Johtamisen päivittämistä ja kehittämistä

31.1.2022 -
Locorum Oy:n jyeat-opiskelijat Henri ja Teemu

Henri Luomi, asiakkuusjohtaja ja Teemu Kuivanen, tiimiesimies Locorum Oy:stä aloittivat yhtä aikaa Savon ammattiopistossa johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon opiskelun. Henri on ollut esihenkilönä 6 vuotta ja hän lähti päivittämään johtamisosaamista. Teemu on ollut muutaman vuoden ja hän haki koulutuksesta lisää johtamisen teoriaa sekä osaamista kehittyäkseen tiimiesimiehenä. Henri ja Teemu valmistuivat joulukuussa 2021 johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta. 

 

Opiskelua työn ohessa Teamsillä

Henri: Työn ja opiskelun yhdistäminen on todella helppoa ja näppärää oppisopimuksessa. Oman arjen aikataulun pystyi suunnittelemaan hyvin. Teamsillä opiskelussa oli hyvää intensiiviset pienryhmäkeskustelut. Toisten alojen henkilöiltä sain uusia ajatuksia omaan työhön ja samalla pystyin antamaan heille erilaisia näkökulmia aiheisiin. Johtamisen haasteet voivat olla monesti arjessa samanlaisia vaikka olisimme eri toimialoilla.

Opettajat vaihtoivat Teamsin ryhmäkeskusteluissa koulutuspäivien aikana hyvin kokoonpanoja, niin eri alojen henkilöiden kanssa pääsi keskustelemaan. Koulutuspäivien sisällöt ja rytmi oli hyvin suunniteltu.

Teemu: Ryhmäkeskustelut olivat silmiä avaavia, kun pystyi oppimaan vanhemmilta esimiehiltä ja samalla kertomaan myös nuoremman sukupolven näkemyksiä heille. Minä ja Henri olimme koulutuspäivissä Teamsissä aina eri pienryhmissä, niin silloin saimme enemmän tietoa ja vinkkejä työhön toisilta opiskelijoilta kuin jos olisimme olleet samassa pienryhmässä.

 

Koulutusaiheista suoraan hyötyä työhön

Henri: Opiskelu alkoi minun kohdalla ajankäytönhallinnan aiheella. Se sopi hyvin juuri siihen hetkeen ja sain siitä heti osaamista ja työkaluja työhön. Pystyin sen jälkeen paremmin suunnittelemaan ja johtamaan työtäni. Monesti jälkitehtävät laittoivat ajattelemaan asioita uudestaan ja analysoimaan omaa työn tekemistä.

Haastavat johtamistilanteet päivästä oli hyötyä, kun saimme erilaisia toimintamalleja työpaikalle.

360-johtajuusarviointi oli hyvä, kun se käytiin opettaja Jaana Piipon kanssa kahdestaan läpi sparraten ja samalla se oli silmiä avaava. Oli hyvä, kun opettajan kanssa katsottiin raporttia, että mitä voisin kehittää ja samalla mitä osaamista vahvistaa. Jos olisin yksin lukenut raportin, niin jotain olisi jäänyt huomaamatta.

Teemu: Työhyvinvoinnin johtaminen oli hyvä. Meillä myyntialalla sanotaan, että myynti on fiilislaji, niin työhyvinvoinnin johtamisesta saimme hyviä ideoita arkeen, joita viedään pikkuhiljaa eteenpäin. Kun työntekijät voivat hyvin, niin silloin myös syntyy tulosta.

Henri: Kävimme koulutuspäivien jälkeen ja niiden aikana paljon keskusteluja kahdestaan, että mitä aiheita otetaan uudestaan keskusteluun töissä ja siirretään sitten käytäntöön.

 

Valinnaisista tutkinnon osista täsmätyökaluja suoraan työhön

Henri: Minä valitsin toiseksi kahdesta valitsemastani tutkinnon osasta asiakkuuksien johtamisen. Sain siitä tosi paljon nykyhetkeen osaamista ja työkaluja, kun olimme juuri tekemässä seuraavalle vuodelle suunnitelmia asiakkuuksien johtamiseen. Esimerkiksi mihin keskityn ensi vuonna ja miten saamme nykyiset asiakkaat pidettyä tyytyväisinä ja samalla saamme uusia asiakkaita. Sain näytön yhteydessä tehtyä meille uuden vuosisuunnitelman.

Toinen valinnainen tutkinnon osa oli minulla työyhteisön kehittämisen johtaminen. Olen Locorumissa johtoryhmän jäsen, niin katsoin siinä koko organisaation näkökulmasta asiaa ja toin myös johtoryhmätyöskentelyyn uusia ajatuksia.

Teemu: Minulla oli henkilöstön osaamisen johtaminen toinen valinnainen tutkinnon osa, josta sain ajatuksia, mitä lähteä kehittämään, mitä asioita mitataan ja niistä teimme toimintasuunnitelmia ja projekteja.

Henri: Huomasin jokaisen koulupäivän jälkeen, kuinka Teemu otti puhuttuja asioita heti arkeen mm. palavereissa ja tietyllä tavalla hänelle tuli hyvä kasvun paikka johtamistyössä. Itse huomasin omassa työskentelyssä, että sain koulutuksesta suoraan johtamistyöhön suunnitelmallisuutta ja tavoitteellisuutta esimerkiksi asiakkuuksien johtamiseen. Viestintä asiakkaiden suuntaan ja organisaation sisällä on parantunut, kun omasta työskentelystä on tullut tavoitteellisempaa.

Teemu: Sain koulutuksesta itseluottamusta ja vahvistusta omaan johtamistyöhön. Samalla myös tuli uutta osaamista ja olen huomannut kuinka oma tiimi on myös kehittynyt.

 

Suosittelemme koulutusta

Henri: Tämä koulutus on laajasisältöinen. Se soveltuu hyvin esihenkilöille, jotka ovat uran alkuvaiheessa. Samaan aikaan tämä sopii myös kokeneille esihenkilöille, jotka haluavat päivittää osaamistaan ja samalla saada lisää innostusta johtamistyöhön. Koulutuksen lähipäivät ovat hyvin järjestettyjä.

Teemu: Minusta koulutus sopii kaikille esihenkilöille. Siitä saa itselleen paljon osaamista ja kun mukana on useilta ammattialoilta samaan aikaan esihenkilöitä koulutuksessa, niin se tuo myös lisäarvoa opiskelijoille.

Lisätietoa Savon ammattiopiston johtamisen ja esimiestyön koulutuksista: www.sakky.fi/johtaminen 

 

Locorum Oy

Kiinnostaako työ, jossa on mahdollisuus vaikuttaa palkkatasoon omalla tuloksella? Tule meille myymään asiakastapaamisia! Tarjoamme sinulle alan taatusti kovimman peruspalkan ja päälle reilut provisiot.

Toimitilamme ja toimistomme laajenee vuoden alusta, jonka seurauksena haemme useampaa tuloksellista myyntihenkilöä tiimiimme. Aikaisempaa kokemusta alalta et tarvitse, opetamme sinulle kaiken tarvittavan. Järjestämme aina kattavan perehdytyksen ja opastuksen työtehtävään. Kehitämme sinusta myynnin ja asiakashankinnan huippuosaajan! Locorum Oy:n työntekijänä pääset työskentelemään osana tuloksellista tiimiä, joissa henkilö- ja yritysasiakkaita palvellaan puhelimitse. Käytännössä työsi on asiakaskäyntien sopimista LähiTapiolan henkilökunnalle.

Tarjoamme työntekijöillemme vakituiset työsuhteet ja kiinteän tuntipalkan (12€/h), minkä lisäksi jokainen pystyy kerryttämään provisioita onnistumistensa mukaan. Tavoitteellisesta ja myynnillisestä otteesta on hyötyä tässä työssä. Mitä paremmin suoriudut, sitä paremmin tienaat. Tavoitepalkka työsuhteen alussa on 2200€/kk ja osaamisen karttuessa +3000€/kk. Tehokkaalla ja laadukkaalla tekemisellä kuukausipalkka on tietenkin mahdollista saada vielä korkeammaksi. Työskentely tapahtuu LähiTapiola-talossa, aivan Kuopion keskustan tuntumassa uuden matkakeskuksen takana. Sopimuksen mukaan voit työskennellä myös etänä mistä päin Suomea tahansa. Työaika sijoittuu 9-17.00 välille ja halutessasi myös iltapainotteinen työskentely on mahdollista.

Huomioithan, että tarjoamme myös työharjoittelupaikkoja, sekä mahdollisuuden oppisopimukseen. Katso lisää avoimista työpaikoista  https://locorum.fi/rekrytointi/

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat