Rakennusalan perustutkinnon kautta suoraan työhön

18.6.2015

Missing media item.

Rakennuspalvelu Hannu Laitinen on jo viiden vuoden ajan rekrytoinut Savon ammatti- ja aikuisopiston rakennusalan perustutkinnon vastavalmistuneita opiskelijoita varkautelaiseen yritykseensä. ”Olen ottanut opiskelijoita harjoittelemaan yritykseeni. Sitä kautta olen päässyt tutustumaan tuleviin työntekijöihin jo ennen rekrytointeja”, Laitinen kertoo

 

Missing media item.

Nikolin Zenis oli ennen valmistumistaan harjoittelussa Laitisen firmassa. Heti valmistumisen jälkeen hän aloitti työt Laitisella työntekijänä. Kolme vuotta sitten Kreikasta Suomeen muuttaneella Zenisillä oli paljon kokemusta rakennustöistä, mutta hänellä ei ollut virallista todistusta.

”Rakennusalan perustutkinnon kautta olen saanut paljon arvokasta teoriatietoa rakentamisesta. Parasta on kuitenkin ollut, että koulutuksessa harjoiteltiin paljon käytännön työn tekemistä. Nyt minulla on todistus osaamisestani ja hyvä työpaikka”, Zenis toteaa tyytyväisenä. Hän aikoo perustaa tulevaisuudessa oman rakennusalan yrityksen.

 

Missing media item.

Myös Varkautelainen Miia Haaja rekrytoitiin Laitiselle heti valmistumisen jälkeen. Haajalle rakennusalan perustutkinto on jo kolmas ammatillinen tutkinto. "Nyt minä olen vihdoin omalla alalla; nyt pääsen tekemään konkreettista työtä, jossa näen heti mitä olen saanut aikaiseksi", Haaja Kertoo.

Zenis ja Haaja ovat olleet erittäin tyytyväisiä Savon ammatti- ja aikuisopiston rakennusalan perustutkintoon ja siihen, että työllistyminen omalle alalle on ollut helppoa ja nopeaa.

 

Hannu Laitinen on tyytyväinen tutkinnon sisältöön ja yhteistyöhön oppilaitoksen kanssa.

”Olen iloinen että oppilaitos lisää työpaikalla tapahtuvaa oppimista – tästä syystä haluan tehdä tiivistä yhteistyötä Savon ammatti- ja aikuisopiston kanssa”, Laitinen kiittelee. Laitinen suosittelee rakennusalan perustutkintoa niille joita käsillä tekeminen kiinnostaa: ”Opiskelu ei ole turhaa pääomaa; se on sellaista pääomaa, että sitä ei voi koskaan ottaa teiltä pois”, Laitinen kiteyttää.

 

Hanki uusi ammatti, tai päivitä tutkintosi!

TALONRAKENNUSALAN KOULUTUS: Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla ei ole talonrakennusalan kokemusta eikä koulutusta, mutta olet kiinnostunut alasta. Koulutuspaikka Varkaus. Hakuaika 9.9.2015 asti.

TALONRAKENNUSALAN AMMATILLINEN KOULUTUS: Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on talonrakennusalan koulutusta ja/tai kokemusta ja haluat kehittää osaamista ja suorittaa talonrakennusalan ammattitutkinnon tai osia siitä. Koulutuspaikka Varkaus. Hakuaika jatkuva.

Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa www.te-palvelut.fi. Mikäli hakijalla ei ole mahdollisuutta täyttää sähköistä hakemusta verkossa, voi hakea TE-toimistosta saatavalla hakemuslomakkeella. Tietoja työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelinnumerosta 0295 020 702.

Lisätietoja

Koulutuksen sisällöstä ja koulutusjärjestelyistä antaa Risto Hoffren p. 044 785 8356, s-posti: risto.hoffren@sakky.fi

 

 

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat