Rekrykoulutuksen kautta maskinvalmistajaksi ja lisäkoulutusta oppisopimuksella

23.11.2020
Ihmisiä maskitehtaalla.

Hammasprotetiikan alalla toimiva Lumi Dental Oy käynnisti suu-nenäsuojainten tuotannon Varkaudessa kesällä 2020. Suojainten kasvavan kysynnän vuoksi Lumi Dental tarvitsi lisää tuotannon työntekijöitä.

Yritys aloitti heinäkuussa ELY-keskuksen rahoittaman ja Savon koulutuskuntayhtymän toteuttaman maskintekijän rekrykoulutuksen.

- Yritys lähestyi ELY-keskusta ja meitä kesäkuussa, ja pikavauhdilla heinäkuussa aloitimme koulutuksen. Saimme paljon aktiivisia hakijoita, kertoo Savon ammattiopiston apulaisrehtori ja Savon Koulutus Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kosunen.

Maskinvalmistajan reilun neljän kuukauden rekrykoulutukseen valittiin kuusi koulutettavaa, jotka yritys sitoutui työllistämään koulutuksen jälkeen. Koulutukseen osallistuneiden ikähaitari oli laaja ja joukossa oli esimerkiksi ammatinvaihtajia.
 

Kaksi miestä tietokoneella.
Vas. opiskelija Kaj Järveläinen ja kouluttaja Risto Korhonen

Toimintatavat pelikirjaksi

Usein rekrykoulutuksissa on mentori, joka opettaa työpaikalla työtehtäviin ja ”talon tavoille”.

- Lumi Dentalin koulutuksessa ei ollut mentoria vaan tehtiin itse toimintatavat, joista koostettiin ”pelikirja”. Tyhjältä pöydältä aloitettiin heinäkuussa ja nyt pyörii täysi tuotanto. Koulutus on ollut siinäkin mielessä antoisa, hehkuttaa Savon ammattiopiston kouluttaja Risto Korhonen.

 

Vakituisen työn saanut Kaj kannustaa koulutuksiin

Maskinvalmistajat valmistuivat 13.11.2020 ja kaikki jatkavat hyvin motivoituneina yrityksen palveluksessa. Maskinvalmistajilla on jatkossa tähtäimessä ammattitutkintojen suorittaminen oppisopimuksella.  Opiskelu tapahtuu työn ohessa Savon ammattiopistossa esim.  prosessiteollisuuden ja kone- ja kunnossapidon tutkintoja tehden.

57-vuotias joroislainen Kaj Järveläinen on yksi tyytyväisistä valmistuneista ja vakituisen työpaikan saavista opiskelijoista.

– Paljon olen saanut oppia ja kokemusta sekä päässyt toteuttamaan itseäni, korostaa Kaj.

Järveläisellä on aiempaa kokemusta mm. prosessiteollisuudesta ja pelastustoimesta. Viimeisen viiden vuoden aikana hänellä ei ole ollut mitään vakituisempaa työtä.

- Siinäkin mielessä rekrykoulutus sopi minulle erittäin hyvin ja enkä voinut jättää tilaisuutta käyttämättä.

Kaj Järveläisen tehtävät ovat olleet monipuolisia ja hän on päässyt maskien tuotannon lisäksi tutustumaan jo varastointiin sekä logistiikkaan liittyviin tehtäviin. Kaj on suunnittelut opiskeluja Savon ammattiopistossa oppisopimuksella joko prosessiteollisuuden tai logistiikan alalla. 

- Tavoitteena on kehittyä ja kehittää omaa osaamistaan sekä työtehtäviä mahdollisuuksien mukaan.

Kaj kannustaa rekrykoulutusta miettiviä ihmisiä.

– Ehdottomasti kannattaa tarttua tilaisuuteen ja voin suositella lämpimästi.

Opiskelijaryhmä ja kouluttaja sisällä.
Maskinvalmistajiksi valmistuneita opiskelijoita ja kouluttaja.

 

Lue lisää Savon ammattiopiston yrityspalveluista. 

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Sakky Yrityspalvelut, yrityspalvelut@sakky.fi
yritysten palvelut
työelämäyhteistyö
täydennyskoulutus

Tuoreimmat