Riikka Kallio, 21-vuotias parturi-kampaaja

5.9.2014

”Olen ollut kiinnostunut hiuksista jo pienestä pitäen. Niin oma pääni kuin kavereideni päät joutuivat usein leikkaus- ja väritestauksien kohteeksi. Kyseisen alan opiskelu tuntui siis luontevalta, koska aihe oli aina kiinnostanut kovasti. Pidin myös ajatuksesta tehdä töitä ihmisten parissa.

Missing media item.

Opiskelu oli mieluisaa sillä tiedon janoni oli kova. Lisäksi olin hyvin kiinnostunut oppimaan kokoajan lisää. Parasta koulussa oli mielestäni värikemian ja erilaisten leikkaustekniikoiden opiskelu. Lisäksi tyytyväisten asiakkaiden saaminen oli tottakai hienoa. Vaikeimmalta opiskelu aikana tuntuivat yhteiset oppiaineet sekä permanentinrullaus - Miten se olikin aluksi niin vaikeaa?

Työharjoitteluni suoritin KPkeskuksella sekä nykyisessä liikkeessäni Papeetessa. Papeetassa aloin ensimmäisen harjoitteluni jälkeen tehdä iltatöitä sekä lomien tuurauksia. Asiakasmäärästä rohkaistuneena perustin lopulta toiminimen ja aloin tehdä töitä sopimusyrittäjänä. Olin tuolloin 17-vuotias ja suoritin samalla kouluani loppuun.

Pian tulee kaksi vuotta siitä, kun entinen liikkeen omistaja jäi eläkkeelle ja ostimme kyseisen liikkeen toisen työntekijän kanssa omaksemme. Tällä hetkellä fiilikset erittäin hyvät. En voisi kuvitellakkaan tekeväni mitään muuta kuin mitä nyt teen. Työssä parasta ovat ihanat asiakkaat ja se, että joka päivä oppii uutta. Tämä kaikki pitävät työn mielenkiintoisena.”

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat