Asuminen

Nuori nainen kiven päällä koulun edessä

Savon ammattiopistolla on opiskelija-asuntola Toivalan kampuksella Siilinjärvellä. Savon ammattiopiston kampuskaupungeista Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa on myös yleisiä vuokra-asuntoja. Lisäksi asuntoja kannattaa kysyä esimerkiksi kiinteistönvälittäjiltä ja muilta vapailta markkinoilta.

Tutustu Savon ammattiopiston arjen pelisääntöihin

Toivalan asuntola

Toivalan asuntola sijaitsee Toivalan kampuksen yhteydessä Siilinjärvellä. Matkaa kampusalueelta Kuopioon tulee noin 15 kilometriä ja Siilinjärvelle noin 10 kilometriä. Linja-autoyhteydet molempiin suuntiin ovat sujuvat. 

Asuntolassa asut turvallisesti viihtyisässä ympäristössä, ja olet toisten opiskelijoiden ympäröimänä. Asunnot ovat asuinsoluja rivitaloissa, joissa on yhden ja kahden hengen huoneita. Huoneet ovat kalustettuja.

Asuntolassa opiskelijoilla on yhteiskäytössä oleva keittiö, oleskelutilat ja suihku- ja WC-tilat. Toivalan kampuksen modernit liikunta- ja harrastetilat ovat asuntolan opiskelijoiden käytössä iltaisin. Asumispalveluohjaaja on opiskelijoiden tukena pääsääntöisesti opiskelijoiden vapaa-aikana. 

Opiskelija-asuntola ja koko Savon ammattiopisto on nikotiiniton. Nikotiinittomuus tarkoittaa, että tupakointi, nuuskan tai sähkötupakan käyttö on kielletty kokonaan sisätiloissa, ulkoalueilla ja opiskelija-asuntoloissa. 

Asukkaaksi

Asuntolassa asuminen on perustutkinto-opiskelijalle maksutonta. 

Asuntolapaikkaa voit hakea sen jälkeen, kun olet saanut ilmoituksen opiskelupaikasta Savon ammattiopistossa. Täytä asuntolahakemus (pdf) ja lähetä hakemus lomakkeessa olevaan osoitteeseen. Opiskelija sitoutuu noudattamaan Toivalan asuntolan järjestyssääntöjä (pdf) samalla, kun allekirjoittaa sopimuksen. 

Lisätietoja Toivalan asuntolasta ja muista opiskelupaikkakunnan asumisvaihtoehdoista antaa asumispalveluohjaaja (puh. 044 785 3092). 

Asuntoja opiskelijoille

Ammattiin opiskelevilla on mahdollisuus hakea yleisiä vuokra-asuntoja. Kuopiossa opiskelijoille tarkoitettuja vuokra-asuntoja voi hakea Kuopion opiskelija-asuntosäätiöltä (Kuopas), ja lisäksi Tekman Tuki vuokraa asuntoja myös ammatillisen koulutuksen opiskelijoille. Kuopaksen ja Tekman Tuen asunnot on tarkoitettu Kuopiossa opiskeleville.

Kuopiossa yleisiä vuokra-asuntoja välittää muun muassa Niiralan kulma, Iisalmessa Petterin kulma ja Varkaudessa Wartalo

Näiden lisäksi asuntoja kannattaa etsiä myös yksityisiltä vuokraajilta ja muutoin vapailta markkinoilta.