Varmuutta johtamiseen

16.6.2020 -

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto auttaa kasvattamaan omaa varmuutta johtajana ja kehittämään vahvasti yrityksen toimintaa ja tulevaisuuden suuntaviivoja. Koulutuksen aikana opiskelija oppii tunnistamaan omat vahvuutensa ja kehitettävät asiat, oppii uutta ja monipuolisten tehtävien avulla kehittää omaa työyhteisöään.

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto on uudistunut. Tutkinnossa yhdistyvät aiemmat Johtamisen erikoisammattitutkinto, JET sekä Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto. Työelämässä erittäin arvostettu ammatillinen tutkinto, johon sisältyy oppimista omissa työtehtävissäsi. Esimieskoulutus soveltuu henkilölle, joka toimii yrittäjänä, johtajana, esimiehenä tai asiantuntijana ja jolla on henkilöstöä johdettavanaan. Tutkinnon suorittaminen vahvistaa johtamisosaamista, laajentaa verkostoa sekä antaa rohkeutta uudistamiseen ja varmuutta päätösten tekoon.

Savon ammattiopiston ja Talentreen yhteistyönä toteutettu, pk-yrittäjille suunnattu oppisopimuskoulutus alkoi vuosi sitten huhtikuussa ja ryhmä kokoontui lähipäiviin kerran kuukaudessa. Kesäkuussa ryhmästä valmistui 9 opiskelijaa ja koko ryhmä saa opinnot valmiiksi syksyyn mennessä. 

– Oppisopimuskoulutus on hyvä mahdollisuus kehittää yrityksen toimintaa. Opiskelu ja tutkinto tehdään käytännönläheisesti omassa työssä, kertoo Savon ammattiopiston oppisopimuskoordinaattori Kirsi Tikkunen. 

Valmistuneille ruusuja toi Savon ammattiopiston työelämäkoordinaattori Kirsi Tikkunen.

Tärkeintä oppia opiskeluaikana on ollut saada varmuutta ja varmistusta osaamiselleen ja ajatuksilleen. Ettei tarvitse epäillä itseään ja uskaltaa tehdä muutoksia. Lähipäivien aikana kokoontuneet ryhmät koettiin juuri monipuolisuutensa vuoksi näköalapaikaksi ja toivottiin jatkuvaa mahdollisuutta näkemysten vaihtoon. Talentreen Kokeneet mentorit koettiin etenkin kevään poikkeusoloissa tärkeäksi ja parhaimmillaan suhteesta muodostuikin tiukassa tilanteessa melkoinen voimavara, jolle sai purkaa tuntojaan. Ja mentorisuhteesta on tullut pysyviä molempia osapuolia hyödyttävä malli.

Ryhmä kuvailee ennen kaikkea tutkintotodistuksen olevan osoitus, että on reippaan vuoden ajan miettinyt asioita. Lähipäiviin on ollut pakko irrottautua normaalista arjesta ja ajatella asioita eri näkökulmista. Talentreen käytännönläheiset coachit ovat tehneet lähipäivistä antoisia ja etenkin talouden johtaminen sai ryhmän yhteiset kehut. Päivä antoi simppeliydessään paljon eväitä mittareiden asettamiseen ja niiden seuraamiseen. Vastoin ennakko-odotuksia päivä ei ollutkaan yhtään rankka, vaan aihetta olisi voinut kuunnella pidempäänkin.

Tuoretta tutkintotodistusta kelpaa ihastella

Parasta on se, mitä opin itsestäni

 

Johtaminen on tasapainoilua - kuljetun matkan kunnioittamista ja ajan hermolla pysymistä. Jossittelu ja jälkiviisaus ovat turhia. Suurin ymmärrys opintojen aikana on koskenut johtamistyötä. Tärkeintä on rohkaista muita tekemään virheitä, mahdollistaa asioiden kehittyminen ja tarvittaessa ketterästi vaihtaa suuntaa.
 

”Parasta koulutuksen aikana on se, mitä olen oppinut itsestäni. Kun aiemmin mietin, että voinko ja uskallanko. Nyt toteutan ja luotan osaamiseeni. Pitäis, pitäis, pitäis ja nyt kun tekee, huomaa, että homma etenee. Uskallan luottaa itseeni ja omiin mielipiteisiini.”

”Koulutukseen osallistuminen on paitsi ollut antoisaa, myös vaatinut. Työn ja opiskelun yhdistäminen on arjessa melkoinen palapeli ja ponnistus. Jälkeenpäin katsoen voi todeta, että aika on mennyt nopeasti ja arjen ilman opiskelua voi leikkisästi todeta tuntuvan kesälomalta. ”

Yrittäjä Inkku Turpeinen La Familia Tattoo - studiosta on nuorimpia tutkinnonsuorittajia. Inkku piti erityisen mielenkiintoisena talouden johtamisen opintoja. 

 

Savon ammattiopiston Sirpa Muiniekka ja Kirsi Tikkunen sekä Talentreen Laura Nykänen iloitsevat valmistuvia opiskelijoita. 

Ryhmällinen sopivasti vintiöitä

Valmistumisen kunniaksi kuohuvaa. 

Savon ammattiopiston opettaja Sirpa Muiniekka iloitsee valmistujaistilaisuudessa ryhmän aktiivisuudesta ja kuvaillessaan ryhmää, saa kaikkien suupielet kohoamaan entisestään.
– Ihan kaikessa positiivisuudessa, olette sellaisia vintiöitä. Aktiivisia ja koko ajan on positiivinen asenne. Jokainen opiskelija on persoona ja teitä kantaa aina mukanaan. Koulutuksessa suoritettavat näytöt ovat alkuun selkeästi möykky, mutta koulutuksen edetessä nekin järjestyy, Sirpa hymyilee.

Onnea valmistuneet:
Ilkka Ahonen Balkonser I Jussi Eskelinen Peltaco I Johanna Hietanen Peltaco I Panu Räsänen Oy Clean Flame Ltd I Nanna Hänninen Neemo Method I Markus Kinnunen Kirike I Pekka Nuutinen Komero Food Oy I Inkku Turpeinen La Familia Tattoo

Katso tästä johtamiskoulutukset jatkuvassa haussa

Lisätietoja: 

Samalta kirjoittajalta

Varmuutta johtamiseen

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto auttaa kasvattamaan omaa varmuutta johtajana ja kehittämään vahvasti yrityksen toimintaa

16.6.2020