Koulutuksesta lisää johtamisosaamista organisaatiomuutokseen

15.12.2021 -

Susanna Mahlanen, Tukeva-säätiö, jyeat-tutkinto
Susanna Mahlanen opiskeli työn ohessa johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon oppisopimuksella.

Susanna Mahlanen työskentelee Tukeva-säätiössä tuotanto- ja kehittämispäällikkönä. Aikaisemmin hän oli Tukeva-säätiön Leppävirran yksikön päällikkö. Susanna valmistui syyskuussa 2021 johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta.

”Aikaisemmassa työtehtävässä toimiessani mieleeni tuli johtamistutkinnon suorittaminen. Vuoden 2021 alussa Tukeva-säätiössä tapahtui organisaatiomuutos. Uusi työtehtäväni velvoitti johtamisen ja yritysjohtamisen erikoistutkinnon suorittamisen. Hakeuduin syksyllä 2020 Savon ammattiopistoon koulutukseen. Olin jo aikaisemmin jutellut koulutuksesta Petri Lehtorannan kanssa ja suunnitellut siihen osallistumista.”

Koulutuksesta hyötyä omaan työhön

”Suurin hyöty opiskeluissa oli se, että organisaatiomuutoksen pyörteissä pääsi peilaamaan ajatuksiaan ja jäsentämään niitä. Oman johtajuuden pohtiminen uudessa työtehtävässä oli hyvin mielenkiintoista ja kehittävää. Organisaatiomuutoksen vaiheet ja haastavien johtajuustilanteiden läpikäyminen opinnoissa olivat hyvin hyödyllistä ja työtä tukevaa. Kehittämisen kohteiden pohtiminen ja ratkaisujen löytäminen hyödytti myös omaa työskentelyä.

Näytöt tulivat suoraan todellisista kehittämiskohteista ja jokapäiväisestä työstäni. Niitä kirjatessa huomasin, että paljon on tehty, paljon on vielä edessä ja paljon olen oppinut matkan varrella.

Sain koulutuksesta hyvää osaamista esim. ajankäytön hallinnasta ja sen menetelmistä. Muistutusta myös kiitoksen antamiseen ja onnistumisista juhlimiseen. Paljon tuli sellaisia asioita, joita meillä oli juuri otettu käyttöön. Näin tiesin meidän olevan oikealla tiellä. ”

Opiskelu työn ohessa

”Koronan alkaessa keväällä 2020 koulutusaiheet siirtyivät Sakkyssa verkkopainoitteiseksi opiskeluksi Teamsillä. Koin tämän opiskelutavan minulle hyvin sopivana. Koulutukseen liittyviä tehtäviä tein viikonloppuisin ja muutamina vapaapäivinä. Näyttöjä kirjoittelin kesälomalla. Valitsin tutkintoon valinnaisiksi tutkinnon osiksi työyhteisön kehittämisen johtamisen sekä tuotanto- ja palveluprosessin johtamisen. Koulupäiviä minulla oli n. 2 kertaa kuukaudessa. Suoritin opinnot nopealla aikataululla ja täten opiskelu vei lyhyemmän ajan sisällä enemmän aikaa.

Suosittelen Sakkyn johtamiskoulutusta kaikille esimiestyötä tekeville. Oma esimiesroolini vahvistui ja samalla tämä oli hyvä kasvunpaikka."

Lisätietoa esimiestyön- ja johtamisen koulutuksista: www.sakky.fi/johtaminen

Tukeva-säätiö:

Tukeva tuottaa työttömyyden ehkäisemiseksi sosiaali- ja valmennuspalveluita sekä edistää kiertotaloutta. Tukevan toimipisteet sijaitsevat Kuopiossa, Leppävirralla, Siilinjärvellä ja Varkaudessa. Säätiön toimintoihin on osallistunut vuosien 2009-2021 aikana yli 10 000 valmentautujaa. Näistä nuoria on ollut noin 50 %. Näistä henkilöistä noin joka kolmas on siirtynyt työhön tai opiskelemaan jakson päätyttyä.

Tukeva-säätiö on tarjonnut palkkatuetun työsuhteen vuosien 2008-2021 aikana yli 700 työntekijälle.

https://tukevasaatio.fi/

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Lehtoranta Petri
suunnittelija
liiketalous
yritysyhteydet
asiakkuuksien hoitaminen
myynti ja markkinointi
räätälöidyt työyhteisövalmennukset ja koulutukset
liiketalouden tutkintokoulutukset
johtamisen huippuseminaari
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat