille, jotka miettivät, että olisiko itsestä esimiestehtäviin. Ennen koulutusta minä ajattelin, että en voi hakea koulutukseen, kun olen apulaismyymäläpäällikkö, mutta tämä koulutus oli juuri oikea minulle. Esimieheni suositteli minua hakemaan koulutukseen.  

Infoa tutkinnosta

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on suunnattu henkilöille, jotka työskentelevät esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan vastuuhenkilönä. Lähiesihenkilöt, työryhmänsä vetäjät tai oman esihenkilön kakkosena työskentelevät ovat tutkinnon kohderyhmää.

Toteutamme koulutuksen verkkovälitteisesti Teamsillä, jolloin siihen voi osallistua kaikkialta Suomesta. Koulutus on maksuton oppisopimuksella.

Lisätietoa ja hakeutuminen koulutukseen www.sakky.fi/lahiesimies

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat