Taitaja2024

Autokorjaaja autokorjaamossa auton edessä.

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu, joka toimii ammatillisen koulutuksen näyteikkunana. Ammattiin opiskelevien Suomen mestaruus ratkaistaan joka vuosi Taitaja-kilpailussa ja mukana on lähes 50 ammattilajia. Tapahtuma kerää paikalle kymmeniä tuhansia katsojia. 

Yleistietoa Taitaja2024-tapahtumasta

Taitaja-tapahtuma järjestetään 20.-23.5.2024 Kuopiossa. Savilahden kampus antaa tapahtumalle arvoisensa ympäristön ja tarjoaa elämyksiä vierailijoille. Iisalmen, Kuopion, Siilinjärven ja Varkauden kampusten henkilöstö ja opiskelijat ovat vahvasti mukana järjestelyissä ja mukaan halutaan koko alueen yritykset. Tapahtumaan odotetaan jopa 50 000 kävijää. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Lähihoitajat, merkonomit, autonkuljettajat, kampaajat, kokit, koneistajat, puutarhurit, rakentajat, sähköasentajat ja kymmenet muut osaajat – kaikki tärkeitä ammatteja. Jokaisen työ on tärkeää ja jokaisella on hyvä syy olla ylpeä työstään. Taitaja2024 on ylpeästi ammattilaisten tapahtuma! 

Autoasentaja auton edessä autokorjaamossa.

Opiskelijalle 

 

Taitaja-tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden kehittyä omassa ammatissa ja tuoda esille omaa osaamista. Finaaliin pääsee semifinaalien kautta, jotka järjestetään ympäri Suomen viikolla 5, 29.1.-2.2.2024.

Semifinaaleissa karsitaan jokaiseen lajiin 8 Suomen parasta ammattilaista. Semifinaaleihin ilmoittaudutaan omalle opettajalle 2.10.–3.11.2023 välisenä aikana. 

Taitaja2024 finaali kilpaillaan Kuopiossa 20.–23.5.2024.  

Talonrakentaja taustallaan rakentuva kerrostalo ja työkaverit.

Taitaja Savon ammattiopistossa

Taitaja-kilpailu luo mahdollisuuksia ja avaa ovia ammatillisen koulutuksen kentällä. Vuosittain tapahtuman järjestäjä vaihtuu ja vuonna 2024 päävastuu on Savon ammattiopistolla. Taitaja-kilpailu tarjoaa kaikille sakkylaisille näköalapaikan tapahtuman järjestämisessä sekä mahdollisuuden päästä kehittymään ammatillisesti. 

Savon ammattiopiston lisäksi tapahtumaa on toteuttamassa laaja yhteistyöverkosto, joka koostuu Skills Finlandista ry:stä, useista ammatillisista koulutuksen järjestäjistä sekä noin 400 yritysyhteistyökumppanista. Yhteistyöstä hyötyvät sekä Savon ammattiopisto että yhteistyökumppanit. Yhteistyö avaa lukemattomia mahdollisuuksia sekä tukee ammatillista kehittymistä molempiin suuntiin.

Oheistapahtumat ja seminaarit

Tapahtuman yhteydessä järjestetään ammatilliseen koulutukseen liittyviä seminaareja sekä muuta oheisohjelmaa. Tapahtuma tuo myös kansainvälisiä ulottuvuuksia Kuopioon, kun tapahtumassa nähdään kansainvälisiä Word Skills -kilpailijoita. Lue lisää Taitaja2024-tapahtuman verkkosivuilta (Taitaja2024.fi)

 

Kumppanuus

Lähtemällä yhteistyökumppaniksi yrityksesi saa näkyvyyttä ammatillisen koulutuksen ja huippuosaamisen kentällä. Avaamme ovia yhteistyölle ja aidolle vuorovaikutukselle.

Kumppanina pääset nauttimaan Taitaja2024-tapahtuman tarjonnasta täysin siemauksin ja saat yrityksellesi parhaan hyödyn Suomen suurimmasta ammatillisen koulutuksen tapahtumasta.

Lue lisää kumppanuudesta (Taitaja2024.fi)

Lisätietoja 

Petteri Makkonen I kilpailujohtaja
044 785 3376 I petteri.makkonen@sakky.fi

Heli Laitinen I viestintä ja markkinointi
044 785 8747 I heli.laitinen@sakky.fi