Opiskelun muu tuki

10 nuorta seisoo selin kameraan ja pitävät toisiaan hartioilta kiinni, ilta-aurinko.

Apua ja tukea on saatavilla myös koulun ja kuntien palvelujen ulkopuolella.

  • Kriisikeskukset ja -puhelimet tarjoavat apua hädän hetkellä.
  • Monet chat-palvelut ovat avoinna myös iltaisin ja viikonloppuisin; keskusteluseuraa löytyy ajasta ja paikasta riippumatta.
  • Kavereita, tekemistä, vertaistukea ja ohjausta tarjoaa moni toimija.

 

Katso video Pohjois-Savon alueella toimivista maksuttomista toimijoista, joista saa tukea kiusaamisen selvittelyyn (youtube). 

Kuopion kriisikeskus

Kuopion kriisikeskus tarjoaa keskustelutukea vaikeasta elämäntilanteesta selviytymisessä. Tilanteita voi olla esimerkiksi ongelmat ihmissuhteissa tai opiskelu- ja työelämässä. Voit olla heihin yhteydessä myös esimerkiksi terveyteesi liittyvissä haasteissa. Kun tarvitset apua tai kuuntelijaa, ota yhteyttä.

Onnettomuustilanteissa, itsemurhatilanteissa ja äkillisissä kuolemantapauksissa kriisituen järjestää oma kunta. Kuopiolaisille kriisitukea tarjoaa Kuopion kaupungin Kriisitukiryhmä. Kuopion kaupungin Kriisitukiryhmään saa yhteyden esim. oman alueen terveyskeskuksen tai työterveyshuollon kautta tai ottamalla yhteyttä Sosiaalipäivystyksen päivystysnumeroon puh. 044 718 3930 (ei tekstiviestejä).

Kriisipuhelin auttaa neljällä kielellä

Valtakunnallinen kriisipuhelin tukee vaikeassa tilanteessa. Kriisipuhelimen tavoite on ehkäistä itsemurhia. Kriisipuhelin-päivystäjä auttaa soittajaa pohtimaan keinoja oman tilanteen helpottamiseksi, omien voimavarojen löytämiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi.

Kriisipuhelin palvelee suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja arabiaksi. Suomeksi päivystys on 24 tuntia vuorokaudessa. Katso puhelinnumerot ja päivystysajat (mieli.fi).

Chat-palveluja

Po1nt - Nuorten portaali

Po1ntin kautta voit keskustella ja saada tukea elämän kiemuroissa verkkosivun chatissa ja kysy-palstalla. Verkkopalvelun kautta tavoitat Po1nt-verkoston nuorisotyöntekijöitä sekä ammattikorkeakouluopiskelijoita läksychatissa. Po1nt-palvelu löytyy myös Facebookista  ja Instagramissa @po1ntfi.

Nuorten palvelun Etsivä Nettityö

Etsivä Nettityö ONLINE on nuorille suunnattu palvelu, jonne kuka tahansa nuori voi tulla juttelemaan nimettömänä mieltä painavista asioista. Päivystäjämme ovat nuorisotyön ammattilaisia, joiden kanssa voit pohtia asioita luottamuksellisesti. On mielessä pyörivä asia pieni tai suuri, olet tervetullut. Palvelu on suunnattu kaikille alle 29-vuotiaille. Meidät tavoittaa ihan tavallisilla, varmasti sinunkin käytössäsi olevilla some-välineillä. 

Nuorten palvelun Vertzi 

Vertzi on ryhmächat 13–29-vuotiaille nuorille, joka toimii Discord-alustalla. Voit tulla vertziin juttelemaan ja viettämään aikaa yhdessä muiden nuorten kanssa!

Solmussa-chat

Solmussa-chat on aikuisille suunnattu palvelu, jossa voit keskustella mielessäsi olevasta huolesta tai hankalasta elämäntilanteesta. Sinulle vastaa koulutettu vapaaehtoinen tai sosiaali- ja terveysalan ammattilainen.

Sekaisin-chat

Sekasin-chat on suunnattu 12–29-vuotiaille. Chatissa voit keskustella mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä.

Avoimet chat

Avoimet chat-palvelut -sivun kalenterista näet, mitkä nuorille suunnatut verkkopalvelut ovat auki juuri nyt ja tulevina päivinä. Kalenteriin on koottu auttavat chatit, teemachatit ja -keskustelut sekä reaaliaikaiset tieto- ja neuvontapalvelut. Pääset chattiin suoraan klikkaamalla palvelun nimeä. 

Vertaistukea ja tekemistä

Nuortenelämä.fi

Nuortenelämä.fi on tieto- ja neuvontapalvelu kaikille Suomessa asuville nuorille. Palvelu tarjoaa sinulle neuvontaa ja ohjausta elämäsi eri tilanteissa. Kun hätä on suuri, etkä tiedä, mistä saisit apua ja tukea juuri tässä ja nyt, nämä valtakunnalliset palvelut auttavat sinua.

Nuorten palvelun Zemppari-toiminta

Kaipaatko kaveria lenkkipoluille, elokuviin, kuntosalille, juttelemaan tai oppaaksi uusiin paikkoihin? Voit ottaa yhteyttä omaan kuraattoriisi ja kertoa halustasi saada itsellesi Zemppari!

Nuorten palvelu ry:n maksuton Zemppari-toiminta on vapaaehtoista sekä tukihenkilölle että nuorelle. Zemppari-toiminta on tavoitteellista ja ohjattua toimintaa, jossa täysi-ikäiset tukihenkilöt auttavat ja tukevat opiskelijaa koulunkäynnissä, opiskelussa, arjen sujumisessa sekä vapaa-ajan harrastuksissa. Toiminnan perusperiaatteita ovat luottamuksellisuus, myönteinen vuorovaikutus, nuoren voimavarojen ja toimijuuden vahvistaminen, ongelmien ennaltaehkäiseminen ja monipuolinen yhteistyö.

Kompassi – ohjausta ja yhteisöllisyyttä maahanmuuttaneille

Kompassi on kansainvälinen kohtaamispaikka Kuopiossa. Kompassi tukee maahanmuuttaneiden osallisuutta ja arjen sujuvuutta. Ohjausta saa esimerkiksi työn ja opiskelupaikan hakemiseen. Kompassi korostaa yhteisöllisyyttä ja vertaistukea. 

Kuopion etsivä nuorisotyö

Me ollaan Mika ja Suvi etsivästä nuorisotyöstä. Mietitkö tulevaisuuden suunnitelmia? Tökkiikö koulunkäynti? Onko jotain muuta mielenpäällä?

Me etsivät jeesaillaan sua asiassa kuin asiassa. Meidän kanssamme juttelu on luottamuksellista ja vapaaehtoista. Meihin voit ottaa yhteyttä viestitse eri somen kanavia myöten tai esimerkiksi meidän Discord-palvelimellamme. Toki voit soittaakin! 

  • Puhelin/WhatsApp/Signal: Mika Vesterinen +358 44 7181735, Suvi Hartikainen +358 44 718 1733
  • Sähköposti: mika.vesterinen(at)kuopio.fi, suvi.hartikainen2(at)kuopio.fi
  • Discord: M!ka Etsivä #6473 ja Suv! Etsivä #2080
  • Discord: Kohtaamispaikka: https://discord.gg/rm4JMMr
  • Instagram: kuopionetsivat_suvijamika
  • Facebook: etsivamika

 

 

Mies ja nainen seisovat metsämaisemassa ja katsovat hymyillen kameraan.

Sinipohjainen kuvituskuva, jossa on ohjaus Kuopion etsivat_suvijamika -Instagram-tilille.