Ekocentria tunnetaan ansiokkaasta työstään

2.9.2014

Ansiokkaalla työllään EkoCentria on herättänyt keskustelua ammattikeittiöiden elintarvikehankinnoista sekä toiminut asiantuntijaroolissa monissa valtakunnallisissa ja kansainvälisissä työryhmissä, seminaareissa ja hankkeissa. EkoCentrian henkilöstä on saanut työstään muun muassa seuraavat palkinnot: Ruokatoimittajat ry:n Ideasipuli, MTK:n Vuoden Lähiruokatekijä, Pohjois-Savon Ympäristökeskuksen Ympäristöpalkinto, Reilun kaupan yhdistyksen kunniamaininta, Savonmuan Hilima.

EkoCentrian slogan ”On ilo edistää kestävää kehitystä kanssanne ammattikeittiösektorilla ja oppilaitoksissa!” on viesti, jonka saa pohdittavakseen eri kieliversioina jokainen, jolle EkoCentralta lähtee sähköpostia tai muita viestejä. EC haluaa kiinnittää huomiota ammattikeittiöiden ja erityisesti julkisten elintarvikehankintojen rooliin globaalin ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Viesti muistuttaa kaikkia EkoCentrian asiantuintijoita siitä, ettemme käytä kallista aikaamme siihen, mikä ei edistä kestävää kehistystä.

Yhdessä Muuruveden luomutilan ja navetan kanssa EkoCentria muodostaa merkittävän esimerkin kestävän ruokaketjun osatekijöistä, joka on arvokas koulutuksellinen kokonaisuus.”

 

Kehitysjohtaja, Markku Jokela

Tuoreimmat