Roope Mehtonen "Kilpailuun mennään voitto mielessä, mutta myös uutta oppimaan!"

24.6.2015

Roope Mehtonen edustaa Suomea, Aircraft Maintenance – Lentokonehuolto - kilpailulajissa

Missing media item.20-vuotias Roope on kotoisin Siilinjärveltä. Hän on valmistunut Savon ammatti- ja aikuisopistosta lentokoneasentajan perustutkinnosta. Perustutkinnon jälkeen hän on suorittanut vielä konversiokoulutuksena Tampereella Tredussa avioniikka-asentajan tutkinnon, joka antaa valmiudet lentokoneen elektroniikka- ja digitaalisten järjestelmien huoltoon ja korjaukseen liittyviin tehtäviin. Roope työskentelee Ilmavoimissa, Karjalan Lennostossa, jossa hän myös suoritti asepalveluksen.

Kilpailutoiminta on kiinnostanut Roopea jo aiemminkin, sillä hän oli v. 2013 WorldSkills -kilpailuissa Soila Korhosen varaedustajana. Soilahan pärjäsi kilpailuissa hienosti sijoittuen kolmanneksi. Savon ammatti- ja aikuisopiston lentokoneasennuksen opettajat Hannu Kokkonen ja Seppo Huittinen valmentavat Roopea.  Roope on päässyt harjoittelemaan helikopterin päivittäistä huoltoa Sodankylään Helifligt Oy:llä. Alkuvuodesta Roopen kanssa harjoitteli neljä englantilaista kilpakumppania, jotka ratkovat toukokuussa pidettävissä kilpailuissa Englannin edustuspaikan. Roope lähtee Englantiin mukaan hankkimaan kilpailukokemusta.

Tuleva kilpailutehtävä on suurin piirtein jo tiedossa, tehtäviin kuuluu helikopterin päivittäistarkastus, lentokoneen rakennekorjaustehtävä, koneen sähköjärjestelmään liittyvä työ, kaasuturbiinimoottorin boroskooppitarkstus, ohjainpintojen riggaus sekä hydraulijärjestelmän huoltotyö.

Roope joutuu vielä harjoittelemaan rakennekorjausta. Sähköjärjestelmien työt ovat jo hyvin hallussa.

Vapaa-aika Roopella kuluu autoa rassaamalla sekä kuntosalilla. Kilpailun jälkeisiin suunnitelmiin kuuluu työt Ilmavoimissa tai vaikkapa jossakin ulkomailla. Kilpailuun mennään voitto mielessä, mutta myös oppimaan uutta. Brasiliaan on mukava mennä sillä uudet paikat ja maat ovat kiinnostavia.

 

 

 

Teksti ja kuva: Sirpa Hakala-Kosunen

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat