Opiskelun muu tuki

Opiskelijaryhmä kalliokiipeilemässä.

Apua ja tukea on saatavilla myös koulun ja kuntien palvelujen ulkopuolella. Esimerkiksi monet nuorille tarkoitetut chat-palvelut ovat avoinna myös iltaisin ja viikonloppuisin; keskusteluseuraa löytyy ajasta ja paikasta riippumatta. 

Tältä sivulta löydät muutamia esimerkkejä opiskelijoille tarkoitetuista palveluista. 

Kuopion kriisikeskus

Kriisikeskus antaa tukea ja apua vaikeissa elämäntilanteissa.

Kuopion kriisikeskus tarjoaa keskustelutukea vaikeasta elämäntilanteesta selviytymisessä. Näitä tilanteita voi olla esimerkiksi ongelmat ihmissuhteissa tai opiskelu- ja työelämässä. Voit olla heihin yhteydessä myös esimerkiksi terveyteesi liittyvissä haasteissa. Kun tarvitset apua tai kuuntelijaa, ota yhteyttä.

Onnettomuustilanteissa, itsemurhatilanteissa ja äkillisissä kuolemantapauksissa kriisituen järjestää oma kunta. Kuopiolaisille kriisitukea tarjoaa Kuopion kaupungin Kriisitukiryhmä. Kuopion kaupungin Kriisitukiryhmään saa yhteyden esim. oman alueen terveyskeskuksen tai työterveyshuollon kautta tai ottamalla yhteyttä Sosiaalipäivystyksen päivystysnumeroon puh. 044 718 3930 (ei tekstiviestejä).

Nuorten palvelun Zemppari-toiminta

Kaipaatko kaveria lenkkipoluille, elokuviin, kuntosalille, juttelemaan tai oppaaksi uusiin paikkoihin? Voit ottaa yhteyttä omaan kuraattoriisi ja kertoa halustasi saada itsellesi Zemppari!

Nuorten palvelu ry:n maksuton Zemppari-toiminta on vapaaehtoista sekä tukihenkilölle että nuorelle. Zemppari-toiminta on tavoitteellista ja ohjattua toimintaa, jossa täysi-ikäiset tukihenkilöt auttavat ja tukevat opiskelijaa koulunkäynnissä, opiskelussa, arjen sujumisessa sekä vapaa-ajan harrastuksissa. Toiminnan perusperiaatteita ovat luottamuksellisuus, myönteinen vuorovaikutus, nuoren voimavarojen ja toimijuuden vahvistaminen, ongelmien ennaltaehkäiseminen ja monipuolinen yhteistyö.

Zemppari-koulutuksen sisältöjä ovat vapaaehtoistoiminnan periaatteet, vuorovaikutus, erilaisuuden kohtaaminen, tukihenkilötoiminnan periaatteet ja käytännöt.

Kuopion etsivä nuorisotyö Vinkkeli

Me ollaan Mika ja Suvi etsivästä nuorisotyöstä. Mietitkö tulevaisuuden suunnitelmia? Tökkiikö koulunkäynti? Onko jotain muuta mielenpäällä?

Me etsivät jeesaillaan sua asiassa kuin asiassa! Meidän kanssamme juttelu on luottamuksellista ja vapaaehtoista. Meihin voit ottaa yhteyttä viestitse eri somen kanavia myöten tai esimerkiksi meidän Discord-palvelimellamme. Toki voit soittaakin! 

  • Puhelin/WhatsApp/Signal: Mika Vesterinen +358 44 7181735, Suvi Hartikainen +358 44 718 1733
  • Sähköposti: mika.vesterinen(at)kuopio.fi, suvi.hartikainen2(at)kuopio.fi
  • Discord: M!ka Etsivä #6473 ja Suv! Etsivä #2080
  • Discord: Kohtaamispaikka: https://discord.gg/rm4JMMr
  • Instagram: kuopionetsivat_suvijamika
  • Facebook: etsivamika

Mies ja nainen seisovat metsämaisemassa ja katsovat hymyillen kameraan.

Sinipohjainen kuvituskuva, jossa on ohjaus Kuopion etsivat_suvijamika -Instagram-tilille.

Po1nt - Nuorten portaali

Po1ntin kautta voit keskustella ja saada tukea elämän kiemuroissa verkkosivun chatissa ja kysy-palstalla. Verkkopalvelun kautta tavoitat Po1nt-verkoston nuorisotyöntekijöitä sekä ammattikorkeakouluopiskelijoita läksychatissa. Po1nt-palvelu löytyy myös Facebookista  ja Instagramissa @po1ntfi.

Nuorten palvelun Etsivä Nettityö

Etsivä Nettityö ONLINE on nuorille suunnattu palvelu, jonne kuka tahansa nuori voi tulla juttelemaan nimettömänä mieltä painavista asioista. Päivystäjämme ovat nuorisotyön ammattilaisia, joiden kanssa voit pohtia asioita luottamuksellisesti. On mielessä pyörivä asia pieni tai suuri, olet tervetullut. Palvelu on suunnattu kaikille alle 29-vuotiaille. Meidät tavoittaa ihan tavallisilla, varmasti sinunkin käytössäsi olevilla some-välineillä. 

Nuortenelämä.fi

Nuortenelämä.fi on tieto- ja neuvontapalvelu kaikille Suomessa asuville nuorille. Palvelu tarjoaa sinulle neuvontaa ja ohjausta elämäsi eri tilanteissa. Kun hätä on suuri, etkä tiedä, mistä saisit apua ja tukea juuri tässä ja nyt, nämä valtakunnalliset palvelut auttavat sinua.

Avoimet chat-palvelut

Tästä kalenterista näet, mitkä nuorille suunnatut verkkopalvelut ovat auki juuri nyt ja tulevina päivinä. Kalenteriin on koottu auttavat chatit, teemachatit ja -keskustelut sekä reaaliaikaiset tieto- ja neuvontapalvelut. Pääset chattiin suoraan klikkaamalla palvelun nimeä. Tule mukaan!

Kaksi nuolta tiessä

Nuorten palvelun Vertzi 

Vertzi on ryhmächat 13–29-vuotiaille nuorille, joka toimii Discord-alustalla. Voit tulla vertziin juttelemaan ja viettämään aikaa yhdessä muiden nuorten kanssa!