Viikkarit, pakkarit, pääpesijät ja soikkolaiset valmistuivat

13.3.2020

Kolmella eri paikkakunnalla toimiva Sakupe Oy on erikoistunut mm. terveydenhuollon vaativiin korkean tason hygieenisiin tekstiilipalveluihin. Ja kansankielellä yllä kerrotut ammattinimikkeet ovat osa pesulamaailmaa. Nimikkeitä kuultiin iloisessa todistuksien jakotilaisuudessa.

Sakupe Oy kouluttaa aktiivisesti henkilöstöään

Oppisopimuskoulutuksena järjestetty koulutus ”Sairaalatekstiilien huolto” on osa tekstiili- ja muotialan ammattitutkintoa. Sakupe Oy:n tekstiilipäällikkö Ulla Lappalainen iloitsi työntekijöidensä halusta hankkia alan lisäkoulutusta ja kehittää omaa työtä. ”Koulutus toi osallistuneille laaja-alaista ammattitaitoa ja näkemystä. Työnantaja arvostaa osaamisen lisäämistä ja halua kehittää omaa osaamista. Työpaikalla suoritettava oppisopimuskoulutus oli helppo järjestellä ja on erinomainen koulutusmuoto. Toimii!”- toteaa Ulla Lappalainen.

Osatutkinnon suorittanut Mikko Nojonen on  työskennellyt Sakupella kolme vuotta. ”Halusin monipuolistaa osaamistani ja koulutuksen jälkeen osaan nyt toimia kaikissa työpisteissä. Haastavimpia työpisteitä oli puhtaiden tuotteiden pakkaaminen. Täytyi miettiä työtä vastaanottavan yrityksen purkamisprosessista lähtien, kuinka tuotteet kannattaa pakata ja missä järjestyksessä. Asiakaslähtöistä toimintaa siis. Nyt tunnen paremmin myös työpaikkani eri toimintoja ja työkaverien työtehtävät on tulleet paremmin tietoon”- kertoo Mikko. 

Merja Happonen, Savon ammattiopiston oppisopimuskoordinaattori, oli mukana todistusten jakotilaisuudessa. Hän kertoi oppisopimuskoulutuksen olevan yksi erittäin hyvä ja varteenotettava koulutusmuoto. Koulutuksen ajaksi tarvitaan koulutusta vastaava työpaikka.

Sakupe Oy:n työntekijöille oppisopimuskoulutuksia on tulossa mahdollisesti myös tulevaisuudessa. ”Kerätään ensin kokemukset koulutuksesta ja kuinka työn ohella opiskelun suorittaminen on sujunut. Tämä on kuitenkin ollut hyvin joustava tapa kouluttaa henkilöstöämme” – kommentoi Ulla Lappalainen.

Koulutus tekee hyvää!

Savon ammattiopiston koulutuksiin on jatkuva haku. Ympäri vuoden.

Lisätietoja:

oppisopimuskoulutuksesta:
Merja Happonen, p. 044 785 3073

kouluttaja:
Kaarina Peräsalmi, p. 044 785 3478
etunimi.sukunimi@sakky.fi

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat