Sote-muutosjohtamisen koulutuksessa oma esimiesrooli vahvistuu

9.3.2020

Minna Tuomi toimii Savas-Säätiön Puijonsarven palvelukodin johtajana Kuopion Julkulassa. Minna halusi päivittää omaa osaamista ja tietoja sekä kirkastaa omaa rooliaan esimiehenä ja johtajana. Minna valitsi koulutukseksi Savon ammattiopiston ensimmäisen Sote-muutosjohtamisen valmennuksen, joka päättyi joulukuussa 2019.

Minna on valmistunut kehitysvammaohjaajaksi 1990-luvun alussa ja sosionomiksi 2000-luvun alussa. Johtajakokemusta Minnalla yhteensä yhdeksän vuotta, josta Puijonsarven palvelukodissa kolme vuotta. Puijonsarven palvelukoti tarjoaa ympärivuorokautisesti valvottua palveluasumista aikuisille kehitysvammaisille henkilöille.

Koulutus ja ryhmä antavat paljon uutta tietoa työhön

Parasta Minnan mukaan koulutuksessa olivat lähipäivät asiantuntijoiden kera tiiviissä opiskelijaryhmässä.
- Koulutuspäivien sisältö opettajineen ja asiantuntijoineen sekä keskustelevan opiskelijaryhmän kanssa vertaisoppiminen antoivat tosi paljon uutta tietoa.

Koulutuksen anteja on voinut tuoda hyödynnettäväksi suoraan työpaikan arkeen. – Koulutuksen aikana sain tehdä kehittämistehtävän, joka oli suoraan omaan työhön liittyvä. Myös koulutuspäivien sisällöistä on saanut hyödyllistä tietoa mm. miten erilaisia ihmisiä johdetaan ja miten ihmiset omaksuvat tietoa eri tavoin.

Minna kannustaa hakeutumaan Sote-muutosjohtamisen koulutukseen, koska koulutuksesta saa eväitä oman esimiesroolin vahvistamiseen sekä verkostoituu oman alan tekijöiden kanssa. - Jos tulee samantyyppinen ryhmä kuin mitä meillä oli, niin ryhmä antaa voimaa, painottaa Minna. Koulutus on joustava, työn ohessa tehtävä. – Koulutus ei ole niin raskas, etteikö siitä selviäisi ja näytöt tulee suoraan omaan työhön.

Puijonsarven palvelukoti

Puijonsarven palvelukodin Palvelukoti sijaitsee Kuopiossa, Julkulan kaupunginosassa. Palvelukodissa on kolme viiden asukkaan ryhmäkotia, joissa asukkaalla on mukavuuksin varustettu oma huone sekä yhteinen tupakeittiö. Pihapiirissä sijaitsevassa  kahdessa erillisissä viiden asukkaan rivitaloissa jokaisella asukkaalla on oma yksiö. Asukaspaikkoja on yhteensä 25.

Asukkaiden yksilölliset toiveet ja tarpeet määrittelevät mielekkään asumisen ja päivätoiminnan. Päivätoiminta on ryhmämuotoista päivätoimintaa, joka tapahtuu pääosin omassa toimintatilassa, mutta myös kaupungin kulttuuri- ym. palvelujen piirissä. Palvelukodilla vierailevat eläinystäville kaverikoirat ja musiikin harrastajille on musiikkipiiri yhteistyössä konservatorion kanssa. Asukkaat elävät  täysivaltaista ja menevää arkea ja juhlaa, suurimmalla osalla asukkaista on henkilökohtainen avustaja mukana elämässä.

Tule mukaan uudistettuun SOTE-MUUTOSJOHTAMISEN 2.0 koulutukseen

Seuraava Sote-muutosjohtamisen koulutus alkaa 21.10.2020 Kuopiossa. Koulutukseen voi osallistua vain oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutus on Savon ammattiopistossa maksuton. Sote-muutosjohtaminen 2.0 koulutuksesta saat itsellesi johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon. Katso lisää ja hae: www.sakky.fi/sote2.0

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Lehtoranta Petri
suunnittelija
liiketalous
yritysyhteydet
asiakkuuksien hoitaminen
myynti ja markkinointi
räätälöidyt työyhteisövalmennukset ja koulutukset
liiketalouden tutkintokoulutukset
PL 87 (Microkatu 1
U-osa)
70101 Kuopio

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat