Elintarvike

Elintarvikeala on jatkuvasti kehittyvä, työllistävä ja yhteiskunnan kannalta elintärkeä ala. Alan ammattilaiset vaikuttavat siihen, mitä me kaikki syömme ja miten elintarvikkeet tuotetaan laadukkaasti ja kestävästi.

Savon ammattiopisto tarjoaa monipuolisia elintarvikealan opintoja Kuopion Savilahden kampuksella.

    kaksi opiskelijaa hymyilee ja toisella on kädessä iso kaulin.
    Elintarvike

    Elämän herkullisin valinta

    Elintarvikeala tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia niille, jotka haluavat yhdistää taidon, luovuuden ja vastuullisuuden. Savon ammattiopistossa voi opiskella kaiken perustiedoista aina alan syvällisimpään erityisosaamiseen.

    Valitsemalla elintarvikealan koulutuksen pääset osaksi tätä merkityksellistä työtä ja varmistat itsellesi osaamisen, jota arvostetaan niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tule oppimaan uutta, kehittämään taitojasi ja rakentamaan turvallisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta!

    Elintarvike

    Perustutkinto: leipuri-kondiittori tai elintarvikkeiden valmistaja

    Elintarvikealan perustutkinto antaa vahvan pohjan alan työtehtäviin. Opinnoissa yhdistyvät käytännön tekeminen ja teoreettinen osaaminen, minkä ansiosta opiskelija tutustuu heti erilaisiin työtehtäviin kuten tuotantoon, laadunvalvontaan ja tuotekehitykseen.

    Tutkinnon suorittaminen avaa laajat uramahdollisuudet elintarviketeollisuudessa, kaupan alalla sekä yrittäjänä toimimisen parissa.

    Elintarvike

    Elintarvikealan ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

    Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot sopivat alan osaajille, jotka haluavat syventää ammattitaitoaan ja erikoistua vaativampiin tehtäviin. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden kehittyä asiantuntijana, hallita entistä monimutkaisempia kokonaisuuksia ja edetä uralla. Erikoisammattitutkinnon suorittaminen avaa ovia myös johtamis- ja kehitystehtäviin sekä antaa valmiudet ratkaista alan keskeisiä haasteita. Koulutukset ovat käytännönläheisiä ja suunniteltu tukemaan niin yksilön kuin koko alan kehitystä.

    Ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin hakeutuminen edellyttää yleensä useamman vuoden kokemusta alan työtehtävistä. Erikoisammattitutkinnon kohdalla suosituksena on vähintään viiden vuoden työhistoria. Opinnot on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena.

    pullapitkoja menossa uuniin. Niitä on monta kerrosta.

    Hygieniapassi

    Elintarvikealalla työskentelevät tarvitsevat hygieniapassi etenkin, jos käsittelevät pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Työnantaja voi edellyttää passia muissakin tilanteissa.

    Hygieniapassi on osoitus siitä, että työntekijä tuntee elintarvikehygienian perusvaatimukset ja osaa toimia hygieenisesti elintarvikkeiden turvallisuuden varmistamiseksi. Passi on tarpeellinen esimerkiksi ravintola-alalla, ruokakaupoissa, suurkeittiöissä ja elintarviketeollisuudessa työskenteleville.

    Elintarvike

    Tutustu kampuksiimme

    Savon ammattiopistossa alaa voi opiskella Savilahden kampuksella Kuopiossa. Tutustu kampukseen:

    Elintarvike

    Lisätietoja

    Pousi Kimmo Koulutuspäällikkö, Matkailu ja ravitseminen
    Elintarvike
    matkailu ja ravitseminen, catering, elintarvikeala