Opiskelijan etuudet

Ryhmä opiskelijoita koulun käytävällä

Opiskelijana sinulla on mahdollisuus saada monenlaisia etuja ja alennuksia niin koulupäivän aikana kuin muualla liikkuessasi. Opiskelusta kannattaa ottaa kaikki irti kaikin tavoin! 

Sekä Suomen ammattiin opiskelevien liiton (Sakki) että Suomen Opiskelija-Allianssin (OSKU) ovat valtakunnallisia opiskelijajärjestöjä. Näiden opiskelijakorteilla saat opiskelija-alennuksia esimerkiksi tapahtumista ja kahvilaostoksista ympäri maan sekä liikut opiskelijahinnoin paikasta toiseen. 

Opintojen rahoituksesta ja opiskelijan toimeentulosta voit lukea täältä

Sakkyn opiskelijakortti 

Savon ammattiopiston opiskelijana saat myös koulun oman opiskelijakortin, joka on oltava koulupäivinä mukana. Opiskelijakorttiin liitetään myös veronumerosi, jos se opintojesi kannalta on olennaista. 

Lähetä kasvokuvasi opiskelutaipaleesi alussa opiskelijapalveluihimme (opiskelijapalvelut@sakky.fi). Kerro sähköpostissa myös nimesi, opiskelemasi tutkinto ja kampuksesi. 

Slice-opiskelijakortti

Otamme käyttöön uuden ja monipuolisen Slice-opiskelijakortin! Savon ammattiopiston perustutkinnon, ammatti- ja erikoisammattitutkinnon sekä Tuvan ja Telman opiskelijat ja Varkauden lukion opiskelijat voivat hakea maksuttoman ja digitaalisen Slice-opiskelijakortin, jolla saa tuhansia etuja niin paikallisesti kuin ympäri Suomea. Päätoimiset opiskelijat saavat Slice-kortilla myös Matkahuollon ja VR:n edut käyttöön. Nappaa edut talteen lataamalla Slice!

Ruokailu

Opiskelijana kouluaamusi alkaa luomupuurolla, joka on tarjolla ravintoloissamme. Keitämme aamupuuron Kuopion, Varkauden ja Toivalan kampuksilla.

Opiskelijana saat myös yhden aterian päivässä. Asuntolassa asuvat opiskelijamme saavat kolme ateriaa päivässä.

Aamupuuro ja ateriat ovat maksuttomia perustutkinto-, TUVA-, Telma- ja lukio-opiskelijoille. Ilmainen ateria ei kuulu oppisopimus- ja työvoimakoulutusopiskelijoille. 

Opiskelijaruokailua varten tarvitset todistuksen opiskelustasi:

  • Savilahden kampuksella käy ainoastaan sirullinen opiskelijakortti tai opiskelutodistus. 
  • Muilla kampuksilla käy viivakoodillisen Kela-kortti, ajokortti, mopokortti tai henkilökortti.

 

Opiskelijaruokailussa on myös kasvisruokavaihtoehto. Jos noudatat lääkärin määräämää eri erityisruokavaliota, täytä erityisruokavalioilmoitus (pdf). Toimita lääkärintodistus ja erityisruokavalioilmoitus opintojen alussa oppilaitoksen lounasravintolaan. Erityisruokavalioilmoituksia saa myös lounasravintolasta tai opiskelijapalvelupisteestä, ja se löytyy Wilmasta.

Koulumme kahviloista voi ostaa terveellisiä välipaloja.

Vakuutusturva

Savon ammattiopisto on vakuuttanut opiskelijan tapaturmien varalta, jotka sattuvat koulussa, koulumatkalla tai palkattomalla työelämässä oppimisen jaksolla. 

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa. Matkavakuutus on opintosuunnitelman mukaisilla matkoilla kaikkialla maailmassa. Tapaturmasta on välittömästi ilmoitettava opettajalle tai tutoropettajalle, jonka kanssa tehdään tapaturmailmoitus vakuutusyhtiön nettipalveluun.  

Liittymällä ammattijärjestön opiskelijajäseneksi saa myös liittojen tarjoamia maksuttomia vakuutusetuuksia.

Kiireellistä ensiapua vaativissa tapaturmissa hakeudutaan välittömästi hoitoon ja tehdään sen jälkeen mahdollisimman pian tapaturmailmoitus.