SAKKY:n kampukset kehittyvät

31.8.2017 -

Iisalmi

Savon ammatti- ja aikuisopistolla on valmistumassa Iisalmeen Asevelikadulle uusia tiloja keväällä 2019. Uudet tilat tulevat sijaitsemaan samalla tontilla Ylä-Savon ammattiopiston kanssa ja ovat laajuudeltaan n. 1 600 neliömetriä. Investointi huippunykyaikaisiin tiloihin on noin 4 miljoonaa euroa. Opetuksen käytössä tilat ovat syksyllä 2019. Tällä hetkellä tilojen osalta eletään arkkitehtisuunnitteluvaihetta, jossa oppilaitoksen henkilöstö on päässyt osallistumaan suunnitteluprosessiin. Hankkeen edetessä myös opiskelijoiden mielipiteitä huomioidaan tiloissa toteutettavissa käytännön ratkaisuissa. – Käynnissä olevan suunnittelun pääkohtia ovat tilojen toiminnallisuus, terveellisyys ja turvallisuus. Avoimen oppimisympäristön myötä mm. tilojen akustiikkaan tullaan kiinnittämään huomiota. Rakennukselle tullaan hakemaan Joutsen-merkkiä, kertoo Savon ammatti- ja aikuisopiston Suunnittelujohtaja Esa Juvonen.

 

​Savon koulutuskuntayhtymän Suunnittelujohtajana
toimii Esa Juvonen.

 

Varkaus

Savon ammatti- ja aikuisopiston Varkauden yksikössä Osmajoentiellä on käynnissä C-osan peruskorjaus, joka valmistuu syyskuun loppuun mennessä. Varkauden kampuksella sijaitsevat rakennukset yhteen yhdistävän uudisrakennuksen osalta valmistelu on käynnissä urakoitsijan valitsemisen osalta. Myös Varkaudessa suunnittelu on käyttäjälähtöistä siten, että syys-lokakuuna aikana henkilökunta ja opiskelijat ovat mukana suunnitteluvaiheessa. Rakentaminen uudisrakennuksen osalta käynnistyy 2018-2019 vaihteessa ja sen perusperiaatteita ovat tilojen toiminnallisuus, terveellisyys ja turvallisuus. Uudisrakennuksen koko on n. 3500 neliömetriä ja sille tullaan hakemaan Joutsen-merkkiä. Opetuksen käytössä tilat ovat syyslukukaudella 2020.

 

Toivala

Savon ammatti- ja aikuisopiston Toivalan uudet huipputilat ovat valmistuneet opiskelijoille. Tänä syksynä tiloissa aloittivat ja jatkoivat opintojaan metsäalan, rakennusalan, talotekniikka-alan ja sisustus- ja pintakäsittelyalan opiskelijat.

Toivala on moderni oppimisen keskittymä, joka tarjoaa ammatillista koulutusta niin nuorille kuin aikuisille. Tutkintoon on mahdollista yhdistää myös lukio-opintoja. Lukio-opintojen suorittamiseen laaditaan HOPS yhteistyössä lukion kanssa. Noin 500 opiskelijan Toivala on sopivan tiivis yhteisö, jossa opiskelija saa yksilöllistä ja laadukasta opetusta sekä tutustuu helposti kanssaopiskelijoihin.

Koulutusyksikkö sijaitsee vanhan 5-tien varressa, Kuopion ja Siilinjärven puolivälissä. Matkaa Kuopioon on 14 km. Matka taittuu kätevästi bussilla alle 30 minuutissa. Aivan oppilaitoksen vierestä kulkevat bussit nro 35 sekä nro 31.

 

Savon ammatti- ja aikuisopiston Toivalan yksikön uudet tilat otettiin käyttöön elokuussa 2017.

 

Savilahti

Savon ammatti- ja aikuisopisto (SAKKY)  ja Savonia-ammattikorkeakoulu  ovat tehneet päätöksen keskittää Kuopion toimintonsa tulevaisuudessa Savilahden alueelle. Itä-Suomen yliopisto mukaan lukien Savilahteen syntyy kolmen koulutusasteen ainutlaatuinen kampus ja uudenlainen oppimisympäristö. Opiskelijoilla on erinomaiset mahdollisuudet toimia hyvässä yhteistyössä toistensa sekä alueen laajan yritysmaailman kanssa.

Savilahti-projektin osalta eletään taustatyövaihetta. Savon ammatti- ja aikuisopisto on parhaillaan tekemässä ammattikorkeakoulun kanssa eri alojen sijouttumissuunnitelmia, ja erilaisia yhteistyönpaikkoja kartoitetaan. Savilahden uusien rakennusten käyttöönotto tapahtuu aikavälillä 2020 – 2023.

–  Noin 2 000 Savonian opiskelijan ja noin 4 000 Savon ammatti- ja aikuisopiston opiskelijan rantautuessa Savilahteen muodostavat ne yhdessä yliopiston kanssa 15 000 opiskelijan elävän ja huippunykyaikaisen kampusalueen Kallaveden rannalle, toteaa Suunnittelujohtaja Juvonen.

 

​Kuopion Savilahteen syntyy kolmen koulutusasteen kampus 2020-luvulla.

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Juvonen Esa
apulaisrehtori
pedagogiset ratkaisut eri oppimisympäristöissä
oppimispalveluiden suunnitteluprosessi ja sen kehittäminen
HOKSiin liittyvien toimintojen kehittäminen
Kuopion seudun toisen asteen yhteistyöryhmä
PL 87 (Hehkukatu 1)
70211 Kuopio

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat