Työelämä koulii moniosaajaksi

27.4.2017

Savon ammattiopiston opiskelijat Esa Leskinen ja Eveliina Mikander ovat työntouhussa Kuopion Kodin Terrassa. Molemmat suorittavat Puutarhurin perustutkinnosta osatutkintoa pihasuunnittelun osaaja. – Hyvin on mennyt. Työpaikalla tapahtuva oppiminen on maistunut. Olemme päässeet tekemään monipuolisesti hommia yritysten ja asiakkaiden kanssa, kertoo Esa Leskinen. Leskisellä on aiempaa työkokemusta mm. rakennusalalta. Pihasuunnittelu tukee miehen osaamisalan laajentamista ja alan työt kiinnostavat. – Tarkoituksena on työllistyä esimerkiksi piharakentamisen puolelle.

Eveliina Mikanderilta löytyy aiempaa työkokemusta turvallisuusalalta. -  Ehdin olla vajaan vuoden töissä turvallisuusalalla. Näen aiemman työelämäkokemuksen vahvuutena. Puutarhatalouden opinnoista olen pitänyt ja tarkoituksenani on jatkaa tutkinnon opiskelua myös alan osatutkinnon suoritettuani.

Kodin Terran puutarhurimyyjä Leena Jehkinen kertoo olevansa tyytyväinen opiskelijoiden työpanokseen. – Kevät on tällä hetkellä myöhässä, joten olemme viettäneet kiireistä aikaa tehden valmisteluja kevään sesonkia varten. Eveliina ja Esa ovat mm. tarkastaneet ja purkaneet kuormia ja olleet rakentamassa puutarhamyymälää. Tuotteet saldotetaan, jotta ne näkyvät nettikaupassamme. Online-myynti onkin kasvanut selvästi parina viime vuotena. Nettikaupassa myydään varsin hyvin mm. kasvihuoneita, kompostoreita ja muita tarvikkeita. 

Tekemällä oppii

Osa opiskelijoista on työllistynyt Kodin Terraan kesätöihin ja jotkut ovat saaneet vakituisen työpaikan S-ryhmästä. – Työssäoppijoita meillä on ympäri vuoden. Työpaikalla tapahtuva oppiminen on hyvä tapa opiskelijoille saada tuntumaa työelämään ja nähdä mitä alan työ on käytännössä. Parhaiten oppii tekemällä itse käytännössä, Jehkinen kertoo.

Savon ammattiopiston opettaja Sanna Kivistö kertoo yhteistyön Kodin Terran kanssa olevan sujuvaa. – Olemme tehneet yhteistyötä jo vuosia. Opiskelijat saavat teorian perusteet oppilaitoksessa ja sen jälkeen tiedon soveltaminen sekä oppiminen jatkuu työssäoppimisessa. Työpaikoilla arvostetaan selkeästi moniosaajia ja niitä sekä Esa että Eveliina todella ovat, Kivistö kehuu.

Koulutus tekee hyvää läpi elämän! Katso Savon ammattiopiston järjestämät koulutukset www.sakky.fi/koulutushaku

 

Kuva yhteystiedosta Savolainen Maija
Savolainen Maija
yhteyspäällikkö
yrityspalvelut
työelämässä oppiminen
täydennyskoulutus
PL 87 (Sammakkolammentie 2)
70101 Kuopio

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat