Johtamiskoulutuksesta uusia ideoita kehittämiseen

17.1.2022 -
JYEAT-opiskelija Miia Siltala Lapland Hotels Kuopio

Miia Siltala toimii Lapland Hotels Kuopion hotellinjohtajana.

Innostuin Savon ammattiopiston johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta, koska aikaisemmasta koulutuksestani oli vuosia. Uuden oppiminen ja itsensä kehittäminen sekä oman toimintaympäristön että toimipaikan kehittäminen kiinnostivat kovasti. Koulutuksen kaikki aiheet tuntuivat kiinnostavilta, mistä kasvoi into lähteä mukaan opiskeluun.

Oppisopimus oli minulle sopiva tapa toteuttaa koulutus. Kävin oman työpaikkaohjaajani kanssa keskusteluja koulutuspäivien aiheista ja koulutuksen oppien hyödyntämisestä omassa työyhteisössäni. Koulutus antoi hyviä uusia näkökulmia ja toimintatapoja.

 

Koulutuksesta ideoita itsensä ja työyhteisön kehittämiseen

Sain koulutuspäivistä konkreettisia ja selkeitä ideoita mm. työyhteisön ja oman työni kehittämiseen. Kehittämiskohteet oli helppo viedä käytäntöön ja myös testailla erilaisia toimintamalleja.

Omien esimiesalaisteni kanssa testasimme erilaisia käytänteitä, ja he olivat mukana päättämässä mitkä toimintamallit sopivat parhaiten meidän työyhteisöömme. On ollut hienoa havaita, kuinka omat osastopäällikköni ovat myös itse kehittyneet uusien työyhteisöä koskevien kokonaisuuksien ja toimintatapojen kehittämisen yhteydessä.

Valitsin tutkintooni pakollisen tutkinnon osan lisäksi kaksi valinnaista tutkinnon osaa, jotka olivat työyhteisön kehittämisen johtaminen sekä henkilöstön ja osaamisen johtaminen.

 

Opiskelua Teamsin kautta

Opiskelu Teamsin kautta oli minulle helppoa ja aikaa säästyi, kun koulutukseen pääsi liittymään suoraan kotoa tai työpaikalta tietokoneella. Opiskelu työn ohessa oli sujuvaa. Aikataulutin omaan kalenteriini koulutusaiheet ja varasin niihin liittyviin tehtäviin aikaa kuukaudessa 2–8 tuntia aiheesta riippuen.

Teamsissä ryhmäkeskusteluissa oli tärkeää ryhmän pieni koko, jotta jokaisen osallistujan ääni tuli kuulluksi ja jokainen ehti annetussa ajassa saada omat näkemykset sekä näkökulmat esille. Monesti 5 henkilön ryhmässä tuli hyvin vuorovaikutusta ja jopa pienemmät ryhmät olisivat hyviä. Joskus jopa kolmen henkilön pienryhmäkeskustelut ovat kaikkein antoisimpia.

 

Hyviä kirjavinkkejä ja johtajuusarviointi

Tykkäsin kaikista koulutusaiheista ja ne olivat mielenkiintoisia sekä tosi hyvin suunniteltuja. Sisältöä ja oheismateriaalia oli paljon ja löysin monta mielenkiintoista vinkkiä ja linkkiä.

Sain koulutuksesta tosi hyviä kirjavinkkejä johtamiseen ja oli ilo lukea niitä koulutuksen aikana ja sen jälkeenkin. Esimerkiksi luin Sampo Sammaliston kirjan ”Viisas pääsee vähemmällä” kirjan. Kirjassa käsitellään mm. ajankäytön hallintaa ja sain siitä hyviä ideoita omaan työhöni.  Toinen kirja, josta pidin, oli Alf Rehnin ”Johtajuuden ristiriidat”. Kirjassa kerrottiin, kuinka samaa asiaa voi katsoa monesta eri näkökulmasta. Kirjoja johtamiseen on paljon maailmassa. Koulutuksen valmiista vinkkilistasta oli helppo poimia kirjoja luettavaksi.

Valitsin koulutukseen mukaan 360 johtajuusarvioinnin. Meillä Lapland Hotelsilla tehdään säännöllisesti henkilöstökyselyt, jotka sisältävät myös esimiesarvioinnin. Oma kyselymme ei ole niin laaja kuin koulutuksen 360-arviointi. Oli hienoa päästä osallistumaan näin mittavaan kyselyyn ja kutkuttavaa saada kyselyn tulokset. Kävin kyselyn tulokset läpi myös opettajani kanssa. Sain häneltä uusia näkökulmia ja hienoja analyysejä kyselystä.

 

Suosittelen koulutusta

Tämä on hyvä koulutus kaikille johtamistyötä tekeville. Koulutus on helppo toteuttaa oman työn ohessa ja se antaa jokaiselle jotakin. Esimerkiksi kokeneet esihenkilöt, joiden aikaisemmasta (johtamis)koulutuksesta on kulunut jo pidemmän aikaa. Heille tämä on hyvä pysähdys, jossa mietitään asioita uusista näkökulmista ja huomioidaan nykyajan odotukset ja mahdollisuudet. Kun katsotaan asioita erilaisista näkökulmista ja opiskelijaryhmässä on esihenkilöitä eri aloilta, saa myös uusia ajatuksia oman toiminnan kehittämiseen.

Uusille esihenkilöille tämä koulutus tuo sparrausta ja tukea omaan työhön

Suosittelen tätä koulutusta kaikille esihenkilöille, jotka haluavat ja ovat valmiita kehittämään ennen kaikkea itseään. Koulutus on sopivan mittainen ja tasapainossa työelämän kanssa niin, että koulutuspäiviin pystyy osallistumaan työn ohessa.

Lisätietoa Sakkyn liiketalouden esimiestyö- ja johtamiskoulutuksista www.sakky.fi/johtaminen

Lapland Hotels Kuopio

Lapland Hotels ketju on Lapin autenttisia elämyksiä tarjoava suomalainen, yksityinen perheomisteinen  yritys. Ketjuumme kuuluu 19 hotellia ja 9 800 ravintolapaikkaa ympäri Suomea aina tuntureiden tuiskeesta urbaaniin kaupunkiympäristöön asti. Lisäksi konserniimme kuuluu viisi hiihtokeskusta ja Pohjoismaiden suurin ohjelmapalveluyritys Lapland Safaris. Uusin tulokkaamme on Lapland Hotels Arena Tampereella Nokia Areenalla.

Pohjoinen on kotimme, mikä näkyy kaikessa tekemisessämme. Tunnemme arktisen luonnon ja kunnioitamme sen herkkyyttä. Hyödynnämme luonnon puhtaita raaka-aineita ravintolassamme. Ymmärrämme aidon ja lämminhenkisen palvelun merkityksen. Ainutlaatuisella ja laadukkaalla hotelli- ja ravintolakokemuksella lunastamme lämpimän paikan vieraidemme sydämissä myös Lapland Hotels Kuopiossa ja Galla Kitchen&Bar ravintolamme. Tervetuloa nauttimaan Lapin tunnelmasta majoittuen ja ravintolan palveluista nauttien!

Staycation paketti on erittäin suosittu majoituspaketti. Lisätietoja www.laplandhotels.com  

Gallan aamiainen ja illan Yllätysmenu ovat omaa luokkaansa www.kitchengalla.fi

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat