Camilla Karivainio kilpailee viherrakentamisessa

24.6.2015

Viherrakentaminen on fyysinen kilpailulaji

 

Missing media item.Camilla Karivainio (22), kilpailee parinsa Josefina Lindrotin kanssa viherrakentaminen (Landscape gardening) kilpailulajissa. Lapinlahtelainen Camilla on saanut kipinän viherrakentamiseen jo äidinmaidossa, sillä perheellä on alan yritys ja koko perhe on pikkusiskoa lukuun ottamatta alalla töissä. Camilla on suorittanut Savon ammatti- ja aikuisopistossa puutarha-alan perustutkinnon. Tällä hetkellä hän opiskelee oppisopimuksella yrittäjän ammattitutkintoa Ylä-Savon ammattiopistossa ja viheralueen puurakenteet ja puuvartisten kasvien hoidon ammattitutkinnon osaa Savon ammatti- ja aikuisopistossa.

Taitaja2013 kilpailuissa Joensuussa Camilla voitti silloisen parinsa Elinan kanssa hopeaa. Kilpailupaikka Sao Paoloon varmistui marraskuussa 2014 semifinaalin perusteella.  Maaliskuussa hän kilpaili Josefinan kanssa Pohjoismaiden mestaruudesta saavuttaen hopeaa, sekä huhtikuussa Wienin alueen mestaruuskilpailuista tuli taas hopeaa.

Camillan valmentajina toimivat WorldSkills kilpailuissa lajin tuomarina toimiva ekspertti Mikko Jaakkola Viherympäristörakentajat Oy:stä sekä lajipäällikkö Thomas Vasenius Omniasta. Myös molempien kilpailijoiden isät, jotka toimivat alan yrittäjinä, ovat hyvänä apuna valmennuksessa. Koulussa ja työpaikalla Camila saa myös kannustusta ja opastusta tuleviin kilpailutehtäviin.

Kilpailutehtävä on jo tiedossa. Sitä harjoitellaan kesän aikana Savon ammatti- ja aikuisopistossa Toivalassa sekä mahdollisesti Omniassa Espoossa. Vahvuuksina kilpailijoina Camilla pitää parityöskentelyä, heillä on samanlainen työtapa ja -tahti. Laji on hyvin fyysinen, kuntoa tarvitaan, joten fyysistä voimaa ja nopeutta on vielä saatava lisää.

Kilpailutapahtumassa Camilla tietää olevan paljon töitä ja kiirettä. Brasiliassa hän odottaa saavansa hyvää ruokaa ja juomaa, tapaavansa leppoisia ihmisiä sekä kuulevansa paljon portugalin kieltä.

Kilpailuihin valmentautumisen ohella Camilla rentoutuu Nekku-koiransa kanssa (pieni mûnsterin seisoja) sekä puuhastelemalla kasvihuoneella.

 

Teksti ja kuva: Sirpa Hakala-Kosunen

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat