Amiksen tekijöiden valmistujaiset

26.5.2020 -

Kolme vuotta yhteistä taivalta kasvattaa ryhmän ja tutoropettajan yhteisymmärryksen tiiviiksi. Matka on tunteikas, eikä vähiten haikeaa siinä kohtaa, kun opiskelijat lähtevät jatko-opintoihin ja työelämään. 

Takana on kolme vuotta lähihoitajan opintoja Kuopiossa. Enää odotetaan hetkeä, jolloin luetaan lähihoitajalupaus ja saadaan todistukset. Korona vähän aiheuttanut sävytteitä valmistumiseen.

– Hyvältä. Hyvältähän se tuntuu, kun pystyy valmistumaan. Toteavat EH19A- ryhmän  perustason ensihoitajiksi valmistuvat opiskelijat Vilma Hämäläinen ja Kristian Ahl. 

– Harmitti ensin tosi paljon, ettei juhlia järjestetä, mutta me osallistutaan virtuaalijuhlaan. Onneksi sellainen järjestetään, miettivät nuoret valoisia puolia.

Kun pohditaan kolmen vuoden taivalta taaksepäin, naurattaa ja vähän itkettää. Eikä vähiten tutoropettaja Annika Jänttiä.

– Se on se haikeus ja ylpeys, jotka vuorottelevat, Annika miettii.

– Etenkin Annika on koko ajan kehoittanut meitä olemaan ylpeitä osaamisestamme. Jotenkin se ajatus on tarttunut ja ammattiylpeys kasvanut tässä meidän mukana, nuoret miettivät ja myöntävät olevansa ylpeitä osaamisestaan ja valmistumisesta.

Ensimmäisistä koulupäivistä opiskelijoille jäi mieleen se, kuinka kouluun otettiin vastaan. Annikan reippaus ja iloisuus vakuuttivat ja kolmen vuoden aikana hänet onkin tunnettu opettajana joka tukee, tsemppaa ja on aina olemassa taustalla. Ja keksii kaikkia projekteja, joissa opiskelijat ovat mukana.

– Oli pakko osallistua, ei ollut vaihtoehtoa. Kaikkea kokeiltiin ja oltiin monessa tapahtumassa mukana, siksi meistä tuli me. Meidän tiimi. Annikan tiimi. Se on ollut ihan parasta tässä kolmen vuoden aikana, Vilma ja Kristian puhuvat koko ryhmän tuntoja.

– Kolme vuotta on muuttanut meitä, ollaan paljon avoimempia ja ennakkoluulot ovat karisseet matkalla, Kristian ja Vilma jatkavat.

– Kristian sanoi jossakin vaiheessa, että me ollaan Amiksen tekijöitä ja se on kyllä totta, melkein jokaisessa tapahtumassa opiskelijoiden kanssa ollaan mukana oltu. Eikä koskaan ole tullut vastalauseita, vaan on ollut mahtavaa tehdä yhdessä. Siksikin tämä on haikeaa, Annika toteaa ja pyyhkii samalla silmäkulmaa.

Special edition, Never forget EH19A

– Toivon, että jokainen pääsee opintojen jälkeen juuri sinne mihin haluaa. Töihin tai jatko-opintoihin. Meiltä valmistuu hyvää ainesta ensihoitajaksi ja perustason ensihoitajillekin on hyvin töitä tarjolla, Annika jatkaa.

– Ammatillinen tutkinto on niin hieno saavutus, jota jokaisen kannattaa juhlistaa. Ammatti on ihan yhtä arvokas, kuin ammattikorkeakoulu tai ylioppilaslakki. Ammatillinen koulutus ei ole minkään este, päinvastoin: meillä ne tekijät koulutetaan ja voi ihan yhtälailla kurkotella tähtiin, Annika virnistää.

Valmistujaisten kunniaksi katsotaan yhteinen elokuva kolmen vuoden matkasta. Opiskelijat odottavat tätä innoissaan, materiaalia ja ikimuistoisia hetkiä on talletettu kolmen vuoden aikana juuri tätä hetkeä varten. Kun matka jatkuu.

Valmistujaisia vietetään etänä 29.5.2020 klo 13 osoitteessa www.sakky.fi/valmistujaiset

Samalta kirjoittajalta

Varmuutta johtamiseen

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto auttaa kasvattamaan omaa varmuutta johtajana ja kehittämään vahvasti yrityksen toimintaa

16.6.2020

Tuoreimmat